Συνταγή: Μοσχάρι καπαμά με λαχανικά
Μια συνταγή, η επιτομή του μαμαδίστικου φαγητού.
- Γεροβασίλη κατά Γεωργιάδη για το «σόου» στο νοσοκομείο Άρτας - Τον κατηγορεί για ρεσιτάλ αναλγησίας
- Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη - «Έχουν διατυπώσει δικαιολογίες»
- Τα νεότερα στοιχεία για τη δολοφονία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών - Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας
- Winter Arc: Το trend του TikTok που θέλει να μας κάνει καλύτερους σε τρεις μήνες
Υπάρχουν εκείνα τα πιάτα που μπορείς να τα κάνεις με κλειστά μάτια και τα άλλα, που θέλει και κόπο και τρόπο. Στη δεύτερη κατηγορία μας πήγε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αυτή τη φορά, φτιάχνοντας μια συνταγή που και μόνο που διαβάζεις τον τίτλο της, θυμάσαι τις καλές εποχές που μαγείρευε η μητέρα σου.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Βuongiorno» με τη Φαίη Σκορδά στο MEGA και παρουσίασε μια συνταγή της υπομονής: μοσχάρι καπαμά με λαχανικά. Μπελαλίδικη, με προσοχή στα βήματα και αρκετή υπομονή. Με λίγα λόγια δεν είναι η συνταγή που τη λιγουρεύεσαι και την απολαμβάνεις ντε-τε. Θέλει δουλειά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα σας αποζημιώνει.
Τα υλικά
1,5 κιλό μοσχάρι χτένι
3 πατάτες
4 μελιτζάνες
4 ντομάτες
2 καρότα
2 λευκά κρεμμύδια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα δάφνης
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Το καπαμά είναι τρόπος μαγειρέματος, δηλαδή κομμάτια κρέατος που σιγομαγειρεύονται σε κατσαρόλα με καπάκι.
Η διαδικασία
Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα με λάδι προσθέτουμε πρώτα τη μελιτζάνα και τη πατάτα, όπου τις «τηγανίζουμε» λίγο για να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μια ωραία κρούστα.
Αφού μαλακώσουν οι μελιτζάνες και οι πατάτες, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο λάδι, βάζουμε το μοσχαράκι και το σοτάρουμε, ώστε να κρατήσουν το ζουμί, ενώ προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα πελτέ, το καρότο, τον μαϊντανό, τη δάφνη, το γαρύφαλλο και την πάπρικα.
Σβήνουμε με κρασί και βάζουμε ξανά μέσα τις μελιτζάνες και τις πατάτες.
Φυσικά βάζουμε και την απαραίτητη δόση μέλι.
Προσθέτουμε λίγο ακόμα ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καπακόνουμε την κατσαρόλα.
Για τις επόμενες δύο ώρες, αφήνουμε το καπάκι και τους υδρατμούς να κάνουν όλη τη δουλειά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις