
Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
Μια συνταγή πεντανόστιμη και ότι πρέπει για τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου
Μπορεί να μεγάλα οικογενειακά τραπέζια να τελείωσαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βάζουμε… τελεία στην έμπνευσή μας μέσα στην κουζίνα. Όπως η συνταγή που ακολουθεί – τάρτα με σπανάκι, ένα πιάτο που θυμίζει κάτι από μαμά και παράδοση, ότι πρέπει για τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου.
Τα υλικά
1 έτοιμη ζύμη για τάρτα (ή σπιτική κουρού με βούτυρο)
3 αυγά
200 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
70 γρ. γραβιέρα τριμμένη
80 γρ. ανθότυρο τριμμένο
250-300 γρ. φρέσκο σπανάκι
1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
Η διαδικασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το σοτάρουμε στη συνέχεια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς νερό για 2-3 λεπτά. μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Το αφήνουμε να κρυώσει και το στραγγίζουμε πολύ καλά πιέζοντάς το με τα χέρια για να μη βγάλει υγρά στην τάρτα.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ. και την τρυπάμε κατά τόπους με πιρούνι. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 10 λεπτά.
Παράλληλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε το τυρί (ανθότυρο και γραβιέρα), το σπανάκι ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στη μισοψημένη βάση και ψήνουμε την τάρτα για 30-35 λεπτά, στους 180°C, μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση και να πάρει ελαφρύ χρυσαφί χρώμα η επιφάνειά της.
Αφήνουμε την τάρτα να ξεκουραστεί 10-15 λεπτά εκτός φούρνου ώστε να δέσει σωστά και να μπορούμε να την κόψουμε σε μερίδες. Η συνταγή είναι έτοιμη.
* Πηγή: Vita
- Σακελλαρίδης: Άμεση αποπομπή του προκλητικού και ψεύτη Λαζαρίδη από την κυβέρνηση
- «Ανεπίσημο χωρίς να είναι ατημέλητο» – Tο φανελένιο πουκάμισο κάνει την επανεμφάνισή του
- Δουδωνής για Λαζαρίδη: Αυτή η κυβέρνηση παρίστανε την κυβέρνηση των αρίστων αλλά είναι των αχρήστων
- Christina O: Πωλείται η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση – «Βουτιά» στην τιμή
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου