Θεσσαλονίκη: Αγρότες έντυσαν με… λαμπιόνα τα τρακτέρ τους – Χριστούγεννα στα μπλόκα
Με αυτήν την κίνηση, οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη πιθανώς θέλουν να εκφράσουν ότι δεν θα υποχωρήσουν και θα κάνουν γιορτές στον δρόμο, μέχρι να εισακουστούν τα αίτηματά τους
Με λαμπιόνια έντυσαν τα τρακτέρ τους οι αγρότες στα Πράσινα Φανάρια στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου σήμερα, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης με τους αστυνομικούς που τους έκοψαν τον δρόμο προς το αεροδρόμιο.
Με αυτήν την κίνηση, οι αγρότες πιθανώς θέλουν να εκφράσουν ότι δεν θα υποχωρήσουν και θα κάνουν γιορτές στον δρόμο, μέχρι να εισακουστούν τα αίτηματά τους.
Δείτε βίντεο από το voria.gr:
Σκηνές πανικού μετά την επίθεση με χημικά σε αγρότες στα Πράσινα Φανάρια
Στα Πράσινα Φανάρια είχαν παραταχθεί οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, μόλις 300 μέτρα από τον κόμβο του αεροδρομίου.
Στο σημείο υπήρξε ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, όταν μερίδα αγροτών επιχείρησε να φτάσει με τα πόδια μέσω του αγροκτήματος του ΑΠΘ στον κόμβο αεροδρομίου και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων, σύμφωνα με το voria.gr.

Αγρότης στο έδαφος μετά την ένταση
Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τους αγρότες να τρέχουν να προστατευτούν, ενώ ένας ηλικιωμένος έπεσε στο οδόστρωμα, λόγω των χημικών και κοντά του έσπευσαν άλλοι αγρότες για να του προσφέρουν νερό.
Κλειστή η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής
Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έστησαν φραγμό με κλούβες πριν τον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία», προκειμένου αυτός να μείνει ανοιχτός, ενώ όσοι θέλουν να πάνε προς το αεροδρόμιο ή να φύγουν από αυτό διοχετεύονται προς τον δρόμο Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου. Η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής είναι κλειστή και η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία.
Νωρίτερα υπήρξε μικρής διάρκειας και έκτασης ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, όταν μερίδα αγροτών επιχείρησε να φτάσει με τα πόδια μέσω του αγροκτήματος του ΑΠΘ στον κόμβο αεροδρομίου. Δυνάμεις της αστυνομίας τους απώθησαν και ακολούθησε ένταση, ενώ ηλικιωμένος αγρότης έπεσε στο οδόστρωμα, λόγω περιορισμένης χρήσης χημικών.
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442