Μπορεί στο ντέρμπι του Κυπέλλου Betsson Αρης-ΠΑΟΚ 1-1 να σφύριξε Έλληνας διαιτητής, συγκεκριμένα ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) με VAR τον Κροάτη Ιβάν Μπέμπεκ, όμως δεν αναμένεται να δούμε ρέφερι της πρώτης κατηγορίας σε ντέρμπι της Stoiximan Super League στο εγγύς μέλλον. Τόσο ο Λανουά όσο και οι ομάδες δεν σκέφτονται καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επειδή θεωρούν ότι οι επιλογές θα προκαλούν εντάσεις και ότι οι Έλληνες ρέφερι θα δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, για παράδειγμα ο Παπαπέτρου (σ.σ. στη φωτογραφία) στο ντέρμπι Κυπέλλου της Θεσσαλονίκης χρειάστηκε VAR για όλες τις κρίσιμες αποφάσεις (να καταλογίσει ένα πέναλτι, να αλλάξει απόφαση στον καταλογισμό δεύτερου επειδή η παράβαση ήταν εκτός γραμμής, ενώ με χρήση του ημιαυτόματου οφσάιντ ακυρώθηκε γκολ σε παράβαση που δεν είδε ο ένας βοηθός (Κολλιάκος).
«Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε Έλληνες διαιτητές να προχωρήσουν. Χρειαζόμαστε όμως πολύ χρόνο και μπορεί να φτάσουμε 4-5 χρόνια», δήλωσε ο Λανουά, στο περιθώριο σεμιναρίου διαιτησίας που έγινε στις 21 Αυγούστου 2025. Το μόνο που άλλαξε από τότε είναι να πάρουν κάποιες ευκαιρίες οι Έλληνες διαιτητές μέσω αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, όμως δεν είναι σίγουρο, αν αυτό θα συνεχιστεί εφόσον τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Για να οριστούν Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League θα πρέπει να αποφασίσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ που βασικά στελεχώνεται από εκπροσώπους των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Από την ΚΕΔ είχαν προσπαθήσει να βάλουν σχετικό θέμα το καλοκαίρι, όμως δεν προωθήθηκε στην ατζέντα και ο λόγος ήταν προφανής. Δεν ήθελαν οι ομάδες.
Οι Έλληνες διαιτητές δεν θεωρούνται έτοιμοι να αναλάβουν δράση σε ντέρμπι αφενός λόγω του χαμηλού επιπέδου τους αφετέρου λόγω της καχυποψίας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μέχρι και ο ίδιος ο Λανουά παραδέχθηκε ότι «χρειάζονται βελτίωση στη φυσική κατάσταση και πνευματική προετοιμασία» και ότι παράλληλα μπορεί να γνωρίζουν τους κανονισμούς όμως πάσχουν από άποψη φιλοσοφίας του ποδοσφαίρου, δηλαδή στην εφαρμογή τους και στη διαχείριση αγώνων.
Ο Λανουά ξέρει ότι ορισμοί ξένων διαιτητών στα ντέρμπι της Super League σημαίνουν λιγότερες φωνές. Ακόμη και τα λάθη που έχουν κάνει οι Γερμανοί, που συνήθως φέρνει με εξαίρεση το ματς της Κυριακής που θα σφυρίξει ο Σέρβος Γιοβάνοβιτς με VAR τον Ιταλό Ντι Πάολο, έχουν αντιμετωπιστεί χωρίς καχυποψία και με λιγότερη ένταση αντιδράσεων.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
LIVE: ΑΕΚ – Μπανταλόνα. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Μπανταλόνα για τα προημιτελικά του Basketball Champions League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 4.
Η ιστορία του Έντιν Τζέκο, δεν είναι απλώς μια αθλητική διαδρομή, είναι ένας θρίαμβος της ζωής απέναντι στον θάνατο. Στα 40 του χρόνια, το «παιδί του πολέμου», ο λαβωμένος ηγέτης της Βοσνίας δεν οδήγησε απλώς τη χώρα του στο Μουντιάλ, οδήγησε τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς στο φως.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά μπορεί να επιλέξει αλλοδαπούς ρέφερι για τα ντέρμπι της Super League, όμως άλλαξε τακτική σχετικά με την παρουσία του στα γήπεδα των αγώνων
Δύο ώρες νωρίτερα, δηλαδή στις 18:00, αντί στις 20:00, θα ξεκινήσει τελικά τη Πέμπτη 2/4, ο τρίτος ημιτελικός της Novibet Volley League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.