Συνταγή: Κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας
Μια αμερικανοϊταλική συνταγή που είναι γευστική και εύκολη.
Αν πας στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι οι ρίζες της είναι από εκεί, δύσκολα θα την φτιάξουν αυτή τη συνταγή. Ωστόσο στις ΗΠΑ είναι μια από τις αγαπημένες του και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας δείχνει ότι δεν είναι καθόλου δύσκολη να την κάνουμε και στο σπίτι.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια συνταγή για κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας. Όπως εξήγησε βασίζεται στην κλασική ιταλική κοτολέτα, που όταν πήγαν στην Αμερική της πρόσθεσαν ντομάτα και παρμεζάνα.
Ωραία, νόστιμη και πανεύκολη για να την κάνεις.
Τα υλικά
Για το κοτόπουλο
500 γρ στήθος κοτόπουλο
100 γρ φρυγανιά
50 γρ παρμεζάνα
3 αυγά
100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
Για τη σάλτσα
400 γρ ντομάτες κονκασέ
1/2 ματσάκι βασιλικός
50 γρ παρμεζάνα
1 λευκό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κγ μέλι
50 ml ελαιόλαδο
Το μυστικό
Το κοτόπουλο στήθος, παρά το γεγονός ότι το πανάρουμε με το αντιμετωπίζουμε σαν το σνίτσελ – με λίγα λόγια δεν το χτυπάμε για να λεπτίνη.
Η διαδικασία
Παίρνουμε τα κομμάτια από το στήθος κοτόπουλο και τα πανάρουμε: τα περνάμε από αλεύρι, το τινάζουμε, μετά το βάζουμε στο αυγό και μετά μέσα σε τριμμένη φρυγανιά.
Όπως είναι βάζουμε τα κομμάτια στο τηγάνι που είναι προθερμασμένο, σε χαμηλή φωτιά ώστε να ψηθεί και μέσα.
Όσο τηγανίζουμε το κοτόπουλο, φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το κρεμμύδι, τι σκόρδο, τον βασιλικό, τη ντομάτα, λίγο μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτεις τη σάλτσα από πάνω.
Ρίχνεις μετά από πάνω μοτσαρέλα τριμμένη, την παρμεζάνα και το βάζουμε στον φούρνο για περίπου δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Όλες οι διασταυρώσεις και τα δύο πρώτα ζευγάρια των προημιτελικών
- Λάρισα: Συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη εν αναμονή διορισμού συνηγόρου για κατηγορούμενο
- Τραγική κατάληξη για τον Ρίβας: Ο γνωστός βολεϊμπολίστας και η οικογένειά του θύματα των σεισμών στη Βενεζουέλα!
- Λαρεντζάκης: «Ο κόσμος πάντα αγκαλιάζει την Εθνική, τους απογοητεύσαμε»
- Τι μετράει περισσότερο στο περπάτημα;
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- Μεξικό – Αγγλία 2-3: Μπέλινγκχαμ και Κέιν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά μετά από «τρελή» ματσάρα!
- Πρώην Μις Ελβετία: «Η Ιβάνα Τραμπ είχε τον ρόλο της Μάξγουελ στον κύκλο του Έπσταϊν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442