Στο επίκεντρο των Δήμων ο ποδηλατικός τουρισμός
Ημερίδα για τον ποδηλατικό τουρισμό διοργανώνει η ΚΕΔΕ παρουσία των υφυπουργών Υποδομών Μεταφορών Β. Οικονόμου, Τουρισμού Ε. Ράπτη και του γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευ. Μπακογιάννη.
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη και υλοποίηση των ελληνικών διαδρομών EV8, EV11, EV13 – Ενημέρωση των Δήμων για την ενεργό συμμετοχή τους», πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ, αύριο Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2025 στα γραφεία της (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος όροφος) και ώρα 10.00 π.μ., παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Βασίλειου Οικονόμου, της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη και του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευθύμιου Μπακογιάννη.
Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της ΜΚΟ «Πόλεις για Ποδήλατο».
Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες ανήκει και ο ποδηλατικός τουρισμός, παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά τα τελευταία χρόνια, με οφέλη στην οικονομία, στην αύξηση των θέσεων εργασίας, αλλά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Στόχος της ημερίδας
Στόχος της συνάντησης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον ποδηλατικό τουρισμό, καθώς και των πλεονεκτημάτων του, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Στην ημερίδα έχουν κληθεί να λάβουν μέρος εκπρόσωποι των Δήμων, τους οποίους διατρέχουν οι τρεις διαδρομές του Eurovelo.
- Ηράκλειο: Κορυφώνεται η αγωνία για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται από την Κυριακή – Οι τελευταίες μαρτυρίες
- Αγρότες: Όχι στη συνάντηση με Μητσοτάκη – Τι αποφάσισαν στο συντονιστικό
- Παρτιζάν: Επιστρέφει τον Ιανουάριο ο Τζόουνς
- Γρίπη: Επιστρέφουν οι μάσκες στη Βρετανία μετά από ρεκόρ νοσηλειών – Καμπανάκι επιστημόνων
- Φοινικούντα: «Από το 2024 ήταν στημένο το σχέδιο της δολοφονίας» – Αποκαλύψεις από την ανιψιά του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ
- Γιατί ο Ολλανδός David Vunk θα τρώει και θα πίνει μαργαρίτα την Κυριακή στα Εξάρχεια;