Δευτέρα 07 Απριλίου 2025
weather-icon 8o
00:00
00:00

Το ηφαίστειο Dofan στην Αιθιοπία βρυχάται και δεκάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Το ηφαίστειο βρυχάται από την Πέμπτη (2/1). Αν και η δραστηριότητά του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη ως έκρηξη, οι Αρχές λαμβάνουν προφυλάξεις.

Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι σε μια αγροτική περιοχή της Αιθιοπίας εγκαταλείπουν πανικοβλημένοι τα σπίτια τους καθώς το ηφαίστειο Dofan δείχνει έτοιμο να εκραγεί.

H ηφαιστειακή δραστηριότητα άρχισε γύρω στις 17:00 τοπική ώρα την Πέμπτη (2/1),όπως μεταδίδει το BBC.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Αιθιοπικό Ινστιτούτο Γεωλογίας στη σελίδα του στο Facebook, διακρίνονται ατμοί και θραύσματα να εκτοξεύονται από το ηφαίστειο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν σημειωθεί πάνω από δώδεκα σεισμικές δονήσεις στην περιοχή Αουάς Φεντάλε, μια περιοχή της Αιθιοπίας που είναι επιρρεπής σε σεισμούς.

Εντείνονται οι σεισμοί

Ο Άμπντου Άλι, επικεφαλής τοπικός αξιωματούχος, δήλωσε στην αιθιοπική ιστοσελίδα FBC ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία εκκένωσης για την ασφάλεια των κατοίκων.

Επιπλέον ανέφερε πως οι σεισμοί γίνονται ολοένα και πιο ισχυροί, με αποτέλεσμα να γίνονται αισθητοί και στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.

Ο Σιφεράου Τεκλεμαριάμ από την Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνου Καταστροφών της Αιθιοπίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι, ενώ είναι πολύ νωρίς για να καταταγεί η δραστηριότητα ως έκρηξη, οι αρχές λαμβάνουν προφυλάξεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 07 Απριλίου 2025
Απόρρητο