Νάξος: Μοναδικές εικόνες από το νησί – Πάνω από 160 φλαμίνγκο έκαναν στάση στην Αλυκή
Εκτός από τα φλαμίνγκο, πολλά άλλα είδη άγριων πτηνών καταφθάνουν ή φωλιάζουν στη λιμνοθάλασσα της Αλυκής Νάξου
Ένα εντυπωσιακό θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη λιμνοθάλασσα της Αλυκής Νάξου, όταν ένα σμήνος άνω των 160 φλαμίνγκο, σταμάτησε στον συγκεκριμένο υγρότοπο για ανεφοδιασμό.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, άλλο ένα σμήνος, με περίπου 70 φλαμίνγκο, είχε κάνει μια σύντομη στάση στον υγρότοπο.
Το σχετικό θέμα ανέδειξε το «Καταφύγιο Άγριας Ζωής-Αλυκή Νάξου» με την ακόλουθη ανάρτηση:
«Μετά από την άφιξη των 70 φλαμίνγκο στην Αλυκή που έμειναν για λίγες ώρες, ένα νέο σμήνος, αποτελούμενο από περισσότερα από 160 άτομα, σταμάτησε στον μοναδικό αυτόν υγρότοπο για ανεφοδιασμό.
Η θέα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή αυτή τη φορά, καθώς το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα των φλαμίνγκο κυριάρχησε στο τοπίο της Αλυκής, εκπλήσσοντας όλους όσοι είχαν την τύχη να το απολαύσουν.
Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου παρακολουθεί συνεχώς την περιοχή της Αλυκής, καθώς εκτός από τα φλαμίνγκο, πολλά άλλα είδη άγριων πτηνών καταφθάνουν ή φωλιάζουν στη λιμνοθάλασσα.
Παρόλο που όλοι επιθυμούμε να δούμε από κοντά και να φωτογραφίσουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα, είναι απαραίτητο όμως να σεβαστούμε την ανάγκη τους για ξεκούραση. Η όχληση από την ανθρώπινη παρουσία διαταράσσει την ηρεμία τους.
Μπορούμε να θαυμάσουμε την ομορφιά τους από τον δρόμο, χρησιμοποιώντας κιάλια ή φωτογραφικές μηχανές με τηλεφακό, χωρίς να εισβάλουμε στον χώρο τους».
Δείτε βίντεο με τα φλαμίνγκο στη Νάξο
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Ο πόλεμος του Τραμπ ανέβασε στο 3,8% τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442