Συνταγή: Μοσχάρι Wellington με πουρέ γλυκοπατάτα
Μια συνταγή σούπερ εορταστική και πολύ μπελαλίδικη.
Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να αλλάξει η χρονιά και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανοίξει το βιβλιαράκι με τις συνταγές, για να δούμε τι πιάτα θα περάσουν από μπροστά μας στα τραπέζια που έρχονται στις επόμενες ημέρες. Το ίδιο έκανε και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, φτιάχνοντας μια συνταγή που όπως είπε «είναι σούπερ εορταστική, αλλά και πολύ μπελαλίδικη».
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή δύσκολη αλλά πεντανόστιμη: μοσχάρι Wellington με πουρέ γλυκοπατάτα. Θέλει υπομονή, τέχνη, διάθεση αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι φανταστικό.
Τα υλικά
Για το μοσχάρι:
1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο
100 γρ. μουστάρδα ντιζόν
500 γρ. σφολιάτα
2 κ.σ. νερό
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση μανιταριών:
500 γρ. μανιτάρια μικρά καφέ
50 ml κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
4 κλωνάρια θυμάρι
70 γρ. βούτυρο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
1 κιλό γλυκοπατάτες
100 γρ. βούτυρο
1 λευκό κρεμμύδι
200 ml γάλα
1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
Fun fact
Το μοσχάρι Wellington είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα πιάτα της βρετανικής γαστρονομίας. Το όνομά του δόθηκε τιμής ένεκεν στον Άρθουρ Γουέλσλι, πρώτο δούκα του Ουέλινγκτον, ο οποίος κέρδισε τον Ναπολέοντα στο Βατερλώ το 1815.
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο και προσθέτουμε: τα μανιτάρια, τον μαϊντανό, το σκόρδο, λίγο λάδι τρούφας και ανακατεύουμε.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι, βάζουμε βούτυρο, σοτάρουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο και το «θωρακίζουμε» για να μην χάσει υγρασία.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο φιλέτο, στη συνέχεια το αλείφουμε με μουστάρδα και προσθέτουμε τα μανιτάρια από πάνω.
Στη συνέχεια παίρνουμε τη σφολιάτα, την ανοίγουμε και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Βάζουμε το φιλέτο μέσα στη σφολιάτα, την κλείνουμε και την τοποθετούμε στο ταψί.
Το ψήνουμε σε 140 βαθμούς για 20 λεπτά και στη συνέχεια για άλλα 10 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442