Τουρκία: Ο Τραμπ να αποφασίσει αν θα στηρίξει το «διεθνές δίκαιο» ή τις Ελλάδα και Κύπρο, λέει ο Μπαχτσελί
Στην Τουρκία υπάρχουν αντιδράσεις αφού φαίνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διορίζει τον Μάρκο Ρούμπιο ως υπουργό Εξωτερικών και τον Μάικλ Γουόλς ως σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου
Δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι στην Τουρκία με μερικές από τις πρώτες επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ για την κυβέρνησή του και τους συνεργάτες που θα έχει στη δεύτερη θητεία του στην προεδρία των ΗΠΑ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπαχτσελί κάνει εμπρηστικές δηλώσεις
Ο Τραμπ φαίνεται ότι διορίζει τον Μάρκο Ρούμπιο ως υπουργό Εξωτερικών και τον Μάικλ Γουόλς ως σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ.
Πρώτος που εξέφρασε τη διαφωνία του ήταν ο «Γκρίζος Λύκος» Ντεβλέτ Μπαχτσελί και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα «στηρίξει το διεθνές δίκαιο» ή αν θα στηρίξει την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Μπαχτσελί έχει και στο παρελθόν κάνει εμπρηστικά σχόλια για τα ελληνοτουρκικά.
Τον περασμένο Αύγουστο, για παράδειγμα, σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας των νικών όσον αφορά την τουρκική ιστορία και, όπως ήταν αναμενόμενο ως προς τη δεύτερη επέτειο, δεν παραλείπει να υπενθυμίσει στο ακροδεξιό του ακροατήριο «την ατιμωτική κατάσταση των εισβολέων που ρίχτηκαν στη θάλασσα στη Σμύρνη».
Το αιχμηρό σχόλιο της Yeni Safak
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak τάχθηκε κάθετα απέναντι στην επιλογή Τραμπ για το υπουργείο Εξωτερικών γράφοντας για τον Ρούμπιο: «Ο υποστηρικτής των σφαγών της Γάζας θα γίνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ».
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)






















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442