Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντλήσει τα πολιτικά του όρια – Παρακολουθούμε την αυτοδιάλυση σε ζωντανή μετάδοση
Ο Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντλήσει τα ιστορικά και πολιτικά του όρια, κοινώς έχει τελειώσει και απλά παρακολουθούμε την αυτοδιάλυσή του»
Κανένα πολιτικό μέλλον δεν βλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας, υπογραμμίζοντας πως «έχει εξαντλήσει τα ιστορικά και πολιτικά του όρια».
Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, επισήμανε ότι «το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει πριν καν ξεκινήσει. Αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντλήσει τα ιστορικά και πολιτικά του όρια, κοινώς έχει τελειώσει και απλά παρακολουθούμε την αυτοδιάλυσή του σε ζωντανή μετάδοση».
Συνέχισε λέγοντας πως «όσο πιο γρήγορα γίνει αυτή η παραδοχή, τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσει ο κανιβαλισμός. Που συντελείται όχι μόνο εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρης της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου».
«Το συνέδριο διεξάγεται με όρους αρένας»
Γνωστοποίησε ότι δεν θα πάει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, «γιατί τα συνέδρια γίνονται για να συζητηθούν θέματα ιδεολογικά, προγραμματικά, οργανωτικά, ζητήματα τακτικής και στρατηγικής. Τα συνέδρια γίνονται για να κάνει ένα κόμμα την αυτοκριτική του και να προχωρήσει παρακάτω μαθαίνοντας από τα λάθη του. Τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να συζητηθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Διεξάγεται με όρους αρένας και ουσιαστικά με την εξέλιξή του τροφοδοτεί την ιδεολογική ηγεμονία της Δεξιάς».
Ο εργατολόγος τόνισε πως «όλα όσα συμβαίνουν είναι λυπηρά. Δεν τα φανταζόμουν, ήξερα προβλήματα τα οποία υπήρχαν, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ την εξέλιξη».
Σχετικά με τις χθεσινές καταγγελίες για το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη, ανέφερε πως «αυτά είναι επεισόδια ενός δράματος, το οποίο συντελείται τον τελευταίο χρόνο. Είχα πει πριν από έναν χρόνο ότι έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε να πάει σε ένα συνέδριο αυτοκριτικής και προοπτικής και μετά να ακολουθήσει η προεδρική εκλογή. Έγραφα τότε ότι δεν είναι δυνατόν ένα πρόσωπο άγνωστο, ένα πρόσωπο που δεν έχει καμία διαδρομή στο κόμμα, με τις προσωπικές του απόψεις να έρθει και να επιβάλει προσωπικές στρατηγικές, θέσεις, προγράμματα και ούτω καθεξής κάτι το οποίο έγινε».
«Έχει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, πολλά προβλήματα προϋπήρχαν του Κασσελάκη»
Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης ανήκει στο χώρο της Αριστεράς, απάντησε πως «ως πολιτική προσωπικότητα δεν έχει καμία σχέση ούτε με αυτό που ονομάζεται Αριστερά, ούτε με αυτό που ονομάζουμε προοδευτικός χώρος. Έχει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, πολλά προβλήματα προϋπήρχαν πριν από τον κ. Κασσελάκη και όπως έχει πει και ο ίδιος αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα σοβαρό κόμμα ο ίδιος δεν θα είχε ποτέ ανέλθει στην εξουσία και την ηγεσία του κόμματος».
Τέλος, απαντώντας για το αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να δημιουργήσει νέο κόμμα και να οδηγήσει σε ένα ενιαίο μέτωπο, υποστήριξε ότι «έχουμε μια τάση να στοιχιζόμαστε πίσω από πρόσωπα και να τους αποδίδουμε, χωρίς να υποτιμώ την προσωπικότητα και το αποτύπωμά του στην ιστορία, χαρακτηριστικά Μεσσία. Εδώ χρειάζεται πολιτικό σχέδιο συγκεκριμένο το οποίο θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Είμαι βέβαιος ότι αν προσδιορίσουμε το πολιτικό σχέδιο και την πολιτική στρατηγική τότε μπορούν να βρεθούν και τα πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν αυτή την εξέλιξη. Ο κ. Τσίπρας με τη διαδρομή του, την εμπειρία του είναι απολύτως χρήσιμος σε αυτή τη διαδικασία».
- «Saronicos Project»: Αποκρυπτογραφώντας τα μυστικά του βυθού του Σαρωνικού
- Ο νεαρός σκυλάκος Μίλο, που τον πέταξαν στον δρόμο, καρτερά τον άνθρωπό του
- Νέα κρίση, παλιά συνταγή: Ειδικοί αξιολογούν τα κυβερνητικά μέτρα για τις ανατιμήσεις λόγω πολέμου
- Πόθοι κάτω από τη γούνα: Μicro-dramas με πλούσια και φτωχά AI κατοικίδια, η νέα μανία στην Κίνα
- Το μήνυμα που έστειλε ο Μπαντής: «Καμιά φανέλα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από την αξία της ανθρώπινης ζωής»
- Αγορές σε τεντωμένο σχοινί -Έρχεται νέος «Μαύρος Κύκνος» τον Μάρτιο;
- Άμστερνταμ: Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο – «Στοχευμένη επίθεση», λέει η δήμαρχος
- Φρανσίσκο: «Υπάρχει ενδιαφέρον από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442