Συνταγή: Λαβράκι σε κρούστα αλατιού
Μια συνταγή πιο εύκολη από όσο νομίζεις και πολύ πιο γευστική από όσο πιστεύεις.
- Η κάρτα που συνήθως οι οδηγοί λησμονούν να ανανεώσουν - Στα 200 ευρώ το πρόστιμο
- Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη: Επιχειρεί με fake news να φτιάξει παράλληλο μηχανισμό εντός και εκτός κόμματος
- Οδυσσέας Ελύτης: Πέντε άγνωστες ιστορίες
- Πόσο θωρακισμένη είναι η πολύπαθη Μάνδρα μετά από δύο πλημμύρες και δύο πυρκαγιές;
Είτε σου αρέσει να το τρως είτε όχι, το ψάρι πάντα προκαλεί πονοκέφαλο και δεύτερες σκέψεις. Ακόμα και αυτοί που αγαπούν τη γεύση του, δεν έχουν και ιδιαίτερη διάθεση να το μαγειρέψουν, καθώς η όλη διαδικασία μοιάζει αρκετά μπελαλίδικη. Και έρχεται αυτή η συνταγή να τα αλλάξει όλα.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, αποφάσισε να μας δείξει έναν σχετικά εύκολο και γρήγορο τρόπο ψησίματος ψαριού, που δεν θα μυρίσει όλο το σπίτι και το αποτέλεσμα είναι «λουκούμι». Λαβράκι σε κρούστα αλατιού, μια συνταγή για ψάρι στα καλύτερά της.
Τα υλικά
1,5 κιλό λαβράκι
1 λεμόνι σε φέτες
5 κλωνάρια άνηθο
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. πιπέρι
Για την κρούστα
1,5 κιλό χοντρό αλάτι
700 γρ. ψιλό αλάτι
4 ασπράδια αυγού
4 κλωνάρια δεντρολίβανο
Το μυστικό
Η κρούστα αλατιού ψήνει ομοιόμορφα το ψάρι, κρατάει όλη την υγρασία και το κάνει ζουμερό.
Η διαδικασία
Σε ένα ταψί, όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε το λαβράκι.
Προσθέτουμε τις φέτες λεμόνι, το δεντρολίβανο, το άνηθο και φινόκιο στην κοιλιά του ψαριού.
Καθώς το ψάρι είναι ένα κιλό, για την κρούστα βάζουμε δύο κιλά αλάτι – 70% χοντρό και 30% ψιλό αλάτι.
Ρίχνουμε το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε ασπράδι αυγού, ώστε να κάνει σωστή κρούστα.
Ανακατέβουμε με τα χέρια μας και «κλείνουμε» με το αλάτι το λαβράκι.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, 20 λεπτά για κάθε κιλό ψάρι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις