Ιράν: Διεξάγει ναυτικά γυμνάσια με τη Ρωσία και το Ομάν στον Ινδικό Ωκεανό
Τον περασμένο Μάρτιο, το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία πραγματοποίησαν τα πέμπτα κοινά ναυτικά γυμνάσιά τους στον Κόλπο του Ομάν
Το Ιράν διεξάγει ναυτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή της Ρωσίας και του Ομάν και παρατηρητές από άλλες εννέα χώρες, τα οποία άρχισαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.
Ως απάντηση στις περιφερειακές εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν έχει αυξήσει τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Ρωσία και την Κίνα
Οι ασκήσεις με την ονομασία «IMEX 2024» έχουν στόχο την ενίσχυση «της συλλογικής ασφάλειας στην περιοχή, την επέκταση της πολυμερούς συνεργασίας και την επίδειξη της καλής θέλησης και των δυνατοτήτων για τη διαφύλαξη της ειρήνης, της φιλίας και της ασφάλειας της ναυτιλίας», μετέδωσε η αγγλόφωνη Press TV.
Στη διάρκεια των γυμνασίων, οι συμμετέχοντες θα εφαρμόσουν τακτικές για την εγγύηση της ασφάλειας της διεθνούς εμπορικής ναυσιπλοΐας, την προστασία των θαλάσσιων οδών, τη διεύρυνση ανθρωπιστικών μέτρων και την ανταλλαγή πληροφοριών για επιχειρήσεις διάσωσης και ανακούφισης, σύμφωνα με την Press TV.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
Nine other countries are observing the exercises, which focus on strengthening maritime cooperation.#Iran#Russia#Oman#IndianOcean https://t.co/Vho2sROUQG
— Al Mayadeen English (@MayadeenEnglish) October 19, 2024
Αυξάνονται οι εντάσεις στην περιοχή
Τα γυμνάσια συμπίπτουν με την αύξηση των εντάσεων στην περιοχή, καθώς μαίνεται ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα και οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ως απάντηση στις περιφερειακές εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν έχει αυξήσει τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Ρωσία και την Κίνα.
Το Μάρτιο, το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία πραγματοποίησαν τα πέμπτα κοινά ναυτικά γυμνάσιά τους στον Κόλπο του Ομάν.
Στις χώρες, οι οποίες είναι παρατηρητές των γυμνασίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, περιλαμβάνονται η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Ινδία, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και η Ταϊλάνδη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης λέει ψέματα με μεγαλύτερη ευκολία από ότι αναπνέει – Ακόμη να ζητήσει συγγνώμη;
- Τι αποκάλυψε ο Λαπόρτα για το συμβόλαιο του Μέσι πριν φύγει από τη Μπαρτσελόνα
- Μαρίνα Σταυράκη: Θύμα ληστείας με απειλή μαχαιριού, της άρπαξαν 34.000 ευρώ σε χρήματα και χρυσαφικά
- Ιράν: Τέσσερις νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου σε αγορά οπωροκηπευτικών
- Θεσσαλονίκη: Απόδραση κρατουμένου από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος
- Athens Plants 500 New Trees in Ilisia Park
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΓ’)
- Πίσω στο συνεργείο ο πύραυλος του Artemis ΙI – Τον Απρίλιο η ιστορική επιστροφή της NASA στη Σελήνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442