Τετάρτη 21 Μαϊου 2025
weather-icon 21o
Τουρκία: Έντεκα συλλήψεις για το κάλεσμα σε εμπορικό μποϊκοτάζ ως αντίδραση στη φυλάκιση Ιμάμογλου

Τουρκία: Έντεκα συλλήψεις για το κάλεσμα σε εμπορικό μποϊκοτάζ ως αντίδραση στη φυλάκιση Ιμάμογλου

Συνολικά έχουν εκδοθεί 16 εντάλματα - Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και o διάσημος στην Τουρκία ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου

Δεκαέξι εντάλματα σύλληψης εξέδωσε η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, εναντίον ανθρώπων που καλούσαν τους καταναλωτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε εμπορικό μποϊκοτάζ την Τετάρτη, ως αντίδραση στη σύλληψη και προφυλάκιση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι o διάσημος στην Τουρκία ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου αλλά και, σύμφωνα με πληροφορίες του αντιπολιτευόμενου Halk TV, ακτιβιστές δικαιωμάτων των ζώων.

Από τα 16 εντάλματα εκτελέστηκαν μέχρι αυτή τη στιγμή τα έντεκα. Πέντε άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούνται από τις Αρχές. Παράλληλα, η κρατική τηλεόραση TRT ακύρωσε τα συμβόλαια για τηλεοπτικές σειρές τριών ηθοποιών που στήριξαν δημοσίως το μποϊκοτάζ.

Η κρατική τηλεόραση TRT ακύρωσε τα συμβόλαια για τηλεοπτικές σειρές τριών ηθοποιών που στήριξαν δημοσίως το μποϊκοτάζ

Τουρκία: Κατηγορούνται για υποκίνηση μίσους

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης είχε διατάξει την 1η Απριλίου αυτεπάγγελτη έρευνα εναντίον όσων καλούσαν τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ, με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους και εχθρότητας μεταξύ του κοινού.

Τις προηγούμενες ημέρες, η έκκληση του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, – του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία – για μποϊκοτάζ σε προϊόντα και υπηρεσίες ορισμένων εταιρειών, που η ιδιοκτησία τους στηρίζει την κυβέρνηση, επεκτάθηκε από πρωτοβουλίες φοιτητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε έκκληση για γενικό μποϊκοτάζ στην αγορά.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία κάλεσε τους πολίτες σε μια «ημέρα χωρίς αγορές» την Τετάρτη, 2 Απριλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση των φοιτητών που διαδήλωσαν υπέρ του φυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Σταματήστε όλες τις αγορές! Σουπερμάρκετ, διαδικτυακά, εστιατόρια, καύσιμα, καφέ, λογαριασμούς, μην αγοράσετε τίποτα. Καλώ όλον τον κόσμο να χρησιμοποιήσει την καταναλωτική δύναμή του συμμετέχοντας σε αυτό το μποϊκοτάζ» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Μαϊου 2025
Απόρρητο