Ιράν: Η εξόντωση του Σινουάρ θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο «το πνεύμα της αντίστασης»
Ο Γιαχία Σινουάρ θ' αποτελέσει πρότυπο για τη νεολαία και τα παιδιά, που θα συνεχίσουν την πορεία προς την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, σύμφωνα με τη διπλωματική αντιπροσωπεία του Ιράν στη Νέα Υόρκη.
Το Ιράν, υποστηρικτής του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, διαβεβαίωσε το βράδυ χθες Πέμπτη ότι η εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters) από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο «το πνεύμα της αντίστασης» με σκοπό την «απελευθέρωση» των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών.
«Οσο η κατοχή και οι επιθέσεις διατηρούνται, η αντίσταση θα συνεχίζεται»
«Θ’ αποτελέσει πρότυπο για τη νεολαία και τα παιδιά, που θα συνεχίσουν την πορεία προς την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Οσο η κατοχή και οι επιθέσεις διατηρούνται, η αντίσταση θα συνεχίζεται», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της μόνιμης αντιπροσωπείας του Ιράν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Τι είπε η Χαμάς
Πηγές της Χαμάς είπαν νωρίτερα στο Reuters ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο ηγέτης της Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε σε ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα.
Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση της παλαιστινιακής οργάνωσης στην είδηση του θανάτου του, που πλέον επιβεβαιώθηκε επίσημα και από τις ισραηλινές δυνάμεις (IDF).
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, είχε σπεύσει να ενημερώσει τους ομολόγους του σε μια σειρά από χώρες ότι ο Σινουάρ είναι νεκρός.
«Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα για το Ισραήλ και μια νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον άξονα του κακού του ριζοσπαστικού Ισλάμ, μ’ επικεφαλής το Ιράν», ανέφερε.
- Λαμία: Χάρισε ζωή με τον θάνατό της μία 61χρονη γυναίκα
- Η Stephanie Cavalli και ο θαυμασμός – Tο 50χρονο μοντέλο που ανοίγει τα σόου της Chanel
- Όταν ένας σεισμός άλλαξε την ιστορία του πετρελαίου
- Φοβερός Ράιαν Ρέινολντς: Περιέγραψε σε ρόλο… δημοσιογράφου τη νίκη της Ρέξαμ (vid)
- Κρήτη: Ανήλικη έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Δέκα συλλήψεις
- Θεσσαλονίκη: 22χρονος οδηγούσε με 179 χλμ/ώρα ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 90
- Μοντέλο εκθέτει τον Λιονέλ Μέσι: «Δεν είναι ο Άγιος που όλοι πιστεύουν» (pic)
- Γιατί τα βραβεία Όσκαρ λέγονται «Όσκαρ»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)




























































![Ελαιόλαδο: Σε άνοδο οι εισαγωγές παγκοσμίως – Πώς μεταβάλλονται οι τιμές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/20elaioladoo10-thumb-large-thumb-large-thumb-large-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442