Renault και Geely προχωρούν στο επόμενο βήμα
Οι δύο όμιλοι προχωρούν στην εφαρμογή όσων είχαν εξαγγείλει δημιουργώντας μια κοινοπραξία εξέλιξης κινητήρων εσωτερικής καύσης όσο και υβριδικών συνόλων παγκόσμιου βεληνεκούς
Οι Renault και Geely προχωρούν στην υλοποίηση τη εξαγγελθείσας συνεργασίας τους η οποία έγκειται στην από κοινού εξέλιξη, σχεδίαση νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης όσο και υβριδικής τεχνολογίας μέσω μιας νέας κοινοπραξίας «Horse Powertrain Limited» η οποία θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία του κινεζικού ομίλου σε επίπεδο περιστολής δαπανών αλλά και αυτήν της Renault σε τεχνολογίες αιχμής. Ο στόχος της κοινοπραξίας θα είναι να διατηρηθεί η «ποικιλότητα» συνόλων καθώς η ηλεκτροκίνηση εμφανίζει σημάδια κάμψης.
Οι δύο όμιλοι θα συμμετέχουν στην κοινοπραξία επί ίσοις όροις με ποσοστό 50/50 ενώ οι καρποί εξέλιξής της θα διοχετεύονται τόσο σε μοντέλα της Renault και της Geely, όσο και της Volvo, Nissan και Mitsubishi μέσα από ένα δίκτυο 17 εργοστασίων κινητήρων σε όλο τον κόσμο με τελικό προορισμό καταναλωτές από 130 διαφορετικές χώρες.
Σε τεχνολογικό επίπεδο, η κοινοπραξία θα αναλάβει όλα τα στάδια σχεδιασμού, εξέλιξης, παραγωγής κινητήριων συνόλων, συστημάτων μετάδοσης, υβριδικών συστημάτων κάθε είδους (full hybrid, mild hybrid και plug-in hybrid) καθώς και μπαταριών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα έσοδα της κοινοπραξίας αναμένεται να ανέλθουν σε 15 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως ενώ η δυναμικότητα παραγωγής υπολογίζεται σε πέντε εκατομμύρια μονάδες ετησίως.
«Η συνεργασία με μια ηγέτιδα εταιρεία όπως η Geely προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα νέο παίκτη με τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να εξελίξει εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών κινητήρες εσωτερικής καύσης και προηγμένα υβριδικά σύνολα αποτελεί κλειδί για το μέλλον», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του Renault Group, Luca de Meo.
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη Λέρο: Όταν ο πατέρας χτυπούσε τον γιο του πριν από ένα χρόνο
- Ιράν: Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Ισλαμικής Δημοκρατίας
- Η υποκρισία Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και η αφωνία για τις υποκλοπές – «Δεν τελείωσε εδώ», λέει η αντιπολίτευση
- Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 8-15: Ολοταχώς για μια ακόμα κούπα οι Ερυθρόλευκοι
- Γκουτέρες: Ζητά «άμεση εκεχειρία» ανάμεσα σε Πακιστάν και Αφγανιστάν – Το Ιράν πρότεινε να μεσολαβήσει
- Το Lancet προειδοποιεί πως η «επίθεση Κένεντι στην επιστήμη μπορεί να χρειαστεί γενιές να αναστραφεί»


