Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νετανιάχου ψηφίζει Τραμπ – «Το Ισραήλ εκπληρώνει την προφητεία, είναι φως για τα έθνη»

Ο Νετανιάχου ψηφίζει Τραμπ – «Το Ισραήλ εκπληρώνει την προφητεία, είναι φως για τα έθνη»

Η στενότερη συνεργάτης του Τραμπ υποσχέθηκε να δώσει στον Νετανιάχου ότι χρειαστεί, σε μια ομιλία που θα ζήλευαν οι πιο ακραίοι ορθόδοξοι Εβραίοι.

Ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ένα βήμα πριν καθίσει στο εδώλιο που «τίμησαν» διαβόητοι χασάπηδες, εξασφάλισε μια «θέση» στο βήμα του αμερικανικού Κογκρέσου, χάρη στο κόμμα του Τραμπ, για να μιλήσει ενώπιον του αμερικανικού λαού.

Η συμπάθεια όμως του Ισραηλινού πρωθυπουργού και των ακραίων Ισραηλινών φαίνεται να είναι μια συγκεκριμένη Ρεπουμπλικανή: Η Ελίζ Στεφάνικ.

Πρόκειται για τη γυναίκα που προαλείφεται για τη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, στην περίπτωση που νικήσει ο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Αν και η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προσφέρει στο Ισραήλ ότι χρειάζεται, παρά τα εγκλήματα που διαπράττει, ωστόσο το εβραϊκό λόμπι και το Τελ Αβίβ κλείνουν το μάτι στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μάλιστα σε ανάρτησή του στο Χ, έχει πει ότι ο Μπάιντεν είναι «αγαπητός στη Χαμάς».

H Ελίζ Στεφανίκ στην Κνεσέτ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε τη μεγάλη τιμή στην Στεφανίκ να μιλήσει στη Κνεσέτ την Κυριακή 19 Μαϊου.

«Την δήθεν ευγνωμοσύνη του στον Μπάιντεν, ο Νετανιάχου την έδειξε δίνοντας στην Ελίζ Στεφάνικ, μια Ρεπουμπλικάνα βουλευτή που δεν έχει καμία εξωτερική πολιτική θέση την εξαιρετική τιμή να δώσει μια ομιλία την Κυριακή στην στην Κνεσέτ, όπου χτύπησε έντονα τον πρόεδρο των ΗΠΑ και επαίνεσε τον Τραμπ» σχολίασε πρόσφατα ο Τόμας Φρίντμαν, διπλωματικός συντάκτης στους New York Times.

«Η προφητεία βγαίνει αληθινή»

Μπορεί η Στεφάνικ να μην έχει γνώσεις εξωτερικής πολιτικής, αλλά όσα δήλωσε στη Κνεσσέτ δείχνουν ότι σε περίπτωση νίκης Τραμπ, το μέλλον προμηνύεται εξαιρετικά δυσοίωνο. Ακούγοντας  κανείς την ομιλία της, θα νόμιζε ότι τον λόγο της τον έγραψε ο Ιταμαρ Μπεν Γκβίρ, μια από τις πιο ακραίες πολιτικές προσωπικότητες παγκοσμίως και υπέρμαχου των εθνοκαθάρσεων.

Η Στεφανίκ υποστήριξε ότι το Ισραήλ «επιλέγει τη ζωή» και ότι «εκπληρώνει την προφητεία του Ησαΐα, να είναι φως για τα έθνη, που αγωνίζονται για την επιβίωση και το μέλλον του σε μια πολύ σκληρή γειτονιά!».

Χαρακτήρισε το Ισραήλ ένα «θαύμα, ένας προμαχώνας της ελευθερίας, των δυτικών αξιών, του πολιτισμού, ένα εντυπωσιακό παράδειγμα του ανθρώπινου δυναμικού»

Σημειώνεται πρόκειται για ένα κράτος στο οποίο ισχύουν πολιτικές απαρτχάιντ, δεν διαθέτει Σύνταγμα, εκπονεί μελέτες για πρόκληση λιμοκτονίας, κλείνει ΜΜΕ, πραγματοποιεί συστηματικά εθνοκαθάρσεις και κινητοποιεί μηχανισμούς εναντίον ακαδημαϊκών, ακτιβιστών ακόμα και τραγουδιστών, παίρνει ευρωπαϊκά κονδύλια για να φτιάχνει όπλα, απαγορεύει την είσοδο σε προσωπικότητες όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, επεμβαίνει σε σενάρια ταινιών του Χόλιγουντ, απαγάγει χιλιάδες παιδιά και τα φυλακίζει και πάει λέγοντας.

Η Αμερικανίδα πολιτικός χρησιμοποίησε το γνωστό τετριμμένο επιχείρημα περί αντισημιτισμού κάνοντας άκαιρες ιστορικές αναδρομές στο Ολοκαύτωμα. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί αντισημίτες που να θέλουν την καταστροφή του λαού αυτού, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κριτική που ασκείται, από φοιτητές και διακεκριμένους… Εβραίους ακαδημαϊκούς.

Δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι

Στον λόγο της δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «Παλαιστίνιος». Για την ίδια δεν τίθεται ζήτημα Παλαιστινιακού ή αραβοισραηλινής διένεξης παρα μόνο το «απόλυτο κακό» που απειλεί τους φίλους «Ισραηλινούς».

«Από τις πρώτες μέρες ύπαρξης του Ισραήλ, υπάρχουν εκείνοι που επιδίωξαν την καταστροφή του» είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενη σε προηγούμενους πολέμους. «Βλέπετε, είδαμε τον ίδιο στόχο εξάλειψης το 1948, κατά τις επιδρομές των Φενταγίν τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, στον πόλεμο του ’67, στον πόλεμο του ’73, στους διαδοχικούς πολέμους κατά της Χαμάς στη Γάζα και ξανά, εκείνη τη σκοτεινή μέρα, τον Οκτώβριο. 7, 2023».

Βέβαια, η ίδια δεν αναφέρθηκε στις αιτίες εκείνων των αραβοϊσραηλινών διενέξεων, τις συστηματικές εθνοκαθάσεις του επίσημου ισραηλινού κράτους, ούτε στην ένταξη τρομοκρατικών ισραηλινών οργανώσεων στον επίσημο στρατιωτικό βραχίονα.

Οι αμερικανικές ελίτ είναι αντισημιτικές

H Ρεμπουπλικανή υποστηρίζει ότι ενώ οι νεαροί Ισραηλινοί υπακούουν στο κάλεσμα του καθήκοντος και μάχοντας για την πατρίδα τους, οι «απολογητές της Χαμάς στις λεγόμενες ελιτίστικες πανεπιστημιουπόλεις σε όλη την Αμερική, σε έναν παροξυσμό αιματηρής λαγνείας, υποδύονται τη Χαμάς, καλώντας σε «ιντιφάντα» και γενοκτονία με ταμπέλες που έγραφαν «Τελική Λύση»».

Τέτοια ισχυρισμοί, ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, καθώς υπευνθυμίζεται ότι στις διαμαρτυρίες συμμετέχουν και εβραίοι φοιτητές ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο δημοκρατικά κινήματα που τάσσεται με θάρρος κατά της γενοκτονίας που υποστηρίζουν πολιτικοί του Τελ Αβίβ.

Θα έχετε ότι όπλο ζητήσετε

Η ίδια δήλωσε πως όσο υπηρετεί τον αμερικανικό λαό, θα υπερασπίζεται το όραμα του Τζορτζ Ουάσιγκτον για θρησκευτικό πλουραλισμό και ελευθερία. «Σήμερα, αυτό σημαίνει συντριβή του αντισημιτισμού στο εσωτερικό και παροχή στο κράτος του Ισραήλ με ό,τι χρειάζεται, όταν το χρειάζεται, χωρίς όρους, για να επιτύχει την ολοκληρωτική νίκη απέναντι στο κακό».

«Ήμουν ξεκάθαρη στο εσωτερικό και θα είμαι σαφής εδώ: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για έναν Αμερικανό πρόεδρο να εμποδίσει τη βοήθεια προς το Ισραήλ – βοήθεια που εγκρίθηκε δεόντως από το Κογκρέσο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για χαλάρωση των κυρώσεων στο Ιράν, πληρώνοντας 6 δισ. Δολ. στον κορυφαίο κρατικό χορηγό του τρόμου στον κόσμο, ή για να κρυβόμαστε ενώ οι φίλοι μας παλεύουν για τη ζωή τους. Καμία δικαιολογία. Τελεία».

Ο εχθρός είναι ακόμα και μέσα στον ΟΗΕ

Η Στεφάνικ δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει βέλη ακόμα και στον ΟΗΕ, υιοθετώντας την ισραηλινή προπαγάνδα, κάνοντας λόγο για τον «εχθρό» που βρίσκεται εντός του ΟΗΕ και γι’ αυτό «οι ΗΠΑ πρέπει να είναι αυτές που θα αποκαλούν τον εχθρό με το όνομά του και θα τον καταστρέφουν».

Γι’ αυτό και επανέλαβε πόσο ωφέλιμη είναι η διακοπή της χρηματοδότησης της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή.

Υποσχέθηκε πως ο πρόεδρος Τραμπ το κατάλαβε και «με τη βοήθεια του Θεού» (Besiyata Dishmaya, είπε στα εβραϊκά), θα επιστρέψουμε σε αυτή τη στρατηγική σύντομα.

Πέραν όμως του ΟΗΕ, τόνισε ότι ο εχθρός «είναι επίσης σε ισχυρά δυτικά ιδρύματα στη χώρα μου και όχι μόνο, όπου εξαπλώνεται ο ιός, ο βδελυρός ιός του αντισημιτισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνολική νίκη δεν σημαίνει μόνο σωματική αυτοάμυνα αλλά ιδεολογική αυτοάμυνα».

Η Στεφάνικ ισχυρίστηκε ότι η πλειονότητα των Αμερικανών σας υποστηρίζει και θα σας υποστηρίζει για πάντα, πράγμα που δεν φαίνεται να ισχύει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ίσως ο καθηγητής δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Μπιλ Γκρούσκιν να επιβεβαιώνεται όταν είχε δηλώσει: «μπορεί κάποιος να κατονομάσει μια πιο δηλητηριώδη πολιτικό από την Στεφάνικ»…

inSports

«Τρέλα» στην Κρήτη για τον Ολυμπιακό: Οι ευρωκούπες έκαναν τον γύρο του νησιού (pics+vids)

Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού έβγαλαν φωτογραφίες και βίντεο με τις κούπες του Conference και Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024