Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελίζ Στεφάνικ στοχεύει να μπει στον Λευκό Οίκο δίπλα στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ  

Η Ελίζ Στεφάνικ στοχεύει να μπει στον Λευκό Οίκο δίπλα στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ  

Το νέο ανερχόμενο αστέρι του ρεπουμπλικανικού κόμματος φλερτάρει με την ιδέα να είναι η υποψήφια αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Το 2024 φαίνεται πως θα είναι η χρονιά της Ελίζ Στεφάνικ. Αν ήταν τραγούδι στο Billboard chart, θα είχε μια σφαίρα δίπλα στο όνομά της για να δείξει την ταχύτητα με την οποία ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της πολιτικής εξουσίας στις ΗΠΑ, σχολιάζει σχετικά άρθρο του Guardian.

Και όχι άδικα, αφού τις τελευταίες εβδομάδες, η βουλευτής της Νέας Υόρκης διεκδίκησε τα εύσημα για την απομάκρυνση δύο προέδρων μεγάλων πανεπιστημίων της χώρας, του Χάρβαρντ και της Πενσυλβάνια, αφού οι πιεστικές ερωτήσεις που έθεσε στις δύο γυναίκες στο Κογκρέσο για τα φαινόμενα αντισημιτισμού οδήγησαν στις παραιτήσεις τους με λίγες μέρες διαφορά, καθώς οι απαντήσεις τους κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Viral tweet

«Δύο έπεσαν», έγραψε η ίδια στο Χ μετά την παραίτηση της Κλοντίν Γκέι του Χάρβαρντ, μια εξέλιξη που θεωρήθηκε ιδεολογική νίκη της ακροδεξιάς, anti-woke πτέρυγας του κόμματος. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Στεφάνικ πραγματοποίησε μια εμφάνιση αντάξιας πρωταγωνίστριας δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς στην εκπομπή Meet the Press του NBC, στην οποία είπε εκστόμισε μια ατάκα που έγινε άμεσα viral λόγω του πόσο εξωφρενικό ήταν το νόημα της.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε ακριβώς όπως ο Τραμπ με μεγάλη συμπάθεια προς τους οπαδούς του, που διώκονται για την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021, μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης αμερικανικής ιστορίας. Η Στεφάνικ δήλωσε ότι «ανησυχεί για τη μεταχείριση που έχουν οι όμηροι αυτοί», για να απαντήσει σχεδόν αμέσως στην ερώτηση που της τέθηκε, αν βλέπει τον εαυτό της στη θέση της υποψηφίας αντιπροέδρου στο πλευρό του Τραμπ ότι «έχω πει εδώ και ένα χρόνο ότι θα ήταν τιμή μου να υπηρετήσω στην επόμενη κυβέρνηση του».

Υποψήφια αντιπρόεδρος;

«Η Ελίζ Στεφάνικ κατεβαίνει για αντιπρόεδρος και κερδίζει», έγραψε την επόμενη μέρα το συντηρητικό Washington Examiner, εκτιμώντας ότι ήταν ισορροπημένη, σίγουρη και καλά προετοιμασμένη. «Το πιο σημαντικό, δεν υποχώρησε ούτε εκατοστό όταν υπερασπίστηκε τον Τραμπ σε οποιοδήποτε θέμα» κατέληξε το αμερικανικό περιοδικό.

Και αυτή ακριβώς η απόλυτη πίστη που απαιτούν οι δικτάτορες ή η μαφία -το να είσαι δηλαδή πρόθυμος να κάνεις ότι είναι απαραίτητο για την επιτυχία του στόχου- είναι αυτό που μπορεί να την βάλει στον Λευκό Οίκο στην περίπτωση που ο Τραμπ σαρώσει, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, στις προκριματικές εκλογές που ξεκινούν τη Δευτέρα στην Αιόβα και είναι τελικά αυτός που θα μονομαχήσει με τον Τζο Μπάιντεν στην μεγάλη κούρσα του επόμενου Νοεμβρίου.

Οι προκριματικές για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ξεκινούν την Δευτέρα στην Αϊόβα

Δηλητηριώδης πολιτικός

«Μπορεί κάποιος να κατονομάσει μια πιο δηλητηριώδη πολιτικό από την Στεφάνικ» ρώτησε ο καθηγητής δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Μπιλ Γκρούσκιν μετά το tweet της με τα κεφαλαία γράμματα «ΔΥΟ ΚΑΤΩ», που αφορούσε τους προέδρους των ξακουστών αμερικανικών πανεπιστημίων.

Μάλλον, σε σχέση με τον Τραμπ κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024