Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπρετόν: Ο Τραμπ μας είχε πει ότι δεν θα βοηθήσει ποτέ την Ευρώπη σε περίπτωση πολέμου

Μπρετόν: Ο Τραμπ μας είχε πει ότι δεν θα βοηθήσει ποτέ την Ευρώπη σε περίπτωση πολέμου

«Πρέπει να καταλάβετε ότι εάν η Ευρώπη δεχθεί επίθεση, δεν θα έρθουμε ποτέ να σας βοηθήσουμε και να σας υποστηρίξουμε» είχε διαμηνύσει ο Τραμπ, σύμφωνα με τον Τιερί Μπρετόν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα βοηθήσουν ποτέ την Ευρώπη εάν δεχθεί επίθεση, θα εγκαταλείψουν το ΝΑΤΟ που είναι ήδη νεκρό, είχε πει το 2020 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Jonathan Ernst), σύμφωνα με τον επίτροπο Τιερί Μπρετόν.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι εάν η Ευρώπη δεχθεί επίθεση, δεν θα έρθουμε ποτέ να σας βοηθήσουμε και να σας υποστηρίξουμε», αφηγήθηκε ο Μπρετόν ότι είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης – στην οποία συμμετείχε ο ευρωπαίος επίτροπος – στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τον Ιανουάριο του 2020.

«Μου χρωστάτε 400 δισεκατομμύρια δολάρια!»

«Παρεμπιπτόντως, το ΝΑΤΟ είναι νεκρό» και «θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ», είπε επίσης ο Τραμπ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Κομισιόν. Εν συνεχεία, ο Μπρετόν είπε πως ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε: «Μου χρωστάτε 400 δισεκατομμύρια δολάρια! Γιατί δεν πληρώσατε, εσείς οι Γερμανοί, όσα έπρεπε να πληρώσετε για την άμυνα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που προβλέπουν μια αμφίρροπη αναμέτρησή του με αντίπαλο τον δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Στην προηγούμενη θητεία του στον Λευκό Οίκο (2017-2021), ο Τραμπ είχε έρθει κατ’ επανάληψη σε ρήξη με παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ σχετικά με το εμπόριο και τις αμυντικές δαπάνες.

«Για τον εαυτό του»!

Στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας, δεν έχει δώσει παρά ελάχιστες ενδείξεις για την εξωτερική πολιτική που σκοπεύει ν’ ακολουθήσει εάν εξασφαλίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία. Ο ισχυρισμός ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία εντός 24 ωρών, είχε προκαλέσει ανησυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Εκπρόσωπος του προεκλογικού επιτελείου του Μπάιντεν σχολίασε: «Η αντίληψη ότι θα εγκατέλειπε τους συμμάχους μας εάν δεν γινόταν αυτό που ήθελε, καταδεικνύει αυτό που ήδη γνωρίζουμε για τον Ντόναλντ Τραμπ: ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τον εαυτό του»!

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024