Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φουσκώνει η οργή για το έγκλημα των Tεμπών, απειλεί το μπαζωμένο ρέμα ευθυνών, τα βάζουν τώρα με τις μάνες των νεκρών

Φουσκώνει η οργή για το έγκλημα των Tεμπών, απειλεί το μπαζωμένο ρέμα ευθυνών, τα βάζουν τώρα με τις μάνες των νεκρών

Ο Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή μήπως και ξεχαστεί ότι κλείσανε άρον άρον την Εξεταστική πριν το έγκλημα ξεσκεπαστεί. Όταν σε κομματιασμένες ψυχές που ουρλιάζουν, βλέπεις κομματικές σκοπιμότητες να λουφάζουν, οι πολίτες αλαλιάζουν

Αντεπίθεση

Και πολύ άντεξε! Εννοώ το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου να «αμύνεται» απέναντι στις διάφορες … «αποφύσεις» του εγκλήματος των Τεμπών. Μέχρι τώρα κρατούσε χαμηλούς τόνους. Επαιζε άμυνα στη γραμμή «ανθρώπινο λάθος» και «γρήγορη δικαστική διερεύνηση, όχι όπως στο Μάτι». Όχι πως πλέον άλλαξε την γραμμή – φάνηκε εξάλλου κι από τη συζήτηση στη Βουλή – αλλά πέρασε στην αντεπίθεση. «Υπεργείως» και «υπογείως»! Παλιά μου τέχνη κόσκινο….

Υπόγεια

Είναι γνωστό πως δεν μπορεί να επιτεθεί απευθείας και «μετωπικά» στην κυρία Μαρία Καρυστιανού. Όπως μου έλεγαν χαρακτηριστικά «πρόκειται για «τοτέμ», είναι μία γυναίκα που έχασε το παιδί της και απολαμβάνει της συμπάθειας όλης της κοινωνίας». Ετσι στη διάρκεια των τελευταίων ημερών άρχισαν να διαρρέονται υπογείως φήμες, εκτιμήσεις και πληροφορίες πως η κυρία Καρυστιάνου θα μπορούσε να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πως παλιότερα είχε κάνει ανάρτηση επιθετική στον πρωθυπουργό και διάφορα τέτοια – καταλαβαίνετε πως έχουν κάνει την σελίδα της στο fb «φύλλο και φτερό»!

Ολους τους αρμούς;

Επιχειρούν να διαβρώσουν την αξιοπιστία της γιατί αντιλαμβάνονται πως η αντιπαράθεση για την συγκάλυψη του εγκλήματος από την κυβερνητική πλευρά, δεν θα αργήσει να γίνει μετωπική. Και θα είναι σκληρή. Θα δοκιμαστούν οι δυνατότητες που διαθέτει το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου να ελέγχει όλους του αρμούς της εξουσίας….

Ο κ. Κώστας Αρβανίτης

Παράλληλα για πρώτη φορά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης – προφανώς και το επεδίωξε, έτσι νομίζω… – βγήκε στον ΑΝΤ1 και έκανε λόγο για «βδέλλα που προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη» και πως το έγκλημα «δικάζεται από τη δικαιοσύνη και όχι από τις δημοσκοπήσεις». Η αναφορά, όπως μου εξήγησαν αφορούσε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Κώστα Αρβανίτη και κυρίως η «εικόνα» από την έξοδο τους – μαζί με την κυρία Καρυστιανού και τον κ. Παύλο Ασλανίδη – από το ευρωκοινοβούλιο!

Είναι αργά!

Η «εικόνα» μου λένε περιείχε πολύ ισχυρό μήνυμα και έπρεπε να απαντήσουν. Νομίζω όμως πως είναι αργά πια! Τώρα θα «τρέχουν» πίσω από το πρόβλημα και είναι αμφίβολης έκβασης η κυβερνητική προσπάθεια. Ακόμη κι αν κατορθώσουν να κρατήσουν μακριά από το … δικαστικό εδώλιο τον πρώην υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Η πολιτική ζημιά που έχει υποστεί η κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλη….

Εκτός «κάδρου»

Υποθέτω ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επειδή ακολούθησε ευλαβικά τις συμβουλές του Σταν – ποιος είναι ο Σταν; Ο κ. Γκρίνμπεργκ, που όταν μιλάει οι άλλοι απλώς ακούν! – δεν συμμετείχε στη συζήτηση της Βουλής. Συζητήθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας – δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας – της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή. Η συμβουλή ήταν σαφής: να μην βρεθεί στο «κάδρο». Αφησε βέβαια στο πόδι του υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη. Ως αντ΄ αυτού….

«Κοπάνα»

Ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να παραβρεθεί στην παραλαβή … τριών ελικοπτέρων και να κάνει δηλώσεις για τα ελληνοτουρκικά – «είμαστε προσηνείς και ποτέ αφελείς» – προκειμένου να επισκιάσει κατ΄ αυτό τον τρόπο την συζήτηση για το έγκλημα στη Βουλή. Ετσι απλά. Αλλιώς λέγεται και «απόδραση»….

Σε υψηλούς τόνους

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης «αρπάχτηκε» με όλους σχεδόν τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων, χρησιμοποιώντας ως πολύ καλός νομικός όλα τα επιχειρήματα που του παρείχε η επιστήμη του. Αυτό πάντως που φάνηκε είναι πως η «ασπίδα προστασίας» που έχει προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Καραμανλή διατηρείται. Προς το παρόν! Οι κκ Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας – ο οποίος «έδειξε» τον κ. Μητσοτάκη ως υπεύθυνο! – και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβασαν πολύ τους τόνους – εύλογο! – αλλά και ο κ. Βορίδης θύμισε λίγο τον κ. Παύλο Πολάκη – «όλοι σας και μόνος μου»! Κάπως έτσι πήγε η συζήτηση. Η σύγκρουση ήταν σκληρή!

«Θα κάνω ντου βρε πονηρή…»

Εν τω μεταξύ η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων χθες «έκανε ντου» στο υπουργείο Εσωτερικών, ξέρετε για το σκάνδαλο της «επιστολικής ψήφου». Και υπάρχει εύλογος φόβος ότι το άλλο … «στέκι» θα είναι η Πειραιώς. Δεν γνωρίζω τι βρήκαν ή τι θα βρουν στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι βέβαιο πως το σκάνδαλο μάλλον έχει καταστρέψει την «μεταρρύθμιση». Κι η Νίκη είναι στα «μαύρα πανιά»! Αλλά και ο κ. Μητσοτάκης με το συγκεκριμένο θέμα «τρώει σίδερα»! Επειδή αποκαλύφθηκε, να εξηγούμαστε….

Υψηλά

Αναφέρθηκα στον κ. Ανδρουλάκη και θυμήθηκα ότι σε συνέντευξη της η βουλευτής του κόμματος κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου έθεσε τον πήχη των επικείμενων ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τόσο ψηλά, που μου προκάλεσε – υποθέτω όχι μόνο σε μένα – αρκετά ερωτήματα. Είπε χαρακτηριστικά ότι ο εκλογικός στόχος γι΄ αυτήν είναι ένα ποσοστό της τάξεως του 18% – 20%! Γιατί αλλιώς, όπως είπε, με ένα ποσοστό της τάξεως του 14% – 15% τα «πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα».

Ολοταχώς…

Καταλαβαίνετε ότι δεδομένου πως το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα είναι μάλλον τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές, οι ενδιαφερόμενοι έχουν αρχίσει από τώρα να παίρνουν θέση και να διαμορφώνουν το πλαίσιο για το βράδυ της 9ης Ιουνίου. «Ούτε ψύλλος στον κόρφο» του κ. Ανδρουλάκη. Σας θυμίζω ότι η ίδια προ ημερών δημιούργησε μείζον εσωκομματικό ζήτημα σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια. Μάλιστα κάποιος μου έλεγε – αλλά δεν μου αποκάλυψε ονόματα! – πως μετά τις ευρωεκλογές ένας – δύο βουλευτές του κόμματος μάλλον θα είναι προς μεταγραφή! Πάντως η «ακινησία» που επιδεικνύει ο κ. Ανδρουλάκης οφείλεται στο γεγονός ότι «διχασμού» που επικρατεί στο κόμμα. Αλλά κι αυτή είναι από τις βασικές του αδυναμίες. Δύσκολοι καιροί….

Στην παρέλαση

Εν τω μεταξύ ο στρατιώτης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης μαθαίνω ότι τελικώς θα παρελάσει στη Θήβα την ημέρα της 25ης Μαρτίου, την Δευτέρα. Και ως εκ τούτου προς το παρόν ασκείται με τα γνωστά στρατιωτικά παραγγέλματα – ξέρετε «εν – δυο», «ένα το δεξί – ένα το αριστερό», «μεεεεταβοληηηή», «τους ζυγούς λύσατε!»!

Στα 450!

Ωστόσο ο ελεύθερος χρόνος του είναι πολύ πιεσμένος. Αυτό είναι γεγονός. Πρέπει να ολοκληρώσει την μελέτη περίπου 450 βιογραφικών υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Δεν τα λες και λίγα. Χθες έγραψα ότι περίπου 120 από αυτά θα επιλεγούν για να τεθούν σε ψηφοφορία. Λάθος η πληροφορία. Όλοι όσοι έχουν αποστείλει βιογραφικό – εφόσον δεν πρόκειται για τρολ! – θα είναι υποψήφιοι στην εσωκομματική ψηφοφορία. Ρώτησα και οι 450; Και οι 450 μου απάντησαν!

Πολιτικοί;

Διότι υπάρχει, όπως μου είπαν το εύλογο ερώτημα, με ποια κριτήρια θα απαγορευτεί σε κάποιους να μην είναι; Ελα μου ντε…. Πάντως άνθρωποι που έχουν εικόνα των βιογραφικών έχουν εκπλαγεί για την ποιότητα των περισσοτέρων. Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι υποψήφιοι με ισχυρά πολιτικά χαρακτηριστικά. Είναι ένα θέμα προς συζήτηση. Στις 14 Απριλίου θα γίνει η εσωκομματική ψηφοφορία ηλεκτρονικά και με κάλπη….

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024