Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους φοιτητές τάζει διαγραφές, στους δεξιούς Μπε(γ)λερι, στο Ευρωκοινοβούλιο ό,τι θέλει αρκεί να μην τον κάνει να υποφέρει

Στους φοιτητές τάζει διαγραφές, στους δεξιούς Μπε(γ)λερι, στο Ευρωκοινοβούλιο ό,τι θέλει αρκεί να μην τον κάνει να υποφέρει

Το Ευρωκοινοβούλιο βγάζει εισιτήριο για Τέμπη και στο Κράτος Δικαίου παραπέμπει, οι παπάδες εξαγριωμένοι προς την «Νίκη» ενωμένοι

Αφιερωμένο

«Θα’ μαι η πηγή στην Οαση της Σίβας/ Θα είσαι ο διαμαντένιος ουρανός/ Θα γίνεις η βασίλισσα της Θήβας/ Κι εγώ ένας μαγεμένος φαραώ», τραγουδά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην «Αγορά του Αλ Χαλίλι». «Αφιερωμένο εξαιρετικαααά» τραγούδησε κι ο Νιόνιος στον «Πειρατή», τότε στο – δυστυχώς – πολύ μακρινό 1979….

Τζάμπα κόπος…

Θα θυμάστε προφανώς, ότι στη διάρκεια των δύο τελευταίων εκλογών, του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023, το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου, με όλες του τις δυνάμεις, «έπεσε» πάνω στη «Νίκη» του κ. Δημήτρη Νατσιού και την «Ελληνική Λύση» του κ. Κυριάκου Βελόπουλου και τις παντοειδείς πιέσεις που ασκήθηκαν σε ορισμένες μονές του Αγίου Ορους. Μέχρι και τους μηχανισμούς οικονομικού ελέγχου έστειλαν. Στις μονές! Και τελικώς δεν νομίζω ότι κατάφεραν σπουδαία πράγματα. Το επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα!

Σοφότεροι

Ε, λοιπόν, αυτή τη φορά δεν θεωρώ ότι θα κάνουν το ίδιο λάθος! Εχω την εντύπωση πως έγιναν σοφότεροι. Ωστόσο το πρόβλημα είναι σαφές. Υπάρχει ισχυρή διαρροή από την Νέα Δημοκρατία προς την «Δεξιά της Δεξιάς». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Και να είστε απολύτως βέβαιοι ότι το ποσοστό της «Νίκης» είναι μεγαλύτερο από το καταγραφόμενο στις δημοσκοπήσεις. Πως σκέφτονται να το αντιμετωπίσουν οι «θαμώνες» του γνωστού Μεγάρου;

Βόρεια Ελλάδα

Επειδή η «καρδιά» του προβλήματος εντοπίζεται στη Βόρειο Ελλάδα – όπου … συμπτωματικώς χάθηκε για την Πειραιώς εκλογικά και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης – και όπου τα δύο κόμματα, η «Νίκη» και η «Ελληνική Λύση» εμφανίζουν τις μεγαλύτερες δημοσκοπικές επιτυχίες, θα κάνουν «focus» στην περιοχή. Θα ανέβει κάμποσες φορές ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Και θα σταλούν σε «ειδική αποστολή» οι υπουργοί κ.κ Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης. Για ευνόητους λόγους, που έχουν να κάνουν με την πολιτική τους προέλευση. Μέχρις εκεί; Ετσι θέλω να πιστεύω. Γιατί πλέον δεν είναι μόνο η μοναστική κοινότητα, εντός και εκτός του Αγίου Ορους, που στηρίζει τα δύο κόμματα, αλλά και αρκετές μητροπόλεις και πάει λέγοντας….

«Σημαδούρα»

Παράλληλα όμως χρειάζονται και μία … «σημαδούρα» με «βαθειά δεξιά» προέλευση, για να μπορέσουν να «συνομιλήσουν» με το τμήμα των ψηφοφόρων που αποχωρεί απογοητευμένο. Είπαμε ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης δεν θα είναι υποψήφιος. Ποιος θα είναι; Σας έχω εξηγήσει πως η απελπισία δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο!

Ο κ. Φρέντι Μπελέρης;

Εχει πέσει στο τραπέζι και συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο στο ψηφοδέλτιο να συμμετάσχει ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και νυν φυλακισμένος κ. Φρέντι Μπελέρης. Φαίνεται πως υπάρχουν και ορισμένοι νουνεχείς μεταξύ των «θαμώνων» του γνωστού μεγάρου. Οι οποίοι και υποστηρίζουν ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο το θέμα του κ. Μπελέρη από πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Αλβανία μετατρέπεται σε πρόβλημα ελληνο – αλβανικό! Ομως η απελπισία – είπαμε – κινείται στον αντίποδα της ψυχραιμίας. Γι΄ αυτό μην εκπλαγείτε αν δείτε τον Μπελέρη υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας….

Ασφάλεια;

Μια τέτοια κίνηση ελπίζουν στο γνωστό μέγαρο ότι αν συνδυαστεί και με το θέμα της ασφάλειας μπορεί τελικά να περιορίσει τις απώλειες προς την «Δεξιά της Δεξιάς». Ασφάλεια; Είναι λίγο δύσκολο βέβαια όσες φωτογραφίες κι αν βγάζουν στον φράχτη του Εβρου, διότι οι μπόμπες σκάνε η μία μετά την άλλη. «Καμπούλ γίναμε» που θάλεγε και μία ψυχή, σε χρόνους αλλοτινούς!

Φοιτητές

Υπάρχουν όμως οι φοιτητές. Μπορεί οι βόμβες του υποκόσμου να διαλύουν ολόκληρες περιοχές, αλλά είναι πρόσφορα τα … κεφάλια των φοιτητών! Πόσο μάλλον όταν είναι «αγύριστα». Προσφέρονται! Και ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο νόμος προβλέπει και «διαγραφές φοιτητών». Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα! Εντάξει;

Το έγκλημα

Εν τω μεταξύ μπορεί πρωτίστως ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και δευτερευόντως η μετατόπιση της Νέας Δημοκρατίας προς το κέντρο, να διοχετεύει ψηφοφόρους προς τα δεξιά της. Αλλά το έγκλημα των Τεμπών και η επιχειρούμενη – παντοιοτρόπως – συγκάλυψη του είναι ένα θέμα που καθημερινά διογκώνεται. Κι όσο περνούν οι μέρες οι εξελίξεις τρέχουν….

Στο «ντάκο»!

Χθες Καθαρή Δευτέρα ενθάδε, αλλά στις Βρυξέλλες όμως το ευρωκοινοβούλιο λειτουργούσε. Και η κυρία Μαρία Καρυστιανού, η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» μίλησε. Και ζήτησε μεταξύ των άλλων η γνωστή υπόθεση να περιληφθεί στην έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχετικά με το κράτος δικαίου. Και ξέρετε ποιο είναι το … «καλαμπούρι» – τρόπος του λέγειν -; Οτι οι επτά κοινοβουλευτικές ομάδες, που αφορούν στο λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο» το ψήφισαν. Το πιο ωραίο όμως είναι ότι μεταξύ αυτών το ψήφισε και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Φαίνεται πως ο «φίλος μας» κ. Μάνφρεντ Βέρνερ θα έλειπε στη Γερμανία σε προεκλογική περιοδεία….

Αγωγή

Τι να κάνει και η Νίκη – στη κυρία Νίκη Κεραμέως αναφέρομαι – είδε κι απόειδε, πήρε των ομματιών της και έφυγε στον Καναδά! Οχι δεν σκοπεύει να μεταναστεύσει. Για την επιστολική ψήφο – που της την έκανε ρημαδιό η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου – πήγε να μιλήσει, μήπως και φιλοτιμηθεί κανένας ομογενής και ψηφίσει στις ευρωεκλογές. Και προφανώς θα την ενημέρωσαν οι συνεργάτες της πως ήδη κατατέθηκε η πρώτη αγωγή ομογενούς από την Ολλανδία για τα e-mails που η κυρία Ασημακοπούλου νόμισε πως ήταν προικώα….

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς

Τελευταία διαπιστώνω μία ιδιαίτερη κινητικότητα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Ο άνθρωπος ζει με τις ελπίδες του – έτσι κι ο κ. Σχοινάς! Ευελπιστεί ότι τελικώς θα κατορθώσει να είναι εκ νέου μέλος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θέση την οποία «λιγουρεύονται» ουκ ολίγοι!

Με υπερωρίες…

Και αίφνης μέσα στο «νεκρό» πολιτικά τριήμερο παρατήρησα μία ιδιαίτερη κινητικότητα των … γραφείων τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της «Νέας Αριστεράς». Και αντικείμενο της υπερωριακής απασχόλησης των υπευθύνων ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης – παρά το γεγονός ότι από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευή είναι στρατιώτης!

Ενδεια;

Αυτή την επίθεση δεν μπορώ παρά να την αποδώσω στη δημοσκοπική ένδεια που έχει αρχίσει και πλήττει το τελευταίο διάστημα τα δύο συγκεκριμένα κόμματα. Είναι οφθαλμοφανές! Το μεν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αρχίσει και … «τσιμπάει». Για πόσο δεν ξέρω. Γιατί εκείνους εκεί στην Κουμουνδούρου δεν τους έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη. Αν κρατηθούν για μεγάλο διάστημα ήσυχοι μπορεί να … αυτοαναφλεγούν!

Από τώρα…

Και τα άλλα δύο κόμματα αρχίζουν να χάνουν σιγά – σιγά! Κι αυτό όπως αντιλαμβάνεστε είναι εφιαλτικό για την ομάδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Γιατί τι θα πει την βραδιά των εκλογών; Πως θα το εξηγήσει; Ηδη έχει αρχίσει και διατυπώνει την άποψη πως το «σύστημα Μητσοτάκη» τον χτυπάει αλύπητα. Δηλαδή έχασε την ασυλία που είχε; Γιατί φαίνεται πως άλλαξαν οι τακτικές προτεραιότητες του «συστήματος». Πιθανόν! Κρατήστε πάντως αυτό το επιχείρημα….

Ο κ. Κώστας Αγοραστός

Εχω αρχίσει και τον λυπάμαι τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Ηδη παραπέμπεται να δικαστεί μαζί με ακόμη 9 άτομα για τον … Ιανό! Πνιγήκαν τότε 4 άτομα. Δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση. Και δεν έχει έρθει ακόμη ο Daniel. Νομίζω πως τα επόμενα χρόνια ο κ. Αγοραστός θα τα περάσει στις δικαστικές αίθουσες. Και εκτιμώ πως συνεχίζει να απολαμβάνει της κάλυψης του Μεγάρου Μαξίμου. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα βάλει … «γλώσσα μέσα»! Τόσο λαλίστατος μπορεί να γίνει. Και δεν νομίζω ότι συμφέρει … κανέναν!

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024