Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς δράκο το παραμύθι της ΝΔ για Κασσελάκη, με φίδια που ζώνουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα η πρόταση για Μίχο

Χωρίς δράκο το παραμύθι της ΝΔ για Κασσελάκη, με φίδια που ζώνουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα η πρόταση για Μίχο

Ουδέν (ταξίδι στις ΗΠΑ) κρυπτόν υπό τον ήλιον της Αλεξανδρούπολης απέδειξε ο πρεσβευτής, της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ μη παρακαλώ, σε μη λησμονάς τη 12χρονη κραυγάζει ο λαός

Παλιά

Ανοιξη του 1993. Υπάρχει μία γενικότερη δημόσια συζήτηση αν και τελικώς το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και θα έχει συνάντηση με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Εχει τελειώσει η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στον Αστέρα της Βουλιαγμένης και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γουόρεν Κρίστοφερ πρόκειται να αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες….

Πρώτη φορά

Στη συνάντηση του, λοιπόν, με τους δημοσιογράφους – αν θυμάμαι καλά στο αεροδρόμιο – ερωτάται αν τον Οκτώβριο θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός. Και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με μία αφοπλιστική ειλικρίνεια δίνει την καταπλητικότερη απάντηση των τελευταίων δεκαετιών: «Μα τον Οκτώβριο θα έχετε εκλογές στην Ελλάδα»! Ηταν οι πρώτες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, μετά την μεταπολίτευση, που προαναγγέλθηκαν από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών επί ελληνικού εδάφους!

Και τώρα!

Χθες ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, κ. Τζορτζ Τσούνης, συμμετέχοντας στην Αλεξανδρούπολη, στο 2ο East Macedonia and Thrace Forum, δήλωσε χαρούμενος πως ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις 4 Απριλίου θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον και θα έχει συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν….

Στα …«πατώματα»

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντί να αρχίσουν να … πανηγυρίζουν, και να αναπέμπουν διθυράμβους στον «μεγάλο ηγέτη» με τη διεθνή αναγνώριση του, αντιθέτως έπεσαν στα … «πατώματα»! Κι η πρώτη τους αντίδραση ήταν πως «δεν έχει κλείσει ακόμη η ημερομηνία», «θα δούμε» και διάφορα τέτοια – που παρεμπιπτόντως την ανακοίνωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ! Μετά το ξανασκέφτηκαν και άρχισαν να ψελλίζουν δειλά – δειλά ότι μάλλον η επίσκεψη θα γίνει στις 3 ή στις 4 Απριλίου. Επιβεβαιώνοντας τον κ. Τσούνη….

Να μην εκτεθούν!

Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου μου προξένησε κατάπληξη και ρώτησα να μάθω που οφείλονται οι … «μαύρες πλερέζες»! Αρμοδίως μου εξήγησαν ότι επειδή ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τράμπ στην προεκλογική αντιπαράθεση έχει σαφές – δια γυμνού οφθαλμού, δεν υπάρχει αμφιβολία… – προβάδισμα έναντι του κ. Μπάιντεν, δεν θέλουν να εκτεθούν με μία επίσκεψη που μπορεί να βάλει … υποθήκη για ποικίλα προβλήματα στο μέλλον – από ελληνοτουρκικά και βάλε… – αν τα πράγματα «στραβώσουν» και εκλεγεί ο πρώην! Οπως μου είπαν χαρακτηριστικά «δεν θέλουν ο Μητσοτάκης να γίνει ο Ορμπαν του Μπάιντεν»! Ελα όμως που – όπως είναι προφανές – δεν θα το αποφύγει!

Ανεξαρτήτως προέδρου

Και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης, προ ημερών, ήταν εξαιρετικά προσεκτικός, όταν ρωτήθηκε ποιον από τους δύο υποψηφίους προτιμά, απέφυγε να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, παραπέμποντας στις ελληνο – αμερικανικές σχέσεις και στο πόσο «ισχυρές» είναι ανεξαρτήτως προέδρου….

Βίκτωρ Ορμπαν

Να σας θυμίσω ότι προ ημερών ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Βίκτορ Ορμπαν επισκέφθηκε τις ΗΠΑ για να συναντηθεί αποκλειστικά με τον κ. Τραμπ – και μετά οι δύο συνομιλητές αυτοθαυμάστηκαν μεταξύ τους. Γι΄ αυτό και δεν είναι … ενθουσιασμένοι – πρωτοφανές, αλλά είναι αλήθεια! – με το επικείμενο ταξίδι στις ΗΠΑ.

Το σταυρό του

Ετσι με «σφιγμένη καρδιά» και κάνουν και τον … σταυρό τους στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Μέχρι και με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο είναι διατεθειμένος – που λέει ο λόγος, εντάξει; – να τα βρει ο κ. Μητσοτάκης για να πάρει την ευλογία του! Οταν η ιστορία εκδικείται, αλλά από την … ανάποδη!

Πολύ γαρ της θλίψεως…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται πως τελεί υπό το κράτος του πανικού! Πολύ πριν από το βράδυ της … 9ης Ιουνίου! Δεν γνωρίζω αν απλώς βλέπει «φαντάσματα» στο ύπνο του – ότι του κάνουν «ρεσάλτο» διάφοροι «πειρατές» με συγκεκριμένα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά… – ή γνωρίζει κάτι που οι άλλοι δεν το ξέρουν….

Ποινές

Αλλά όπως σας ενημέρωσα εγκαίρως στην εκδήλωση διοργανώθηκε χθες από το Ινστιτούτο για τη σοσιαλδημοκρατία InSocial με θέμα «Αξιοβίωτη Ελλάδα 2030 -Εθνικός διάλογος για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον» με ομιλητή τον ίδιο δεν προσκλήθηκαν ο κ. Μανόλης Χριστοδουλάκης, διότι εκτίει … ποινή για – δεν γνωρίζω για πόσες «αγωνιστικές»! – την συμμετοχή στην εκδήλωση των «τριών». Δεν προσκλήθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, ο οποίος είχε συντάξει το νόμο για την κλιματική αλλαγή και ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτη, τον οποίο ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ετσι χωρις «δελφίνους» – εννοώ τους δύο πρώτους – στο ακροατήριο, είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ περιβεβλημένος με την «ηγεμονική ματαιοδοξία» του ένοιωθε πλέον ασφαλής!

Σφύριζε «κλέφτικα»…

Προχθές το βράδυ μετά από την παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη των προτάσεων του κόμματος για την ακρίβεια και την φορολογία – πλήρως κοστολογημένες κατά τον ίδιο – απάντησε μέσα στην … «άγρια νύχτα», ως ένδειξη πολιτικού ενδιαφέροντος θα το έλεγα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτηση του στο fb. Μου έκανε εντύπωση πάντως ότι χθες το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών απέφυγε – αν και δεν συνηθίζεται! – να δώσει συνέχεια επισήμως. Και αναγκάστηκε να παρέμβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης. Και να πει τα γνωστά. Το κρατώ αυτό….

Συνέδριο στην Κρήτη

Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών μεγαλυτέρων κομμάτων, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Ανδρουλάκης, έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη. Είναι πρωτοφανές εξ όσων γνωρίζω στην πολιτική ιστορία να υποεκπροσωπείται η Πελοπόννησος! Ομως εξ αυτού του λόγου η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υστερεί καταφανώς στην μεγαλόνησο – μετά μάλιστα από την κοινή στήριξη του περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Ετσι, λοιπόν, στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν κάτι να κάνουν. Τι ακριβώς; Να οργανώσουν – νομίζω – εντός του Μαίου ένα εκ των δύο σχεδιαζόμενων περιφερειακών συνεδρίων, που έχουν αποφασίσει να κάνουν ως τι ευρωεκλογές. Και με αυξημένη … τεχνογνωσία, μου λένε. Για να πιάσει τόπο….

Καμία εταιρεία

H χθεσινή συνέντευξη του κ. Κασσελάκη στο δελτίο ειδήσεων του Mega είχε και ειδήσεις. Μεταξύ αυτών επεσήμανα τρεις. Πρώτη είδηση: δεν διαθέτει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, ούτε έχει καμία εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενδιαφέρον – σας είχα προειδοποιήσει από χθες! – διότι «τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια» του συστήματος του Μεγάρου Μαξίμου. Τώρα πρέπει να βρουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο!

Συνάντηση με τον κ. Αλ. Τσίπρα

Δεύτερη είδηση: μετά το συνέδριο συναντήθηκε με το πρώην πρόεδρο του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα και δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει μετά από τις ευρωεκλογές. Αυτό δεν το γνώριζα, αλλά έτσι εξηγείται ότι η επιρροή του πρώην προέδρου στο επίπεδο των στελεχών εδώ και μέρες «κλείνει» την κομματική πειθαρχία σε όλες τις … πτώσεις!

Ο «στρατολόγος»

Τρίτη είδηση ότι οι κκ Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης «χαίρουν της εμπιστοσύνης» του. Καλά, για τον πρώτο δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία – είναι ήδη ο «νούμερο 2» του κόμματος – για τον δεύτερο όμως η δημόσια αναφορά μετά από όσα προηγήθηκαν, έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος τον «στρατολόγησε» στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως θα έλεγαν παλιά στην Αριστερά….

Στο δρόμο…

Εχει γίνει «μύλος» στα social media και όχι μόνο – και συγκέντρωση στα Σεπόλια – με την πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό. Η εισαγγελέας κυρία Ελένη Μαρία Νικολού πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη η μητέρα της 12χρονης και να απαλλαγεί ο Ηλίας Μίχος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων! «Λόγω αμφιβολιών»…. Είναι προφανές ότι η πρόταση έρχεται σε καταφανή αντίθεση με το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Το ελάχιστο που μπορώ να σημειώσω. Και να σας θυμίσω ότι στην περιοχή του Κολωνού έχει δημιουργηθεί από καιρό ένα τοπικό κίνημα υπέρ της μητέρας του παιδιού! Που δεν πρόκειται να μείνει ήσυχο!

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024