Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον ασθενή τον ρωτάνε πόσα έχει για σειρά στο χειρουργείο, τον Στέφανο πού τα βρήκε, «ρε τι μας βρήκε;» λέει ο λαός

Τον ασθενή τον ρωτάνε πόσα έχει για σειρά στο χειρουργείο, τον Στέφανο πού τα βρήκε, «ρε τι μας βρήκε;» λέει ο λαός

Οι άρρωστοι κλαίνε από χαρά που πληρώνουν για να χειρουργηθούν, λέει ο Γεωργιάδης, οι αστακοί που δεν τους κυνηγάει πια ο Κασσελάκης, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες κλαίνε από τα νεύρα τους.

«Συνωμοσία»

Την ξέρετε την γνωστή φράση του βραζιλιάνου συγγραφέα Πάουλο Κοέλιο – την οποία την απεχθάνονται τόσοι όσοι την έχουν σαν «φυλαχτό» στον … κόρφο τους! Πως όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ συνωμοτεί το σύμπαν για την επιτυχία σου. Μάλιστα! Πώς μου ‘ρθε ο Κοέλιο στη σκέψη;

Στο δικαστήριο!

Δύο ειδήσεις από το διεθνές δελτίο προκάλεσαν τον συνειρμό. Η πρώτη: πως η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε να «σύρει» στο δικαστήριο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή την κυρία Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, για την αποδέσμευση των χρημάτων που δόθηκαν στην Ουγγαρία….

Από την Ρουμανία με … αγάπη!

Η δεύτερη: Ο πρόεδρος της Ρουμανίας κ. Κλάους Γιοχάνις ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, αμφισβητώντας την υποψηφιότητα του ολλανδού πρώην πρωθυπουργού κ. Μάρκ Ρούτε! Σας έχω ενημερώσει εγκαίρως για τον αντιρωσισμό και την αντιπάθεια που τρέφουν ανατολικοευρωπαίοι προς τον κ. Ρούτε!

Αουτσάιντερ;

Και ο «δικός μας» αναθάρρησε. Τον έπιασε ταχυκαρδία – «λες να…». Διότι – έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν – όταν δύο υποψήφιοι για κάποια θέση δεν βρίσκουν σημείο επαφής, τότε μπορεί να προκύψει ένας τρίτος! Που μπορεί σε πρώτη φάση να εμφανίζεται ή και να είναι το αουτσάιντερ των εκλογών! Δεν είναι καθόλου απίθανο. Το πιάσατε το υπονοούμενο….

«Αστακοπόλεμος»

Εδώ και μερικές ημέρες, όπως γνωρίζετε, μαίνεται ένας … «αστακοπόλεμος» – μας έχει ανοίξει την όρεξη! – στο «τρίγωνο» Κουμουνδούρου – Πειραιώς – Μέγαρο Μαξίμου. Που αφορά δηλαδή στην επιχειρηματική δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη. Άνθρωποί μου στην Κουμουνδούρου στους οποίους απευθύνθηκα είδα πως δεν ανησυχούσαν καθόλου, αλλά μισογελώντας στο τηλέφωνο αποφεύγουν να μου πουν το οτιδήποτε, με το στερεότυπο «δεν μπορώ να σου πω τίποτα»!

Τα πούλησε!

Και χθες στο Τικ Τοκ, το αγαπημένο μέσο του κ. Κασσελάκη από τα social media, ο άμεσα ενδιαφερόμενος το «έριξε». Είπε πως τα έχει πουλήσει – τα αστακοκάραβα – από τις 10 Μαρτίου 2023! Το οποίο φυσικά εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί αν όντως συμβαίνει έτσι ή όχι.

Βαριά

Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι το γεγονός ότι για τα αστακοκάραβα έκαναν δηλώσεις όχι μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, αλλά και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Πριν από την δήλωση του κ. Κασσελάκη. Μετά από την δήλωση άρχισαν να λένε διάφορα ακατάληπτα. Αλλά θα τους περάσει συν τω χρόνω!

Κι άλλο…

Μαθαίνω όμως ότι ο κ. Κασσελάκης δεν τελείωσε με το θέμα των σε βάρος του καταγγελιών. Κάτι ακόμη ετοιμάζει. Η αλήθεια είναι πως δεν κατόρθωσα ακόμη να μάθω. Μόνο κάτι μισόλογα σχετικά με τις εταιρείες του. Κι έχω την εντύπωση ότι μάλλον πριν ντυθεί στο χακί – δηλαδή πριν την Παρασκευή – θα τα ξεκαθαρίσει….

Βασικός αντίπαλος!

Εν τω μεταξύ μία κυβερνητική πηγή μου, που διακρίνεται για την ψυχραιμία και την οξύνοια της, μου έλεγε πως δεν είναι τυχαίες οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών που δέχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τον κ. Μητσοτάκη. Το κ. Κασσελάκη επιλέγει ως τον βασικό του αντίπαλο. Κι αυτό επίσης δεν είναι τυχαίο.

Στο κέντρο

Εντάσσεται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής του πρωθυπουργού να διεμβολίσει το μέγιστο κατά το δυνατόν, τον χώρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Κι αυτό δεν το κάνει για να περνάει την ώρα του! Αλλά διότι έχει απόλυτη ανάγκη να αντισταθμίσει τις απώλειες που εμφανώς πλέον έχει από τα δεξιά του. Γι΄ αυτό και το μέγεθος της επίθεσης. Είναι συντριπτικό!

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης

Προς επιβεβαίωση των όσων μου επεσήμανε η κυβερνητική πηγή μου περί του βασικού αντιπάλου, αργά το βράδυ ήρθε η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη στο fb. Nωρίτερα χθες ο κ. Κασσελάκη παρουσίασε στην τεχνόπολη, στο Γκάζι, την πρόταση του κόμματος του σχετικά με την ακρίβεια και την φορολογία, όπου εκεί είπε πολλά και διάφορα. Αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα και προς συζήτηση.

«Επαθε … Τσίπρα!»

Κι ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει στην ανάρτηση του πως «Ο Κασσελάκης “έπαθε” … Τσίπρα και έταξε τα πάντα στους πάντες» και σε άλλο σημείο ότι «ως ένα νέος “πολιτικός Χουντίνι” έταξε λεφτά από μειώσεις φόρων χωρίς καμία κοστολόγηση». Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως ανοίγει το παιχνίδι των «δύο»….

Ανακάμπτει;

Φαίνεται όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – κι αφού μπήκαν τα «μαχαίρια» των «οπλαρχηγών» στα «θηκάρια» – έχει αρχίσει και ανακάμπτει. Χθες η εταιρεία Interview τον έδωσε στη δεύτερη θέση με 12,2% από 11,9% και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση στο 10,5% από 11%. Παράλληλα ο κ. Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της MRB μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε αυτή την τάση κάνοντας λόγο για «κόπωση» του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Οτι δεν τον σκοτώνει…

Ο κ. Μαύρος πρόσθεσε μάλιστα πως οι εντός και εκτός κόμματος επιθέσεις που δέχεται ο κ. Κασσελάκης και δεν τον «σκοτώνουν» τον «μπαρουτοκαπνίζουν» – αυτή την έκφραση χρησιμοποίησε! Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία παρότι φαίνεται να διατηρεί πολύ μεγάλη απόσταση από το δεύτερο κόμμα, συνεχίζει να μειώνεται το ποσοστό της στην περιοχή του 20!

Τώρα αρχίζει

Εν τω μεταξύ σας έχω παραλειπόμενα από την πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία αποφασίστηκε να γιορταστεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας σεμνά στη Μονή Πετράκη. Σ΄αυτή τη συνεδρίαση όπου η απόφαση ελήφθη με ψήφους 8 υπέρ και 5 κατά – στους 8 περιλαμβάνεται και η ψήφος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου – ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας ανέφερε, μεταξύ των άλλων, πρώτον, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο του διαχωρισμού της Εκκλησίας με το Κράτος και δεύτερον, ότι όσα έχουν συμβεί ως τώρα είναι τα προεόρτια των όσων πρόκειται να συμβούν!

Οι αγάπες δεν κρύβονται…

Ως προς το πρώτο και λαμβανομένης υπόψη της πολιτικής και κοινωνικής σύνθεσης των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας – χωρίς να υπολογίζω τους βουλευτές! – δεν νομίζω ότι επιτρέπει στον κ. Μητσοτάκη να κάνει το παραμικρό. Διότι δεν θεωρώ ότι πάσχει από … «αυτοκτονικό ιδεασμό»! Να εξηγούμεθα. Τώρα ως προς το δεύτερο δεν έχω καμία αμφιβολία. Αν και ο χρόνος ως τι εκλογές είναι μάλλον μακρύς ωστόσο δεν αποκλείω το ενδεχόμενο η «Νίκη» του κ. Δημήτρη Νατσιού να «παίξει στα ίσια» την «Ελληνική Λύση» του κ. Κυριάκου Βελόπουλου….

Ευτυχώς!

Θα το είδατε υποθέτω το τηλεοπτικό στιγμιότυπο, σύμφωνα με το οποίο τα «εγκαίνια» των απογευματινών χειρουργείων στη Θεσσαλονίκη έγιναν με έναν ασθενή που περίμενε από 2019. Σίγουρα πρόκειται για επιτυχία. Περίμενε μόνο τέσσερα χρόνια! Κι ευτυχώς ο άνθρωπος είναι εν ζωή!

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024