Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το καράβι «βουλιάζει», το τρένο ουρλιάζει, ο καυγάς για αστακοκάραβα ίσως είναι μια κάποια λύση πριν η κάλπη μιλήσει

Το καράβι «βουλιάζει», το τρένο ουρλιάζει, ο καυγάς για αστακοκάραβα ίσως είναι μια κάποια λύση πριν η κάλπη μιλήσει

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκαψε λάκκο για μένα, αλλά θα πέσει μέσα, λέει ο Μητσοτάκης, για αστακοκάραβα μιλάς αλλά τα δικά σου καράβια πέφτουν έξω απαντά ο Κασσελάκης, «ο λάκκος είναι άδειος και χωράει πολλούς» μουρμουρίζει ο λαός

Ειλικρινής

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας ειλικρινής άνθρωπος! Είτε με τις εκφράσεις του προσώπου του, είτε με τον λόγο του λέει την αλήθεια. Ακόμη κι αν επιχειρεί να διαστρέψει την πραγματικότητα, το κάνει με τέτοιο μπρουτάλ τρόπο, που μπορεί κανείς εύκολα να διαβάσει την αλήθεια!

Μετωπική

Χθες όμως ο λόγος του ήταν απολύτως ειλικρινής. Μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στις επικείμενες ευρωεκλογές «θα έχουμε μία αντιπαράθεση μετωπική. Με φόντο ευρωπαϊκό, αλλά με περιεχόμενο εθνικό». Ετσι ακριβώς. Και για το κάθε κόμμα ξεχωριστά αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές….

Σταθερότητα;

Και δεδομένου ότι δεν έχει διακύβευμα η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία και μοιάζει με μία μεγάλη δημοσκόπηση – και χωρίς στατιστικό λάθος! – ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να θέσει το δικό του δίλημμα λέγοντας ότι πρόκειται για «μια αναμέτρηση διπλά σημαντική, καθώς από την μία πλευρά θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα, αν θα μείνει στον δρόμο των αλλαγών»!

Κόπωση!

Δηλαδή με απλά λόγια αν η Νέα Δημοκρατία καταγράψει ένα ποσοστό που θα έχει μπροστά τον αριθμό 2, τότε θα κινδυνεύσει η… πολιτική σταθερότητα. Δεν θα μετρά το γεγονός ότι διαθέτει 158 – προς το παρόν… – βουλευτές, αλλά το ποσοστό που πήρε στις ευρωεκλογές! Ενδιαφέρον. Και θα υποστεί «μεταρρυθμιστική κόπωση». Ετσι – κατά τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου – οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα αντιμετωπίζουν τις εθνικές εκλογές του 2027 ως … «ικρίωμα». Και ο καθείς βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος θα εκφέρει το «απεταξάμην» – μόνο που αντί του «σατανά» θα αναφέρει τις «μεταρρυθμίσεις»….

Μήνυμα

Η συγκεκριμένη όμως αναφορά είναι και πονηρή. Δεν απευθύνεται μόνο στο ακροατήριο των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στους … «γοητευμένους» από τον «μεταρρυθμιστικό οίστρο» του κ. Μητσοτάκη, «αλλοιθωρίζοντες» ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Και το δίλημμα σ΄αυτούς είναι εμφανές: «αν δεν με ψηφίσετε, δεν έχει μεταρρυθμίσεις». Σαφές! Το μήνυμα εστάλη!

Κι ο «δράκος;»

Κατά τα άλλα βέβαια από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκη κατέληξε. Λογικό! Τα ανακάτεψε όλα επιχειρώντας να «ξυπνήσει» τα «αντισυριζέικα» αντανακλαστικά των «ακροκεντρώων». Επί ματαίω! Το παραμύθι δεν έχει … «δράκο»!

Ο νόμος

Μία αναφορά όμως του κ. Μητσοτάκη έχει ιδιαίτερη σημασία. Είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ότι «έφτιαξαν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη». Αναφερόμενος στο νόμο που απαγορεύει σε βουλευτές και πολιτικούς αρχηγούς να έχουν εταιρείες στην αλλοδαπή. Σωστό….

Κενό

Ομως ο νομοθέτης είχε υπόψη του – απ΄ ότι μου λένε – σε ημεδαπούς πολιτικούς που μπορεί να δημιουργήσουν εταιρείες στο εξωτερικό, συνήθως εξωχώριες, δηλαδή offshore. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να έρθει ένας απόδημος, ο οποίος έχει ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα στην αλλοδαπή και να γίνει πολιτικός αρχηγός!

Ανησυχία…

Εξ όσων γνωρίζω ο κ. Κασσελάκης αποτελεί μεταπολιτευτική παραδοξότητα. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν, ο συγκεκριμένος νόμος επί του συγκεκριμένου θέματος επιδέχεται νομικής ερμηνείας. Αλλά να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αναφορά σε «αστακοκάραβα» αν μη τι άλλο επιδεικνύει ισχυρή ανησυχία! Σας τα εξήγησα χθες αυτά….

Καημός

Στο σημείο όμως που ο πρωθυπουργός έβγαζε … καημό – θυμήθηκα τα πονεμένα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη – ήταν όταν αναφέρθηκε στον διασυρμό που υπέστη η χώρα – όχι από την έλλειψή του κράτους δικαίου, των υποκλοπών και όλων των συμπαρομαρτούντων! Αλλά – από τις «κακοήθειες» των Συριζαίων. Διότι εντέλει το θέμα αφορούσε τον ίδιο και τις ευρωπαϊκές του φιλοδοξίες, τις οποίες οι «αγροίκοι» προσπάθησαν να τους τις καταστρέψουν. Ομως δεν έχει εγκαταλείψει….

Εκτός…

Φίλος που γνωρίζει καλά τους «διαδρόμους» των Βρυξελλών, με διόρθωσε λέγοντας μου πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ίδια θέση, αλλά για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αλλά σε κάθε περίπτωση η θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προορίζεται για σοσιαλιστή!

Πάγκος

Ως εκ τούτου οι θέσεις στις οποίες ο κ. Μητσοτάκης είναι στον «πάγκο», είναι της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – που δεν φαίνεται καθόλου πιθανό – και η θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, αναπληρωματικός του κ. Μάρκ Ρούτε, όπως σας ενημέρωσα χθες! Μάλιστα κάτι απελπισμένοι δικοί του κάνουν λόγο ακόμη και για την θέση του κ. Ζοζέπ Μπορέλ, του ύπατου εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας – αλλά αυτή δεν είναι θέση πρώην πρωθυπουργού. Ετσι απ΄ότι φαίνεται «δεν έχει πλοίο για σε δεν έχει οδό» που έγραφε και ο μεγάλος αλεξανδρινός. Για τραίνο δεν το συζητάμε – άσε καλύτερα μην ξεμείνουμε κι από πρωθυπουργό….

Χιούμορ

Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας έχει υψηλή αίσθηση του χιούμορ. Τελευταία κίνηση, όπως σας ενημέρωσα είναι η ανάρτηση της ροζ σημαίας στο Δημαρχείο. Και μάλλον περίμεναν να δουν ποιος θα «τσιμπήσει». Αυτή την φορά ήταν η σειρά του πρώην υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη – μην τα κάνει όλα το Μέγαρο Μαξίμου και οι διάφορες οικογενειακές απολήξεις του κ. Μητσοτάκη! Λάβρος, λοιπόν, ο κ. Πλεύρης κατήγγειλε τον κ. Δούκα ότι «κινείται με όρους ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Ανοιχτής Πόλης. Συμπεριφέρεται ως δήμαρχος, που χρωστάει γραμμάτια στην Αριστερά». Και στο Δημαρχείο κάθονται και καλαμπουρίζουν….

Τον ξέχασαν;

Αναφέρθηκα στον κ. Δούκα και θυμήθηκα ότι αύριο το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Εθνικός διάλογος για την κλιματική αλλαγή και το Περιβάλλον». Κεντρικός ομιλητής είναι ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης και συμμετέχουν αρκετά ενδιαφέροντα πρόσωπα. Εψαξα αλλά δεν βρήκα το όνομα του Δημάρχου Αθηναίων. Κι απ΄ ότι θυμάμαι ήταν αυτός διαμόρφωσε το νόμο για την κλιματική αλλαγή. Δεν νομίζω ότι υπήρχε υστεροβουλία στην προκειμένη περίπτωση από την Χαριλάου Τρικούπη. Οχι! Ανθρωποι είναι κι αυτοί και θα τους διέφυγε!

Παραφωνίες;

Στην Κουμουνδούρου πάντως έχουμε εξελίξεις. Ο κ. Κασσελάκης την Παρασκευή 15 Μαρτίου θα ντυθεί στο χακί, στη Θήβα. Και ως έλληνας του εξωτερικού θα ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία σε διάστημα 20 ημερών – την υπόλοιπη θα την πληρώσει. Υποθέτω ότι έχει λάβει τα μέτρα του για να μην υπάρξουν … «παραφωνίες» στο διάστημα της απουσίας του! Υποθέτω….

Στα ίδια

Πάντως μου έλεγαν ότι νεαρός δελφίνος του κ. Κασσελάκη διεκτραγωδεί την ψηφοφορία του περασμένου Σαββατοκύριακου για την εκλογή των οργάνων στις Οργανώσεις Μελών και στις Νομαρχιακές Επιτροπές. Μου έλεγαν όμως ότι η συμμετοχή ήταν στα ίδια επίπεδα με αυτή των ακριβώς προηγούμενων εκλογών. Αρα μία από τα ίδια!

Εμαθαν…

Εν τω μεταξύ οι εκπρόσωποι των θεσσαλών αγροτών – όπως το προέβλεψα – όπως πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου έτσι έφυγαν. Με άδεια χέρια, αλλά με βελτιωμένες γνώσεις, που δεν αφορούσαν μόνο το master plan για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, αλλά και την «γεωγραφία» του … Μεγάρου Μαξίμου – όχι στα υπόγεια δεν τους πήγαν, στα άδυτα των αδύτων! Ε, δεν είναι και λίγο πράγμα να αφηγούνται στα καφενεία ότι «ήμουν και εγώ εκεί»….

Αλλού!

Ο πρόεδρος της Αργεντινής κ. Χαβιέρ Μιλέι αποτελεί τον φαντασιακό ιδεότυπο κάθε νεοφιλελεύθερου ανά τον κόσμο που σέβεται τον εαυτό του. Ο «αργεντίνος Τράμπ» όπως έχει αποκληθεί μιλώντας σε ιδιωτική εκδήλωση στο περιθώριο της έκθεσης Expo Agro είπε πως «θα κατουρήσει» τους κυβερνήτες των επαρχιών – σα να λέμε εδώ τους περιφερειάρχες με αυξημένη όμως αυτονομία – επειδή αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις του. Ευτυχώς όλα αυτά συμβαίνουν στην μακρινή Αργεντινή και εδώ η αστική ευγένεια είναι το «οικόσημο» της πολιτικής τάξης!

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024