Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κοινωνία βλέπει κουκούλωμα για το έγκλημα των Τεμπών, οι φοιτητές για τα συμφέροντα των ιδιωτών

Η κοινωνία βλέπει κουκούλωμα για το έγκλημα των Τεμπών, οι φοιτητές για τα συμφέροντα των ιδιωτών

Το τρένο ουρλιάζει μέχρι η τιμωρία των υπευθύνων να μπει στις ράγες, οι φοιτητές μέχρι το νομοσχέδιο για πανεπιστήμια σούπερ μάρκετ να βγει. Πολλή σεμνοτυφία έπεσε, ας τραγουδούσε Μούτση ο Κουτσούμπας.. «βίζιτα η κόρη μου θα είστε τρελός/ το καημένο επιστήμων τελειώνει...»

Μόνος του!

Απίθανοι αυτοί οι τύποι της αντιπολίτευσης. Δεν χρωστάνε καλή κουβέντα σε κανέναν! Πήγε ο άνθρωπος μέσα στη φωτιά του πολέμου, έσκαγαν οι βόμβες δίπλα του – δεν ξέρω αν ακούστηκε και το παλιό στρατιωτικό παράγγελμα «αεροπορία βάλλεστε» για να πέσουν σε κανένα χαντάκι ο Βολοντιμίρ αγκαλιά με τον φίλο του τον Κυριάκο – και δεν βρέθηκε ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ένα κόμμα, να πει μια καλή κουβέντα! Για συμπαράσταση βρε αδερφέ. Μόνος του είναι ο άνθρωπος, μόνος του τα κάνει όλα. Και τις μεταρρυθμίσεις και την αναβάθμιση της χώρας στο διεθνές περιβάλλον και την … παραβίαση του Συντάγματος! Χωρίς καμία βοήθεια! Από πουθενά….

Πονηριές…

Εχουν δίκιο οι κυβερνητικοί παράγοντες που έκαναν λόγο για «εντυπωσιακή αφωνία» των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το μεγαλύτερο όμως παράπονο τους ήταν για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ; Διότι κι αυτή η αναφορά δεν είναι αθώα. Αντιθέτως εντάσσεται στο πλαίσιο της επιθετικής τακτικής της κυβέρνησης προς την Χαριλάου Τρικούπη. Για να σας δώσω να καταλάβετε την λογική της κυβερνητικής επισήμανσης, είναι η εξής: «καλά από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν περιμένουμε τίποτα, αλλά ούτε κι από σας; Τι γίνατε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ;». Το πιάσατε το υπονοούμενο….

“Sugar daddies”

Χθες όπως είναι γνωστό συνεχίστηκε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια. Η συζήτηση όμως διανθίστηκε από την αναφορά του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, σύμφωνα με την οποία «το ανέκδοτο του Σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν “sugar daddies” για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά». Πρόκειται προφανώς για μία υπερβολική διαπίστωση, που όμως δεν είναι καθόλου εκτός πραγματικότητας!

Διασυρμός

Τι ήταν να το πει έπεσαν να τον «φάνε». Διότι διέσυρε το μοντέλο, που είναι το άπαν της εκπαιδευτικής τους αντίληψης. Πως τόλμησε να πει κάτι τέτοιο; Εύλογη η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία χαρακτήρισε την αναφορά του κ. Κουτσούμπα ως «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και υποτιμητική». Μάλιστα! Και δεν εξεμάνη μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά αντέδρασε και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ διότι του δυσφήμισε το «σκανδιναβικό μοντέλο». Τα «ιερά και όσια». Αλλά και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έκανε λόγο για σεξιστική αναφορά. Οπως αντιλαμβάνεστε στις επόμενες φοιτητικές εκλογές το ΚΚΕ θα το «μαζέψει όλο το χαρτί»….

Την παραβίαση

Και σήμερα όλη η εκπαιδευτική κοινότητα … «γιορτάζει» την παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος! Γι΄αυτό και θα είναι και – για τελευταία φορά στην τρέχουσα συγκυρία; – πάλι στους δρόμους. Προς τους οδηγούς: αποφύγετε το κέντρο της Αθήνας μέχρι το απόγευμα!

Ασχημα

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν το δείχνουν – είναι ψύχραιμοι – αλλά δεν περνούν καλές μέρες! Τα πράγματα είναι από δύσκολα μέχρι πολύ δύσκολα! Και δεν αναφέρομαι γενικώς στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Αναφέρομαι στην ηγετική ομάδα πέριξ του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία δεν έχει βρει ακόμη τα … «αναχώματα» στα δεξιά της, δεδομένου ότι πρόκειται για το πιο αδύναμο σημείο των πολιτικών της οχυρώσεων.

Ολοι οι καλοί…

Μου έλεγαν πάντως – κι αυτό έχει ενδιαφέρον! – ότι επιχειρεί το ψηφοδέλτιο που θα συγκροτήσει να αποτελείται από όλες τις «φυλές» του κόμματος. Κι όλες τις αποχρώσεις τους. Γιατί; Διότι γνωρίζει πως αν παραμείνει το κόμμα «κολλημένο» στα σημερινά δημοσκοπικά του ποσοστά, ίσως κι από το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα αρχίσουν τα «παρατράγουδα» – εκ δεξιών και εξ ευωνύμων.

Ο κ. Γιάννης Σγουρός

Και μάλιστα πρότεινε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός – που όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια περνούσαν οι εβδομάδες η μία μετά την άλλη χωρίς η Χαριλάου Τρικούπη να του ανακοινώνει στήριξη, κι έφτασε στην τελευταία στιγμή για να το κάνει. Ο κ. Σγουρός δεν έχει απαντήσει ακόμη, το σκέφτεται. Τον μύθο του Αισώπου για την αλεπού και τον πελαργό υποθέτω ότι θα την θυμάστε….

Η κυρία Μαρία Σπυράκη

Θαυμάζω την ενεργητικότητα – εγώ δεν την διαθέτω! – της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Μαρίας Σπυράκη. Της … έτυχε μία στραβή στο ευρωκοινοβούλιο, πάλεψε λυσσωδώς και την «καθάρισε». Αμωμη και άσπιλη πλέον! Και χθες απέσπασε το «πράσινο φως» για την συμμετοχή της εκ νέου στο ευρωψηφοδέλτιο από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Και σκέφτηκε την έρμη την κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τα μπλεξίματα της. Μένεα πνέουν μαζί της ο κ. Μητσοτάκης και η υπουργός Εσωτερικών κυρία Νίκη Κεραμέως. Κι αυτή έρημη, βαρειά και μόνη – έτσι συμβαίνει με τους εκπεπτωκότες αγγέλους… – περιμένει στο … τηλέφωνο της! Γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βρίσκεται αντιμέτωπη με «σύνδρομο» της … Κυρά – Φροσύνης! Πολιτικά φυσικά, να εξηγούμαι….

Βουλευτής;

Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών επανήλθε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης να εισέλθει στη Βουλή. Με την παραίτηση φυσικά του βουλευτού Επικρατείας κ. Οθωνα Ηλιόπουλου. Κατ΄ αρχήν μου λένε πως θεωρείται συνταγματικό αν παραιτηθεί ο κ. Ηλιόπουλος να μην χρειαστεί να μεσολαβήσουν οι παραιτήσεις όσων μεσολαβούν μεταξύ του καθηγητή και του κ. Κασσελάκη. Λόγω του γεγονότος ότι και οι δύο προέρχονται από τους απόδημους. Αλλοι λένε ότι αυτό είναι οριακό συνταγματικά. Προς το παρόν όμως μου είπαν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Μετά τις 10 Ιουνίου το θέμα ενδεχομένως να έχει βάση. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα!

Στις 1.300.000

Α, να μην το ξεχάσω. Στη δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το έγκλημα των Τεμπών επιχειρείται να «κουκουλωθεί». Το επισημαίνω για να σημειώσω ότι το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα πρόβλημα τέτοιων διαστάσεων που ούτε το ίδιο είχε φανταστεί. Και σημειώνω και την ανάρτηση της κυρίας Μαρίας Καρυστιάνου ότι οι υπογραφές έχουν ανέλθει στις 1.300.000 και δηλώνει αποφασισμένη ότι η άρση της ασυλίας θα γίνει! Ανευ σχολίου….

Ο κ. Χάρης Δούκας

Δεν γνωρίζω ποιος είναι αυτός που συμβουλεύει τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, αλλά θεωρώ πως τον συμβουλεύει ευστόχως! Τελευταία του κίνηση – εκτός από τον γάμο του γνωστού συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ με τον σύντροφό του στο δημαρχείο – που όλο και κάποιους από τους «άριστους» του Μεγάρου Μαξίμου έκανε έξαλλους, αλλά δεν τολμούν να μιλήσουν, είναι το «ντύσιμο» της πρόσοψης του δημαρχείου με το έργο «Ροζ σημαία» της κυρίας Γεωργίας Λαλέ. Σας υπενθυμίζω το «σκάνδαλο» που προκλήθηκε στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης, όταν με παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Γεραπετρίτη το συγκεκριμένο έργο «λογοκρίθηκε»!

Χωρισμός;

Κάποιοι εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν – ακόμη τουλάχιστον – χάσει το χιούμορ τους. Μετά από το κατακλυσμό των τελευταίων αντιδράσεων από την πλευρά της Εκκλησίας, διέρρευσαν το ενδεχόμενο – προφανώς ως απειλή! – ότι μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει και στον χωρισμό της Κράτους με την Εκκλησία! Και φυσικά μόνο ως χιούμορ το εξέλαβα! Τα υπόλοιπα προσεχώς….

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024