Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ελλάδα δέχεται επίθεση από την κοινωνία, στην Ουκρανία οβίδες, με την Εκκλησία έχει γίνει βίδες

Στην Ελλάδα δέχεται επίθεση από την κοινωνία, στην Ουκρανία οβίδες, με την Εκκλησία έχει γίνει βίδες

Ο Κυριάκος πήγε στην Ουκρανία για ενίσχυση του πληγωμένου ηγετικού προφίλ και βγήκε κοψοχολιασμένος, Νίκη και Αννα Μισέλ πήγαν για ψηφοθηρία και βγήκαν λαβωμένες, ο «Κανένας» πήγε στις δημοσκοπήσεις για μαλλί και βγαίνει με αφάνα

Πήρε των ομματιών του…

Η απελπισία είναι κακός σύμβουλος! Αυτή η διαπίστωση αποτελεί αξίωμα στη ζωή. Είδε κι απόειδε ο άνθρωπος – το χτύπημα που δέχθηκε από την κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου με ολίγον από την … υπουργό Εσωτερικών κυρία Νίκη Κεραμέως, ήταν το τελευταίο του! – πήρε των ομματιών κι έφυγε. Απελπισμένος! Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης….

Στον Βολοντιμίρ

Πήγε να συναντήσει τον φίλο του τον Βολοντιμίρ, που αντιμετωπίζει πολύ περισσότερα και πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, για να πάρει τα πάνω του. Είχε ανάγκη μιας ψυχικής ανάτασης! Ανθρωπος είναι κι αυτός. Κι όχι από σίδερο, όπως η ταινία του μακαρίτη του Βάιντα!

Στα γρήγορα

Τον είδε βέβαια στα γρήγορα – δώσανε ραντεβού στην Οδησσό, μάλλον για να μοιράσουν την απόσταση, γιατί μετά ο δικός μας είχε ραντεβού με τον φίλο του τον Βέμπερ στο Βουκουρέστι, να πιουν καφέ σε ένα ήσυχο περιβάλλον….

Επικοινωνούν

Μόνο για 45 λεπτά συναντήθηκαν. Δεν χρειαζόταν και περισσότερο. Σε λίγο θα επικοινωνούν με τα μάτια – τέτοια επαφή υπάρχει μεταξύ τους!

Βόμβες

Πριν προλάβουν όμως να συναντηθούν άρχισαν οι … «στρακαστρούκες» – βέβαια δεν ήταν ακριβώς «στρακαστρούκες», κανονικές βόμβες ήταν που σκοτώνουν ανθρώπους και έσκασαν κοντά στην αυτοκινητοπομπή και τους «κοψοχόλιασαν» όλους….

Διαπιστώσεις

Και μετά ο κ. Μητσοτάκης διαπίστωσε πως «εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος»! Εχω την εντύπωση πως οι διαπιστώσεις του πρωθυπουργού θα αποτελέσουν ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ανδρός, δεν υπάρχει αμφιβολία! Νομίζω πως καμιά 200.000 νεκροί και ανάπηροι ρώσοι και ουκρανοί στρατιώτες και άμαχοι έχουν κάνει παρόμοιες … «διαπιστώσεις»!

Ομορφη

Απ΄ ότι θυμάμαι η Οδησσός είναι μία υπέροχη πόλη με πολλά όμορφα σημεία – τα οποία είναι πολύ πιο όμορφα σε ειρηνική περίοδο! Το σπίτι της Φιλικής Εταιρείας, που ανακαινίστηκε στη δεκαετία του 1990 με πρωτοβουλία του πειραιώτη επιχειρηματία κ. Γιάννη Πολυχρονόπουλου, η Οπερα, τα σκαλοπάτια που γυρίστηκε από τον Αϊζενστάιν η περίφημη ταινία «Θωρηκτό Ποτέμκιν», αλέες και μεγάλα πάρκα….

Πολυεθνική

Κυρίως όμως η μεγαλύτερη ομορφιά της πόλης είναι η πολυεθνικότητα της – κατοικούν περισσότερες από 110 εθνότητες. Γι΄ αυτό οι νεοναζί έκαψαν ζωντανούς, με την πυρπόληση του σπιτιού των συνδικάτων, κάμποσες δεκάδες αντιφασίστες, πριν από λίγα χρόνια….

Τόνωση

Το ερώτημα βέβαια είναι για ποιο λόγο έγινε αυτή η αιφνίδια επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Οδησσό. Ακούγονται και γράφονται διάφορα. Ωστόσο έχω την εντύπωση παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα και διαρρέοντα – και δεδομένου ότι τα όπλα που είναι να δώσουμε είναι κανονισμένο να δοθούν …- πως οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου τον συμβούλευσαν να κάνει την επίσκεψη για να τονώσει το ηγετικό του προφίλ, το οποίο εμφανίζει απώλειες το τελευταίο διάστημα. Εχει μπροστά του μία τρίμηνη κρίσιμη προεκλογική εκστρατεία. Και το χρειάζεται, γιατί τον πλησιάζει επικίνδυνα ο … Κανένας!

Ανανέωση

Κι αφού θα ξεσκάσει και στο Βουκουρέστι, εκεί που είναι μαζεμένο όλο το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα, θα τονώσει ακόμη περισσότερο το «Εγώ» του. Γιατί η Νέα Δημοκρατία, να μην το ξεχνάμε, είναι από τα λίγα κόμματα του ΕΛΚ που αύξησαν τα εκλογικά τους ποσοστά, έτσι; – θα έρθει στην Αθήνα, με νέα διάθεση, να αντιμετωπίσει όλα εκείνα που του έχουν κάνει … «μαύρη τη ζωή»!

Οι εκλεκτοί στο … Ιερό

Από την Εκκλησία και τους βουλευτές … «δύο ταχυτήτων», όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας – σ΄ αυτούς που είναι ευπρόσδεκτοι στο … Ιερό και σ΄ αυτούς που … «τρώνε πόρτα», άλλο δράμα αυτό! – την διαχείριση του εγκλήματος των Τεμπών, μέχρι και το αν τελικώς θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής η κυρία Ασημακοπούλου. Μεταξύ μας το βλέπω λίγο χλωμό – μετά την παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Μενουδάκου και της εισαγγελίας….

Επίθεση

Ομως σας προειδοποιώ πως θα είναι καταπέλτης την Παρασκευή(;) στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ιδιαίτερα του προέδρου του, κ. Νίκου Ανδρουλάκη – την ημέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τόσο τις γνωμοδοτήσεις περί την συνταγματικότητα του νομοσχεδίου για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια των κ.κ Ευάγγελου Βενιζέλου και Νίκου Αλιβιζάτου, όσο και τις δημόσιες πλέον αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο κόμμα από την κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου και τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο!

«Λεηλασία»

Αυτό το τελευταίο θα είναι στα πλαίσια της διείσδυσης ή άλλως «λεηλασίας» της δεξιάς κοίτης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Η επίθεση που δέχεται η Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και θα δεχθεί ακόμη περισσότερο, είναι μετωπική και συντριπτική….

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος

Από την άλλη εβδομάδα, στην ίδια κατεύθυνση θα … βοηθάει και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Προς το παρόν έχει σηκωθεί από τον «πάγκο» και κάνει «ζέσταμα»!

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Πάντως ο κ. Ανδρουλάκης – με άλλα λόγια – έθεσε θέμα «κομματικής πειθαρχίας» προς τους δύο ηχηρά διαφωνούντες, τόσο όσο να τους «ακούν οι απέναντι»…. Βέβαια και η πανεκπαιδευτική διαδήλωση, που εθιμικά γίνεται την Πέμπτη κάθε εβδομάδας στην διάρκεια των περίπου δύο μηνών, θα γίνει την Παρασκευή. Κι ο κόσμος θα μείνει – έχω την εντύπωση – στο Σύνταγμα, περιμένοντας την ψηφοφορία. Για να … πανηγυρίσουν οι άνθρωποι την μεταρρύθμιση! Είναι η πρώτη φορά που παραβιάζεται το Σύνταγμα, να μην το χαρούν….

«Αφύλακτη»

Ομως και ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα «εκστρατεύει» προς τον κεντρώο χώρο, διεκδικώντας νέες περιοχές, η δεξιά του παραμένει … «αφύλακτη»! Εχουν πέσει οι διαχωριστικές γραμμές και … «μπανοβγαίνουν» διάφοροι «γείτονες»!

Ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης;

Ετσι δίπλα στην κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, που θα είναι το ευρωψηφοδέλτιο, κυκλοφόρησε πως θα είναι υποψήφιος – ή εν πάση περιπτώσει του το έχουν προτείνει … – ο δικηγόρος κ. Φαήλος Κρανιδιώτης. Με «βαθύ» δεξιό προφίλ, αλλά και ταυτότητα. Για να κάνει τον … «Ακρίτα» – δηλαδή να διώχνει τους «επιδρομείς» της ηγεμονικής περιουσίας! Δεν το αποκλείω να είναι υποψήφιος, αλλά έχω μία απορία «ένας κούκος φέρνει την άνοιξη»;

Χιονοστιβάδα

Εν τω μεταξύ το «μέτωπο» με την Εκκλησία διευρύνεται και παίρνει μορφή χιονοστιβάδας. Δεινόν προς κέντρον λακτίζειν, υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Βέβαια από το Μέγαρο Μαξίμου η γραμμή ήταν «κρατήστε χαμηλά το θέμα και μπουρδουκλώστε το». Για να μην φανεί το μέγεθος της αντίδρασης!

Θα πληθύνουν;

Είναι όμως δύσκολο να κρυφτεί το υπερβάλλον μέγεθος των αντιδράσεων και η Κυριακή της Ορθοδοξίας, σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα είναι … «παρούσα»! Τα περιστατικά της Ηλιούπολης ή της Κέρκυρας θα πληθύνουν απ’ ότι φαίνεται στο επόμενο διάστημα και τότε τα πράγματα θα αποκαλυφθούν στις πραγματικές τους διαστάσεις. Ουαί και αλίμονο….

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024