Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις αποπομπές για να καλυφθούν οι πομπές, υπεκφυγές για να θαφτούν 1,3 εκατ. υπογραφές

Τρεις αποπομπές για να καλυφθούν οι πομπές, υπεκφυγές για να θαφτούν 1,3 εκατ. υπογραφές

Με taxis και ανασφάλεια η διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών, με τάξη και ασφάλεια προς τα σκουπίδια οδεύει το ψήφισμα περί ευθύνης υπουργών. Άννα Μισέλ μην κλαις το 2027 έρχονται εκλογές, ακούστηκε να λέει κάποιος...

Τι πόθος και τι πάθος…

Θυμάστε με τι πάθος είχαν υποστηρίξει την «μεταρρύθμιση» της επιστολικής ψήφου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Εσωτερικών κυρία Νίκη Κεραμέως; Πόσο λάβροι ήταν απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή;

Ε, δεν υπάρχει «μεταρρύθμιση» που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έγινε «σκόνη και θρύψαλα»! Τόσο κόπο είχε καταβάλει η έρμη η κυρία Κεραμέως και τώρα μαζεύει τα … «συντρίμμια» από το πάτωμα! Αμ΄ ο κ. Μητσοτάκης, η «ψυχή των μεταρρυθμίσεων», τι να πει ο άνθρωπος…. Ετσι η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου έγινε η … Κυρά – Φροσύνη της επιστολικής ψήφου!

Η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Και τα πράγματα τα τακτοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου με την δέουσα διακριτικότητα. Η κυρία Ασημακοπούλου για λόγους ευθιξίας – την κατέβαλε τελικώς η ευθιξία… – δήλωσε ότι αποχωρεί από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Εχω την υποψία – καλά να είμαστε! – ότι στις εκλογές του 2027 θα είναι υποψήφια, νομίζω στον Βόρειο Τομέα. Θα την βοηθήσει τότε η φίλη της η Νίκη….

Ο κ. Μιχ. Σταυριανουδάκης

Απομακρύνθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, όχι γιατί φταίει, αλλά γιατί ένας συνεργάτης του «πάσαρε» το «πακέτο» με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις στην κυρία Ασημακοπούλου – η οποία προ ημερών ορκιζόταν ότι κανένας δεν της έδωσε τίποτα! Να σας ενημερώσω ότι ο κ. Σταυριανουδάκης ανήκει στο στενό κύκλο του κ. Μητσοτάκη από χρόνια. Από τότε που ήταν δήμαρχος Δάφνης και ο κ. Μητσοτάκης εκλεγόταν βουλευτής Β΄Αθηνών!

Ο κ. Ν. Θεοδωρόπουλος

Και παραιτήθηκε και ο γραμματέας Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος, διότι κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Παύλο Μαρινάκη, ήταν ο δεύτερος κρίκος στην αλυσίδα για να φτάσουν τελικώς οι διευθύνσεις στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή έφυγαν από τον ανώνυμο συνεργάτη του κ. Σταυριανουδάκη, πήγαν στον κ. Θεοδωρόπουλο και από εκεί στην κυρία Ασημακοπούλου. Μάλιστα!

Ο εισαγγελέας!

Η συνέχεια του κομματικού δράματος θα «παιχτεί» από τον κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο και την εισαγγελία. Αδιαμεσολάβητα, που λέει και μία ψυχή!

Κωδικοί Taxis;

Ομως χθες το μεσημέρι μου ήρθε η εξής πληροφορία: Την δική τους έρευνα έκαναν και οι οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, οι οποίες διαπίστωσαν ότι οι αποδέκτες του newsletter της κυρία Ασημακοπούλου – περιέργως – είχαν κάτι κοινό. Είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του taxis! Αραγε να σημαίνει κάτι αυτό; Ελπίζω ότι σύντομα θα γίνουμε σοφότεροι – διότι η πηγή μου προέκτεινε την πληροφορία στην λογική της συνέπεια. Την οποία ευλόγως μπορείτε να την υποθέσετε, αλλά εγώ προς το παρόν θα περιοριστώ μόνο στην καταγραφή της. Και πέραν τούτου ουδέν….

Μ΄αυτή την «συμφορά»

Οπως αντιλαμβάνεστε στο Μέγαρο Μαξίμου «βαδίζουν και παραμιλάνε. Δεν τους έφτανε η ρήξη με την Εκκλησία, δεν τους έφτανε η διαχείριση του εγκλήματος των Τεμπών, τους προέκυψε και σκάνδαλο με την κυρία Ασημακοπούλου. Πάντως κάθε μέρα που ξημερώνει, δεν γνωρίζουν τις σκάνδαλο θα τους προκύψει. Διαχειριστές πολλαπλών κρίσεων έχουν γίνει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Πάντως να το επισημάνω ότι σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και έχει και κάθε λόγο να πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα της καταγγελίας του, κάνοντας λόγο για «συμφωνημένες παραιτήσεις»! Αλλα και για «διαβλητότητα των εκλογών». Ενδιαφέρον.

Μήνυση

Εν τω μεταξύ σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών η πρώτη δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή – πρόκειται για μήνυση ενός τραυματία – αλλά και στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ήδη έφτασε στη Βουλή. Και είναι η πρώτη. Είμαι βέβαιος ότι έπονται κι άλλες.

«Βαρίδι»

Και νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής – παρά την συμφωνία που έχει κάνει με τον κ. Μητσοτάκη για να λάβει την σχετική κάλυψη – εξελίσσεται πλέον σε «βαρίδι», που όσο περνούν οι μέρες γίνεται όλο και πιο βαρύ. Πόσο θα το αντέξει; Λάβετε υπόψη σας ότι και από χαρακτήρα δεν φημίζεται για την … αλληλεγγύη του! Ο κ. Μητσοτάκης….

Ο κ. Μάκης Βορίδης

Παρακολουθήστε τον υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη για να μάθετε ποια θα είναι η «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου όταν έρθει η ώρα να κατατεθούν οι 1.300.000 υπογραφές των πολιτών, με τις οποίες ζητείται να αρθεί η ασυλία των υπουργών και των βουλευτών!

Αδιέξοδα;

Μετά από σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο κ. Βορίδης άρχισε τις συνταγματικές και νομικές ερμηνείες, για να καταλήξει στο διά ταύτα: δεν πρόκειται οι υπογραφές να γίνουν αποδεκτές. Αν κατάλαβα καλά – γιατί νομικός δεν είμαι – δεν έχει ψηφιστεί ένας εφαρμοστικός νόμος, που θα δώσει την δυνατότητα στο σχετικό άρθρο του Συντάγματος να τεθεί σε εφαρμογή. Οπως μπορείτε να καταλάβετε στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν … αδιέξοδα!

Επιτέλους…

Λοιπόν, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι περίπου ενθουσιασμένοι από τις δύο συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό. Σε κάτι δευτερεύοντα θέματα μόνο δεν ικανοποιήθηκαν. Οπως ας πούμε στο θέμα των αποζημιώσεων – πρόκειται για λεπτομέρεια! ή η αποστράγγιση της Κάρλας, που έχει βυθίσει το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μέσα στο νερό και χρειάζεται δύο χρόνια για να αποστραγγιστεί. Αλλά, δεν βαριέστε, αυτά είναι επουσιώδη θέματα….

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα, που κάνουν εξαιρετικά αμφισβητήσιμη την δεύτερη θέση «έστω και με μία ψήφο διαφορά» από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Το νέο του πρόβλημα είναι η εκλογική που θα κατεβάσει ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Στον χώρο που επιδιώκει να κινηθεί – μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – δυνητικά μπορεί να απορροφήσει τους πρώην «πασόκους» που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και τώρα είναι δυσαρεστημένοι. Αλλά και τμήμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που είναι δυσαρεστημένοι με τον κ. Ανδρουλάκη και βρίσκονται στη δεξιά τάση του κόμματος.

«Λαχείο»

Επίσης υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο από τα «ιμάτια» των «Σπαρτιατών» που θα διανεμηθούν στο επόμενο διάστημα, η μία έδρα που αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να την πάρει στον Βόρειο Τομέα ή στο Νότιο Τομέα της Αττικής. Αν την πάρει στον Βόρειο Τομέα θα εκλεγεί ο κ. Λοβέρδος. Και οι «Δημοκράτες» θα αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση!

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024