Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Πρόεδρος δεν λέει το «Πιστεύω» για τιμωρία, ο Κυριάκος παίρνει αδικαιολόγητη απουσία, οι μισθωτοί θα πάρουν τρία x 16,666...

Η Πρόεδρος δεν λέει το «Πιστεύω» για τιμωρία, ο Κυριάκος παίρνει αδικαιολόγητη απουσία, οι μισθωτοί θα πάρουν τρία x 16,666…

Στην Ολομέλεια το πόρισμα για το έγκλημα των Τεμπών με τον Μητσοτάκη απών και την κοινωνία έξω φρενών. Κλείδωσε η αύξηση του κατώτατου μισθού, συνεχίζεται η φτώχεια του απλού μισθωτού.

Ερώτηση

Ας ξεκινήσω με μία ερώτηση. Εσείς τι πιστεύετε ότι συζήτησαν χθες το μεσημέρι στη συνάντηση τους ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου; Για την ακρίβεια; Την υγεία; Την ασφάλεια των πανεπιστημίων ή για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας; Η για όλα αυτά; Εχω την εντύπωση πως δεν έγινε συζήτηση για κανένα από αυτά τα θέματα. Η εν πάση περιπτώσει αν έγινε κάποια συζήτηση σίγουρα ήταν εξαιρετικά περιορισμένου χρόνου. Εξ απαλών ονύχων! Τότε τι συζήτησαν;

Της Ορθοδοξίας…

Σας υπενθυμίζω ότι την Κυριακή το ημερολόγιο δείχνει πως ο μήνας έχει 24. Και είναι η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Γιορτάζεται δηλαδή το τέλος της εικονομαχίας και η αποκατάσταση των εικόνων. Σύμφωνα με το τελετουργικό που ισχύει στην διάρκεια των τελευταίων … 160 χρόνων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου, εν προκειμένω του κ. Ιερώνυμου, εκφωνεί το σύμβολο της πίστεως – το «Πιστεύω». Αυτή την φορά όμως αυτό δεν θα συμβεί – για όλα τα πράγματα υπάρχει πάντα η πρώτη φορά…. Όμως την ίδια ημέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει γεύμα στο προεδρικό μέγαρο. Εκλήθη ο Αρχιεπίσκοπος και αρνήθηκε να παραστεί. Αλλά την επόμενη ημέρα, την 25η Μαρτίου η κυρία Σακελλαροπούλου θα παραστεί στη δοξολογία της Μητρόπολης. Και θα εφαρμοστεί το τυπικό της ημέρας….

Η κρίση

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων ήταν οι – επεισοδιακές – σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία. Και μάλιστα η ιεραρχία της ελλαδικής Εκκλησίας πνέει μένεα εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας. Σας υπενθυμίζω ότι την ημέρα που ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών η κυρία Σακελλαροπούλου το γιόρτασε σε συγκεκριμένο μπαρ με κυβερνητικούς αξιωματούχους – μεταξύ αυτών τον υπουργό Επικρατείας κ. Ακη Σκέρτσο και τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Πατέλη. Κι άνοιξαν ο ασκός του Αιόλου!

Η απόλαυση των δικαιωμάτων…

Το «αποκάλυψε» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέγοντας ότι «ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δημοκρατίας είναι η καθολική απόλαυση των δικαιωμάτων, από όλους όμως. Και πράγματι πρέπει να γίνονται πολλές φορές σταθμίσεις στο κατά πόσο η απόλαυση των δικαιωμάτων από μια μερίδα συμπολιτών μας έχει ως αποτέλεσμα την παραβίαση των δικαιωμάτων για τους υπόλοιπους. Και εκεί νομίζω ότι είναι οι δύσκολες σταθμίσεις που πρέπει να κάνουν όλα τα αρμόδια όργανα και η πολιτεία τελικά να εφαρμόζει τη νομιμότητα». Η αναφορά είναι προφανής σε τι αφορά. Πρώτον, «έριξε το γάντι» στην ιεραρχία της Εκκλησίας εμμένοντας στην επιλογή της. Και δεύτερον, επέκρινε τα γνωστά ομοφοβικά επεισόδια της Θεσσαλονίκης. Οπότε αντιλαμβάνεστε πως ήταν στη συζήτηση η συγκυρία των σχέσεων, «που βρισκόμαστε τώρα» και «τι κάνουμε». Τα υπόλοιπα θα φανούν στη διάρκεια των επόμενων ημερών….

Ο Σταν!

Με τα πολιτικά παρεπόμενα της κρίσης κυβέρνησης και Εκκλησίας ασχολείται το Μέγαρο Μαξίμου και ο Σταν! Κι έχουν δρόμο πολύ ακόμη….

Αύξηση του κατώτατου μισθού

Κι επειδή εκείνο το διήμερο – 24 και 25 του μηνός – θα είναι δύσκολο πολιτικά, αλλά και επικοινωνιακά, οι επιμελείς των αρίστων ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου αποφάσισαν να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτη 27 Μαρτίου με ένα ευχάριστο γεγονός. Για να γυρίσει το «παιχνίδι». Πρόκειται να αποφασιστεί – βασικά έχει αποφασιστεί, απλώς θα ανακοινωθεί πανηγυρικά – το νέος ύψος του κατώτατου μισθού. Δεδομένου μάλιστα ότι δεν πρόκειται να δοθεί επίδομα το Πάσχα στους οικονομικά ευάλωτους, ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει – αυτό λένε οι πληροφορίες μου, παρότι κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό για να μην χάσει την επικοινωνιακή του αίγλη – αύξηση ίση με ένα «παχυλό» πενηντάρικο!

Πόση;

Προβλέπεται δηλαδή ο κατώτατος μισθός από 780 ευρώ που είναι σήμερα να ανέλθει στα 830 ευρώ το μήνα – συμπαρασύροντας και τις τριετίες. Και φυσικά η ανακοίνωση θα γίνει όχι από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, αλλά από τον χαμογελαστό – όπως συμβαίνει σ΄ αυτές τις περιπτώσεις – πρωθυπουργό! Τα ευχάριστα τα ανακοινώνει ο ίδιος για να μπορεί να πιστώνεται και την πολιτική τους υπεραξία. Ετσι λειτουργεί το επιτελικό κράτος….

Ονειρα

Και όπως αναμένεται θα αρχίσει ο ενημερωτικός «βομβαρδισμός» των τηλεθεατών και των αναγνωστών των εφημερίδων. Η αύξηση αυτή τι συμπαρασύρει – προς τα πάνω, εννοείται. Πόσο αυξάνονται οι τριετίες; Και δώστου τα παραδείγματα. Και το χρήμα θα ρέει. Από τους τηλεοπτικούς δέκτες, να εξηγούμαστε. Εντάξει; Κι η ευτυχία θα πλημμυρίζει όλη την κοινωνία. Θα ζήσουμε μία ανοιξιάτικη πανδαισία! Τα λουλουδάκια θα μοσχοβολούν, τα πουλάκια θα κελαηδούν και εμείς θα τρέχουμε αμέριμνοι στο ολάνθιστο λιβάδι…. Μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ – έτσι συμβαίνει με τα όνειρα, έχουν μικρή διάρκεια!

Επιστολή

Μπορείτε να φανταστείτε όταν από την κορυφή ενός ψηλού βουνού ξεκολλάει ένας μεγάλος βράχος κι αρχίζει να κατρακυλάει συμπαρασύροντας στο πέρασμα του ότι εμπόδιο συναντάει; Ε, κάπως έτσι εξελίσσεται για το Μέγαρο Μαξίμου η υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών! Η κυρία Μαρία Καρυστιανού και ο κ. Παύλος Ασλανίδης, εκπρόσωποι του συλλόγου «Τέμπη 2023» έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, με την οποία του ζητούν να συμμορφωθεί το ελληνικό κοινοβούλιο με το ενωσιακό δίκαιο και να καταστεί αυτοδίκαια ανεφάρμοστο το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ποινική ευθύνη υπουργών. Αναφερόμενοι στους πρώην υπουργούς κκ Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη. Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης έσπευσε να δηλώσει ότι ο ίδιος συμφωνεί μ΄ αυτό. Ο κ. Καραμανλής ούτε φωνή ούτε ακρόαση!

Αντίσταση;

Όπως πάντως μου έλεγαν κυβερνητικές πηγές δεν θα μπορέσει να αντισταθεί για πολύ. Θα αναγκαστεί να συναινέσει εκών άκων στο να αρθεί η βουλευτική του ασυλία. Εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου. Πρώτον, διότι αν «οχυρωθεί» πίσω από την βουλευτική ασυλία αυτοενοχοποιείται και δεύτερον, όσο περνούν οι μέρες τόσο γίνεται μεγαλύτερο βαρίδι για τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου – και μάλλον θα τον «σπρώξει» προς το εδώλιο! Εκτός κι αν υπάρχουν άλλα «μυστικά και ντοκουμέντα» που αφορούν τους δύο τους….

Παρών;

Αλλά και σήμερα θα έχουμε συνέχεια. Συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα που συνέταξαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει; Και δεν είναι σαφές αν θα συμμετάσχει στη συζήτηση ο κ. Μητσοτάκης – πάντως αν την κάνει … «κοπάνα» εγώ προσωπικά θα του δείξω κατανόηση! Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά και σε προεκλογική περίοδο!

Δράμα

Εγώ πάντως συμπάσχω με το δράμα της υπουργού Εσωτερικών κυρίας Νίκης Κεραμέως. Δεν είναι μικρό πράγμα να κάνει μία … «εμβληματική μεταρρύθμιση» και να έρχεται η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου να σου την κάνει ρημαδιό. Η αλήθεια πως προσπάθησε να την μεταθέσει την ευθύνη – ξέρετε «δεν φταίω εγώ, ο Μάκης ήταν τότε υπουργός». Ξέρετε ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης. Αλλά δεν έπιασε! Κι απολογείται συνεχώς. Αμ΄ τις αγωγές που τις βάζεις…. Αλλά έτσι απολογούμενη πως θα οικοδομήσει προφίλ … πρωθυπουργίσιμης! Όπως διακαώς επιθυμεί. Μου λέτε; Τον συνεχίζει όμως τον αγώνα για την δικαίωση της. Θα επισκεφτεί την ομογένεια στη Βοστώνη….

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος

Κυκλοφόρησε πως το Μέγαρο Μαξίμου σκέφτεται να βάλει ως υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο τον κ. Φρέντι Μπελέρη και ο νέος αρχηγός κόμματος – «Δημοκράτες» το όνομα του – κ. Ανδρέας Λοβέρδος είπε να «κλέψει» λίγη από την δόξα του εκπεσόντα και φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας. Τον επισκέφτηκε και ανέβασε κι ένα βίντεο στο Τικ Τοκ. Αγώνας μέχρις εσχάτων!

Συνωστισμός

Από την Κουμουνδούρου ωστόσο μου λένε ότι οι υποψήφιοι και υποψήφιες ευρωβουλευτές αυξάνονται και πληθύνονται ως η … άμμος της θαλάσσης! Υπάρχουν συνθήκες συνωστισμού – ελπίζω να μην εκδηλωθούν και κρίσεις πανικού! Πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος σε περιπτώσεις συνωστισμού…. Περί τα 400 βιογραφικά έχουν κατατεθεί ως τώρα. Κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν σηκώνει κεφάλι – στον ελεύθερο χρόνο του, για να μην παρεξηγηθώ! Μου λένε, λοιπόν, ότι αφού μελετηθούν τα βιογραφικά, που έχουν κατατεθεί, θα επιλεγούν περί τα 120 τα οποία και θα τεθούν σε ψηφοφορία. Η ψηφοφορία θα γίνει ανά περιφέρεια και θα υπολογιστεί και η ποσόστωση των γυναικών. Επικρατεί κλίμα ευφορίας….

Ατύχημα

Είχαμε όμως και ατυχήματα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και επίδοξος δελφίνος του προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης έπαθε εξάρθρωση ώμου! Στην ανάρτηση του στο fb δεν ανέφερε πως συνέβη το περιστατικό. Ως εκ τούτου πολλά μπορώ να υποθέσω! Και δεν νομίζω ότι ισχύουν κάτι κακόβουλα σχόλια, σύμφωνα με τα οποία του έστριψε το χέρι πίσω από την πλάτη – ξέρετε όπως κάνουν τις συλλήψεις αστυνομικοί – ο … κ. Ανδρουλάκης! Ο οποίος παρεμπιπτόντως χθες μιλούσε στο Περιστέρι. Κι όπως μου είπαν εκεί όλοι είναι δικοί του – εννοώ της δικής του φράξιας! Πήγε να αναθαρρήσει ο άνθρωπος, τον «χολόσκασαν» οι δημοσκοπήσεις!

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024