Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπαρτζώκας έχει το «know how»: Ο Ράιτ και τα «λαβράκια» που έκαναν καριέρα στη Euroleague (vids)

Ο Μπαρτζώκας έχει το «know how»: Ο Ράιτ και τα «λαβράκια» που έκαναν καριέρα στη Euroleague (vids)

Ο Μόουζες Ράιτ που είναι ακόμη μία μεγάλη μεταγραφική επιτυχία του Γιώργου Μπαρτζώκα και οι περιπτώσεις του παρελθόντος που έχει φέρει στην επιφάνεια του Ολυμπιακού και της Euroleague

Ο Ολυμπιακός μετά από αρκετούς μήνες που είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και δεν είχε σταθερότητα, έχει βρει ρυθμό, μετράει 6 σερί νίκες στη Euroleague και συνολικά 14, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό και δείχνει ικανός ακόμη και για το πλεονέκτημα έδρας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου στο ΣΕΦ την περασμένη βδομάδα και το 18-11 έχει βάλει για τα καλά τον Ολυμπιακό στο «κόλπο» της τετράδας, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βλέπει κόντρα στο τριφύλλι να λάμπει το «άστρο» του νεοφερμένου, Μόουζες Ράιτ, ο οποίος επιλέχθηκε για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε πριν από δύο μήνες περίπου, όταν και οι ερυθρόλευκοι είδαν να τραυματίζεται ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και να μένει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Μπαρτζώκας είχε «ξεμείνει» από σέντερ, αφού ήταν εκτός λόγω τραυματισμού και ο Μουσταφά Φαλ και αποφάσισε κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση να κινηθεί για παίκτη και ο «εκλεκτός» του ήταν ο Αμερικανός σέντερ.

Ο Ολυμπιακός «έσπασε» το συμβόλαιο του με τη Μερκεζεφέντι (Τουρκία), ο Ράιτ «πάτησε» το πόδι του στο λιμάνι, μπήκε με το «καλημέρα» στα βαθιά και όχι μόνο έχει ανταπεξέλθει, αλλά έχει γίνει ήδη «σύνθημα» στα χείλη των οπαδών των Πειραιωτών, με αποκορύφωμα φυσικά την εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου είχε 19 πόντους και ήταν το σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού.

Ο Ράιτ παίζει για πρώτη φορά στη Euroleague και έχει καταφέρει να «εκτοξεύσει» την αξία του υπό τις οδηγίες του Μπαρτζώκα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που έχει βρει… λαβράκι ο Έλληνας τεχνικός εκτός Euroleague. Συγκεκριμένα, από την πρώτη του θητεία με τα ερυθρόλευκα, ο Μπαρτζώκας είχε αποδείξει ότι είναι ικανότατος στο να βρίσκει παίκτες από διοργανώσεις εκτός Euroleague, οπότε έχει και το «know how» σε περίπτωσης τύπου… Ράιτ.

Ο «καυτός» Λοτζέσκι και ο «τείχος» Ντάνστον

Η πρώτη του μεταγραφική κίνηση εκτός Euroleague στον Ολυμπιακό ήταν ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος το 2013 μεταγράφηκε από το πρωτάθλημα του Βελγίου και την Οστάνδη στον Ολυμπιακό και αποτέλεσε έναν εξαιρετικό σουτέρ που έμεινε για 4 σεζόν στο λιμάνι είχε 43% ποσοστό στο τρίποντο και κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Διηπειρωτικό και πήγε σε δύο τελικούς Euroleague (2015, 2017) πριν πάει στον Παναθηναϊκό.

Η δεύτερη παρόμοια κίνηση του «σκακιστή» ήταν ξανά το 2013 και δεν ήταν άλλος από τον Μπράιαν Ντάνστον, ο οποίος ήταν η επιλογή για να αντικαταστήσει την ιστορική μορφή στο «5» που δεν ήταν άλλος από τον Κάιλ Χάινς. Ο Ντάνστον δεν είχε παίξει ξανά στη Euroleague, είχε αγωνιστεί παλιότερα στον Άρη και αποκτήθηκε αμέσως μετά από τη θητεία του στη Βαρέζε.

Και τις δύο σεζόν που έμεινε στην Ελλάδα, αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκα και τις δύο σεζόν, ενώ το 2015 και μετά τον τελικό υπέγραψε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με την Εφές, με την οποία κατέκτησε δύο σερί Euroleague το 2021 και το 2022.

Ο «εκρηκτικός» ΜακΚίσικ και ο Μάρτιν

Η δεύτερη θητεία του Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό στις αρχές του 2020 είχε μια από τις καλύτερες μεταγραφές ξένων στην ομάδα και πιθανότατα μια από τις τοπ όλων των εποχών μεσούσης της σεζόν, αφού έφερε στο λιμάνι τον άγνωστο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Ο «εκρηκτικός» Αμερικανός δεν είχε παίξει ξανά στη Euroleague, αποκτήθηκε από την Μπεσίκτας για να φέρει ενέργεια τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι εκείνο και… βλέπουμε, όμως ήταν εξαιρετικός, έδειξε την αξία του και το κάτι διαφορετικό και άμεσα ο Μπαρτζώκας του έκανε πρόταση για νέο συμβόλαιο.

Στην πρώτη σεζόν στην Euroleague μέτρησε 10,7 πόντους, 2,3 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1,5 κλεψίματα και 30%. Πλέον έχει συνολικά με τη φανέλα του Ολυμπιακού 8,5 πόντους μέσο όρο, είναι από τους πιο παλιούς στην ομάδα, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025, ενώ θεωρείται… Έλληνας.

Έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους την τελευταία τριετία με τον Ολυμπιακό, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας που έφτασε στα 2 σερί Final Four και ένα σουτ μακριά από τη Euroleague και είναι και φέτος καταλυτικός και φυσικά ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες στην Ευρώπη. Και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Μπαρτζώκα.

Τέλος, μια ακόμη περίπτωση που ο Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε στον Ολυμπιακό, παρότι δεν είχε καμία επαφή με τη Euroleague είναι και ο Χασάν Μάρτιν, ο οποίος αποκτήθηκε από την Μπουντούτσνοστ και χωρίς εμπειρία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στην πρώτη του χρονιά στη Euroleague είχε 9 πόντους μέσο όρο με 72% στα δίποντα (95/132) και 4,6 ριμπάουντ και ήρθε ως ο νέος μεγάλος σέντερ που θα… έφτιαχνε ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα. Παρότι είχε τραυματισμούς είχε μια πολύ καλή σεζόν, ενώ από τον Ολυμπιακό έφυγε ως ελεύθερος για να πάει στον Ερυθρό Αστερα με ένα πολύ καλό συμβόλαιο…

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024