Κίνα: Εξοδος από τον αποπληθωρισμό για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2023
Η Κίνα είχε καταγράψει τον Ιανουάριο τη μεγαλύτερη πτώση τιμών εδώ και 14 χρόνια, σε αντίθεση με τις μεγάλες οικονομίες της Δύσης που πλήττονται από υψηλό πληθωρισμό.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκε τον Φεβρουάριο κατά 0,7% σε ετήσια βάση, σηματοδοτώντας την έξοδο της χώρας από τον αποπληθωρισμό για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Σάββατο (στη φωτογραφία του Reuters/Tingshu Wang, επάνω, στιγμιότυπο από αγορά στο Πεκίνο).
Η Κίνα διολίσθησε σε αποπληθωρισμό τον Ιούλιο του 2023, για πρώτη φορά από το 2021
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είχε καταγράψει τον Ιανουάριο τη μεγαλύτερη πτώση τιμών εδώ και 14 χρόνια, σε αντίθεση με τις μεγάλες οικονομίες της Δύσης που πλήττονται από υψηλό πληθωρισμό.
Η Κίνα διολίσθησε σε αποπληθωρισμό τον Ιούλιο του 2023, για πρώτη φορά από το 2021. Υστερα από μια πρόσκαιρη ανάκαμψη τον Αύγουστο, οι τιμές βρίσκονταν σε διαρκή πτώση από τον Σεπτέμβριο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Αύξηση των εξαγωγών
Η αύξηση των εξαγωγών και των εισαγωγών της Κίνας την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου ξεπέρασε τις προβλέψεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι το παγκόσμιο εμπόριο κάνει μια αποφασιστική στροφή προς την κατεύθυνση της ανόδου και στέλνει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής καθώς προσπαθούν να υποστηρίξουν μια ασθενή οικονομική ανάκαμψη.
Τα βελτιωμένα στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας συνδυάζονται με αυτά της Νότιας Κορέας, της Γερμανίας και της Ταϊβάν, με τις χώρες αυτές να επιτυγχάνουν εξαγωγές υψηλότερες των προσδοκιών τους κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, και τις ασιατικές οικονομίες να επωφελούνται από την αύξηση της ζήτησης για ημιαγωγούς (περισσότερα εδώ).
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» σε Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442