Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ερμηνείες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Το τραύμα, οι «υπονομευτές» και οι ευρωεκλογές

Οι ερμηνείες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Το τραύμα, οι «υπονομευτές» και οι ευρωεκλογές

Ραγκούσης, Γ. Τσίπρας, Καλαματιανός, Ζαχαριάδης, Γιαννούλης και Μπαλάφας ερμηνεύουν τα αποτελέσματα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και μιλούν για την επόμενη μέρα του κόμματος

Διαφορετικές οπτικές για τα πεπραγμένα  του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 25 Φεβρουαρίου έχουν τα κεντρικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που αποτυπώνεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις που πραγματοποιούν.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ  Γιάννης Ραγκούσης, που με την τοποθέτησή του στο συνέδριο βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» πως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας «υπήρξαν στιγμές που δεν μας έκαναν υπερήφανους και δεν θα θέλαμε να κρατήσουμε στην μνήμη μας».

«Κανείς δεν έχει ποτέ λευκή επιταγή ούτε ο Αλέξης Τσίπρας είχε»

Τόνισε πάντως πως πιστεύει πως «υπό προϋποθέσεις», είναι θεραπεύσιμο το τραύμα που έχει δημιουργηθεί στην παράταξη, χρειάζεται όμως να «φύγουν από τη μέση» τα στοιχεία εσωτερικής και εσωκομματικής εχθροπάθειας.

Υπογράμμισε πως πρέπει να επέλθει η ενότητα στην παράταξη και πως ο πρώτος που πρέπει να φροντίσει για αυτό είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Συμπλήρωσε πως δεν γίνεται να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί και πως η αντίδραση που έβγαλαν τα στελέχη της παράταξης στο συνέδριο είναι αντίδραση στην κατάσταση του εσωκομματικού διχασμού. Όσον αφορά τους λεγόμενους «υπονομευτές» ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι «δώσαμε στον κύριο Κασσελάκη μία αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό 18%. Υπονομευτές δεν υπάρχουν, καταντάει στα όρια του αστείου, καταντάει ανέκδοτο. Μακάρι το πρόβλημα να ήταν το ενδεχόμενο πως υπάρχουν υπονομευτές στο κόμμα».

Γ. Τσίπρας: Το συνέδριο εν μέρει μάς τραυμάτισε, δεν μας έκανε καλό

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας -που αποτελεί μέλος της τριανδρίας (Φάμελλος-Παππάς-Γ. Τσίπρας) που η θέση τους για τη μη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών πέρασε στο συνέδριο- υπογράμμισε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» πως «κανείς δεν έχει ποτέ λευκή επιταγή ούτε ο Αλέξης Τσίπρας είχε».

Σε ερώτηση αν θα αμφισβητηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι «το συνέδριο έληξε και πάμε ενωμένοι τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Το κρίσιμο είναι να πάμε καλά στις ευρωεκλογές. Το νόημα της απόφασης είναι να πάμε καλά στις ευρωεκλογές».

Για το κλίμα του συνεδρίου είπε ότι υπήρχε ένταση που θα μπορούσε να μην είχε υπάρξει, όπως και γιουχαΐσματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Σε ερώτηση για το αν είναι ελκυστικός ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Γιώργος Τσίπρας υποστήριξε πως «το συνέδριο εν μέρει μάς τραυμάτισε, δεν μας έκανε καλό, αλλά έχουμε 3 μήνες μπροστά μας να διορθώσουμε την εικόνα αυτή».

Καλαματιανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κερδισμένος από τη χθεσινή διαδικασία

Πιστεύω ότι είναι κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από τη χθεσινή διαδικασία, τόνισε ο βουλευτή Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Διονύσης Καλαματιανός, μιλώντας στο MEGA.

Εξηγώντας τον λόγο που εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κερδισμένος, ο Διονύσης Καλαματιανός επισήμανε ότι «αποφασίστηκε να συνεχίσουμε με ενότητα και συλλογικότητα». Παράλληλα ανέφερε ότι στο 4ο συνέδριο έγινε «σοβαρή δουλειά γιατί υπήρχαν και τραπέζια ομιλίας, μεταξύ άλλων για την Παιδεία και για την Υγεία».

Όσον αφορά τη συζήτηση τους «υπονομευτές» που άνοιξε ξανά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «όλα τα στελέχη εκπροσωπούμε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχουν υπονομευτές στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι αγωνιούμε και μαχόμαστε για να είναι δυνατός, γιατί είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου και οφείλουμε θεσμικά και ουσιαστικά να κάνουμε τη δουλειά μας».

Στιγμιότυπο από το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Γιαννούλης: Ορίζοντας τετραετίας δεν υπάρχει ούτε στη ζωή

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος σε ομηρία, θα κριθεί στις ευρωεκλογές, όπως όλοι μας, ορίζοντας τετραετίας δεν υπάρχει ούτε στη ζωή», δήλωσε από την πλευρά του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης, υπογραμμίζοντας ότι είναι ώρα αυτοκριτικής.

Υποστήριξε πως «αν δεν σταματήσουν οι εσωκομματικές συγκρούσεις θα είμαι ένας από αυτούς που θα κάνω οτιδήποτε μπορώ ως πρόσωπο και ως βουλευτής για να είναι στο περιθώριο του ενδιαφέροντός μας, καθώς θυμίζω ότι σε δύο ημέρες είναι η επέτειος των Τεμπών, η αντιπολίτευση πρέπει να έχει συγκεκριμένη θέση και στάση προκειμένου να μην συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα».

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ανέφερε επίσης ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έλαβε λευκή επιταγή, κανένας δεν λαμβάνει λευκή επιταγή, αυτό που ζήτησε ήταν να μην αμφισβητείται».

Ζαχαριάδης: Η αμετροέπεια γενικώς δεν κάνει καλό

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε ένα ζήτημα, στην Πολιτική Γραμματεία την προηγούμενη Τρίτη, εμπιστοσύνης στο όνομά του. Πάνω σε αυτό ήταν η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ότι εφόσον θέτεις ζήτημα εμπιστοσύνης, μην πας να πάρεις την εμπιστοσύνη από το Συνέδριο, πήγαινε να την πάρεις από εκεί που σε εξέλεξαν, από τη βάση του κόμματος».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως «λίγο σιγά τους τόνους και εμείς, γιατί καμιά φορά χρειάζεται και καμία αυτοσυγκράτηση, η αμετροέπεια γενικώς δεν κάνει καλό. Όλο αυτό που λέμε για την αμετροέπεια και την αλαζονεία του κυβερνητικού συστήματος του κυρίου Μητσοτάκη κτλ, να κοιτάμε και καμιά φορά και εμείς τους τόνους μας στο εσωτερικό, να μην είμαστε αμετροεπείς και υπερβολικοί με τους ανθρώπους με τους οποίους κάθε μέρα είμαστε δίπλα».

Μπαλάφας: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν επέλεξε κουκούλωμα των προβλημάτων

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε κατά το καλύτερο δυνατό καλά και φυσικά είμαστε ενωμένοι την επόμενη ημέρα, είπε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ, το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μπαλάφας.

«Εμείς χρόνια τώρα αποφασίζουμε στο φως της ημέρας, με αντιπαράθεση και υπερβολές ή χαρακτηρισμούς που δεν χρειάζονται, ενώ ο άλλος τρόπος να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα είναι το κουκούλωμα», είπε ο Γιάννης Μπαλάφας, παραπέμποντας στη ΝΔ και αναφέροντας ότι «κουκουλώνονται οι διαφορές Μητσοτάκη – Σαμαρά».

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024