Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση για να αποφευχθούν νέες κάλπες που υπερψηφίστηκε στο Συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση για να αποφευχθούν νέες κάλπες που υπερψηφίστηκε στο Συνέδριο

«'Οχι» σε νέες εκλογές και ανασυγκρότηση του εκτελεστικού γραφείου με τακτική λειτουργία αποφάσισαν οι σύνεδροι. Οι αντιδράσεις Γεροβασίλη - Κασσελάκη.

Με το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα επεισοδιακό τετραήμερο εργασιών.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που κατατέθηκε σε ψηφοφορία από τον Σωκράτη Φάμελλο, τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα αναφέρει: «Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες κάλπες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών με ενιαία λειτουργία.

Ανασυγκροτούμε το εκτελεστικό γραφείο με τακτική λειτουργία, το εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματός μας».

Το 4ο Συνέδριο τα είχε όλα. Παρασκήνιο, ζυμώσεις, συντροφικά μαχαιρώματα, κλίμα αρένας με γιουχαΐσματα. Στο τέλος, αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν εκλογές, να μην δοθεί «λευκή επιταγή» στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη αλλά να ανανεωθεί  η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

«Ο πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά»

«Το συνέδριο αποφάσισε να συνεχίσουμε ως έχουμε, να μην απευθυνθούμε στη βάση και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. Παρότι το πρότεινε ο πρόεδρος του κόμματος.

Η απόφαση του συνεδρίου ως κυρίαρχου σώματος είναι απολύτως σεβαστή.

Τώρα θα συμβάλω και θα συμβάλουνε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό μπροστά στην επερχόμενη εκλογική μάχη» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη αποδεχόμενη την επιθυμία των μελών.

«Δε θα σταματήσω να επιμένω όμως στην άποψη ότι η κρίσιμη πολιτική προϋπόθεση για επιτυχημένη πορεία είναι ο πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά», πρόσθεσε χτυπώντας καμπανάκι για την πορεία.

«Αντεπίθεση τώρα»

«Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας. Δικό σας είναι. Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία και να πάμε σε ένα νέο ρινγκ. Τι κάνουμε όλοι εμείς απέναντι σε αυτούς τους λίγους; Επανίδρυση. Νέα Όργανα. Αξιοπιστία. Αξιοκρατία. Ανάσα δημοκρατίας τώρα. Λύτρωση τώρα. Αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, σ’ ό,τι σου τρώει την ψυχή» έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του μετά τη λήξη του συνεδρίου χρησιμοποιώντας κομμάτια από την ομιλία του.

«Τo Συνέδριο ομόφωνα και ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο. Είπε πρόεδρο έχουμε, επομένως δεν χρειάζονται εκλογές» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δώρα Αυγέρη στους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του κόμματος.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024