Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΝΔ σε σημείο βρασμού, η ανοχή της κοινωνίας σε σημείο κορεσμού, η αντιπολίτευση χάνει τα «σημεία και τέρατα»

Η ΝΔ σε σημείο βρασμού, η ανοχή της κοινωνίας σε σημείο κορεσμού, η αντιπολίτευση χάνει τα «σημεία και τέρατα»

Το 1/3 της ΚΟ της ΝΔ δεν ψήφισε, τα 2/3 της κοινωνίας τα φέρνουν δύσκολα πέρα, στο Μαξίμου δεν βρίσκουν παπά να «ξεματιάσει» το 41%, σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αλλού παπάς αλλού τα γένια του

Έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία…

Ενεοί έχουν μείνει, μαθαίνω, οι πρυτάνεις από την εμμονή κάποιων δημοσιογράφων εναντίον του ΕΚΠΑ και όχι μόνο, με το θέμα να τίθεται και στο περιθώριο της Συνόδου των Πρυτάνεων. Αρκετοί, μου είπαν, δεν συγκρατήθηκαν και εξέφρασαν την οργή τους για την επίθεση λάσπης που δέχονται λειτουργοί των δημόσιων Πανεπιστημίων. Δάσκαλοι, επιτρέψτε στη Τζέλα να σας μεταλαμπαδεύσει λίγες γνώσεις για το πώς λειτουργούν αυτοί οι κάποιοι. Όταν βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως για παράδειγμα να σπιλώσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κυβερνητικό αφήγημα για την «όαση» των ιδιωτικών πανεπιστημίων, δεν έχουν κανένα φραγμό. Είναι θέμα «επαγγελματισμού»! Για αυτούς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, στα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται ψεύδη, επιχειρήσεις δολοφονίας χαρακτήρων, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, απόκρυψη γεγονότων που τους «χαλάνε τη δουλειά». Σας τα είπα και χθες. Μπήκε το ΕΚΠΑ στα 80 καλύτερα του κόσμου; Συγχαρητήρια, αλλά δεν θα το μάθει κανείς. Μην αναρωτιέστε λοιπόν το γιατί, και μην ασχολείστε με μίσθαρνους δημοσιογράφους, γιατί όσο υπερασπίζεστε το δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και ασκείτε κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς αυτοί θα σας στήνουν παγίδες…

Πήρε των ομματιών του…

Εφυγε ο άνθρωπος, πήγε στο Μόναχο για να ξεσκάσει. Εκεί που τον καταλαβαίνουν. Αν δεν ήταν το ταξίδι του Μονάχου ήταν ικανός να πάει στα… γραφεία του Economist, στο Λονδίνο, να πάρει μια ανάσα! Τον έσκασαν! Μια μεταρρύθμιση ήθελε να κάνει, να μείνει κι αυτός στην ιστορία για τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου, μαζί με τους Ανδρέα Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα και θα του την βγάλουν ξινή! Εχασε το 1/3 του κόμματος. Που οι παλιές εποχές – όχι και τόσο παλιές… – που με ένα «βλεφάρισμα» του, οι βουλευτές … χτυπούσαν προσοχή και ανέπεμπαν ωσαννά! Ετσι είναι αυτά. Το τίμημα του … επιτελικού κράτους!

Κλείνει

Στον πρωθυπουργό αναφέρομαι, όπως θα καταλάβατε, στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που το βράδυ της Πέμπτης, με την – καταστροφική – ψηφοφορία φαίνεται να κλείνει ένα διάστημα 8,5 μηνών καταστροφών – φυσικών και πολιτικών – και τώρα θα κάνει ταμείο! Να ψηφιστεί – πρώτα – και το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια. Και έτσι θα έχει ολοκληρωθεί ο «μεταρρυθμιστικός «οίστρος» του πρωθυπουργού….

Πως;

Θα μετρήσει τις ζημιές και θα κάνει, λέει, στροφή επί δεξιά! Δεν γνωρίζω με ποιο τρόπο. Ο μόνος τρόπος που του έχει απομείνει, πάντως, είναι «ο νόμος κι η τάξη». Κανένα άλλο «δεξιό εργαλείο» δεν διαθέτει πλέον!

Θαλερός!

Παρακολουθούσα προχθές το βράδυ την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και οφείλω να ομολογήσω πως δεν διαπίστωσα να είναι κουρασμένος, βαριεστημένος, εν πάση περιπτώση παραιτημένος πολιτικός. Ακριβώς το αντίθετο!

Τα «μπόσικα»

Μου έκανε εντύπωση πρώτον, ότι η ομιλία του – όπως σας ανέφερα και χθες – είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας συγκροτημένης πολιτικής «πλατφόρμας», βγάζοντας στην επιφάνεια την «δεξιά ψυχή» της Νέας Δημοκρατίας. Με έναν εξαιρετικά συγκροτημένο τρόπο. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διεμβολίσει ακόμη μία φορά τον χώρο στα δεξιά του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ο κ. Σαμαράς ανέλαβε να κρατήσει τα δεξιά «μπόσικα»….

Κανένα περιθώριο

Δεν γνωρίζω αν θα βγει στο προσκήνιο ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης για να μαζέψει το παιχνίδι από τα δεξιά – έχει και το άλλοθι της αποχής από την ψηφοφορία για ομόφυλα ζευγάρια. Αλλά ήταν τόσο ισχυρή η παρέμβαση του κ. Σαμαρά που δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε κανέναν – δεξιού προφίλ – κυβερνητικό παράγοντα να παίξει στην … περιοχή!

Με την Εκκλησία;

Πάντως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον κ. Μητσοτάκη, έστω κι αν επιχειρείται από το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου να κρυφτεί ο .. ελέφαντας πίσω από την καρφίτσα! Διότι στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μία οιωνεί «συμμαχία» μεταξύ του κ. Σαμαρά και της μάλλον ευάριθμης ομάδας των βουλευτών του, με την Εκκλησία. Δεν ήταν τυχαίες οι αναφορές του πρώην πρωθυπουργού στην Εκκλησία. Ούτε επίσης ήταν τυχαία η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για ονομαστική ψηφοφορία….

Στην αποστρατεία;

Αυτό πάντως που είναι βέβαιο είναι πως ο κ. Σαμαράς ζητά πολιτική δικαίωση. Ο κ. Μητσοτάκης του αρνήθηκε μία θέση ευρωπαίου επιτρόπου – γιατί δεν τον ήθελαν, λέει, οι άλλοι ευρωπαίοι – του αρνήθηκε την Προεδρία της Δημοκρατίας, γιατί προφανώς θα είχε λόγο στα ελληνοτουρκικά. Και τον οδηγεί στην αποστρατεία.

Θα επιστρέψει;

Εχοντας διαβεί την περίοδο της ερήμου, ο κ. Σαμαράς δεν φαίνεται να είναι από τους ανθρώπους που θα εγκαταλείψουν έτσι εύκολα τα πράγματα και θα υποταχθούν στην μοίρα που του την έχουν διαμορφώσει άλλοι!

Σημείο αναφοράς

Θα επιστρέψει; Και με ποιον τρόπο; Αγνοώ τις απαντήσεις και στα δύο ερωτήματα. Αυτό όμως που θεωρώ βέβαιο είναι πως περισσότεροι από – τουλάχιστον – 40 βουλευτές το βράδυ της περασμένης Πέμπτης βρήκαν σημείο πολιτικής αναφοράς! Και φαίνεται πως το παιχνίδι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μόλις άρχισε….

Το «λαγοπόδαρο»

Κάποιος έχει «κλέψει» τελευταία το … «λαγοπόδαρο» του φίλου μου του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη. Το τελευταίο διάστημα πάτησε δύο «νάρκες» που τους τις είχε αφήσει ο φίλος του κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης – είναι ο καινούργιος «σερίφης» στην πόλη πλέον. Η πρώτη ήταν η αναστολή των χειρουργείων στο παιδιατρικό νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Το μάζεψε την τελευταία στιγμή. Το έσωσε αλλά η ζημιά έγινε και οι εντυπώσεις έμειναν.

Τα γενόσημα

Η δεύτερη «νάρκη» ή η αύξηση της τιμής των γενοσήμων. Οπως είπε χαρακτηριστικά «κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα». Και τον έδωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη στεγνά! Η μήπως τον φίλο του, τον κ. Θάνο Πλεύρη; Δεν είναι σαφής κι αυτός ο άνθρωπος να μάθουμε κι εμείς! Πάντως κάνει για … «πυροτεχνουργός»!

Μήπως πρέφα;

Είναι γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα … ζωηρό κόμμα! Οταν δεν του επιτίθενται οι άλλοι – ξέρετε οι … «κακοί»! – πλακώνονται μεταξύ τους. Ισως για να περνάει η ώρα. Τους προτείνω πάντως να μάθουν πρέφα. Θα είναι ίσως παραγωγικό το αποτέλεσμα….

Αψιμαχίες

Χθες λοιπόν ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έχασε την έδρα της Β΄Πειραιά από την κυρία Νίνα Κασιμάτη στις τελευταίες εκλογές, θυμήθηκε ότι η κυρία Κασιμάτη ψήφισε «παρών» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ετσι στο αδιάφορο … τάχα μου τάχα μου έκανε μία ανάρτηση ρωτώντας αν θα ληφθούν μέτρα από τον πρόεδρο κ. Στέφανο Κασσελάκη σε όσους δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο. Η κυρία Κασιμάτη «τσίμπησε» και τον «στόλισε» αναλόγως. Ο κ. Ραγκούσης ανταπάντησε δεόντως!

Δεν είχε τρόπο

Πιθανόν του κ. Ραγκούση να του χάλασε το κινητό ή να του ψόφησε το … ταχυδρομικό περιστέρι και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει διαφορετικά με τον πρόεδρο για να τον ρωτήσει κατ΄ ιδίαν. Κι έπρεπε να κάνει δημόσια ανάρτηση. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, τονίζει πως είναι και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Στην Κουμουνδούρου έζησαν ένα «μικρό δράμα» αλλά ουδείς άλλος αναμείχθηκε τελικά!

Ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης

Την δόξα όμως του κ. Ραγκούση εζήλωσεν και το έτερο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης. Ο οποίος δήλωσε πως έχει βαρεθεί να απολογείται για τον κ. Παύλο Πολάκη. Σιγήν ιχθύος πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ….

Αλληλεγγύη

Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι διακρίνω μία μικρή – ανεπαίσθητη ίσως – αλληλεγγύη της Κουμουνδούρου προς την Πειραιώς. Επειδή ο κοπετός τους έφτασε μέχρι την Ομόνοια, είπαν και οι της Κουμουνδούρου να συμμετάσχουν στο δράμα τους. Ετσι προέκυψε και το ξεκατίνιασμα!

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024