Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξυπόλητη στα αγκάθια των χωραφιών, με «κουκούλα» στην Εξεταστική των Τεμπών, έκθετη στα μάτια των πολιτών

Ξυπόλητη στα αγκάθια των χωραφιών, με «κουκούλα» στην Εξεταστική των Τεμπών, έκθετη στα μάτια των πολιτών

Στο κοφίνι δεν χωρεί στο καλάθι περισσεύει η πρόταση Μητσοτάκη στους αγρότες. «Μαυροχιονίστηκαν» οι άνθρωποι. Πήραν όμως υποσχέσεις και δηλώσεις συμπαράστασης σαν αυτές που μοιράζονται και στην Εξεταστική για τα Τέμπη.

Ευπαρουσίαστο!

Σας προϊδέασα για το τι πρόκειται να συμβεί από χθες! Όχι ακριβώς εγώ, αλλά κυρίως ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που έγραφε ότι ξύνει τον πάτο του βαρελιού μήπως βρει κανένα ευρώ! Το πακέτο όμως είχε ωραίο … «αμπαλάζ» όπως σας είπε. Και ωραίο φιόγκο με όμορφή κορδέλα. Ηταν ευπαρουσίαστο, δεν μπορείτε να πείτε;

«Μαρσαρίσματα»

Εκείνο το «2+8» μόλις τον έμαθαν οι αγρότες στα μπλόκα, το υποδέχθηκαν με … κραυγές χαράς και ατελείωτα «μαρσαρίσματα»! Μάλιστα κάποιοι πρότειναν να πάρουν τα τρακτέρ να φύγουν από εκείνη την στιγμή. Κάποιοι άλλοι όμως πιο θεσμικοί είπαν «ρε παιδιά να περιμένουμε να γυρίσουν οι άνθρωποι από την Αθήνα να μας ενημερώσουν και τυπικά και μετά το διαλύουμε». Κι έτσι κι έκαναν….

Σκληρή

Τι δεν έγιναν τα πράγματα έτσι ακριβώς; Κι ότι όλα αυτά προέρχονται από την καλπάζουσα φαντασιοπληξία μου; Ε, καλά! Κάπως έτσι δεν θα ήθελε κι ο κ. Μητσοτάκης να γίνουν; Αλλά…. Αλλά είναι η πραγματικότητα είναι σκληρή. Κι η σημερινή ημέρα θα είναι επίσης κρίσιμη. Διότι το «πακετάκι» συνοδεύεται από την επισήμανση του πρωθυπουργού πως «δεν υπάρχει σάλιο, τελειώσαμε»!

Ψάχνουν

Όπως καταλαβαίνετε το διαλλακτικό και καλοσυνάτο ύφος του κ. Μητσοτάκη μαζί με το … «αναμνηστικό δωράκι» που έδωσε στους εκπροσώπους των αγροτών, οφείλεται στο γεγονός ότι περίπου το 70% των πολιτών – σύμφωνα με την Interview – βρίσκεται στο πλευρό τους. Και πρέπει να βρεθεί τρόπος αυτό το ποσοστό να μειωθεί, δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι πρώτον, το ταμείο είναι μείον και δεύτερον, αν ο καθένας που κατεβαίνει στο δρόμο παίρνει και το … «κάτι τις του», τότε πως θα μπορέσει να κάνει δημοσιονομική προσαρμογή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Λένε στο Μαξίμου. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Κάτι θα σκεφτούν τα … «σαΐνια» των υπογείων! Τους έχω εμπιστοσύνη….

Θα τον σκάσουν…

Κι ενώ με το ένα μάτι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί την εξέλιξη των μπλόκων – ελπίζει στην «παραταξιακή συνείδηση» των ξεσηκωμένων δεξιών αγροτών – με το άλλο μάτι επιτηρεί τις εξελίξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα ενόψει της αυριανής ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία! Δεν πρόκειται για σύμπτωμα … «αλληθωρισμού», αλλά τι να πρωτοελέγξει ο άνθρωπος! Στο τέλος θα τον σκάσουν….

Πόσοι;

Γνώστες της «πολιτικής γεωγραφίας» της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μου επαναλάμβαναν – γιατί σας ενημέρωσα επ΄ αυτού προ ημερών – ότι αν οι αντιδρώντες είναι περισσότεροι από 20 βουλευτές, το παιχνίδι είναι διαφορετικό! Λένε ότι αν προϊόντος του χρόνου υπάρξει σοβαρή εξέλιξη σε κάποιο άλλο σοβαρό θέμα – πχ ελληνοτουρκικά! – τότε θα υπάρξει περιθώριο αντιδράσεων ή ακόμη και εξελίξεων. Αλλάζει πίστα το παιχνίδι!

Κουκούλα

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το έγκλημα των Τεμπών η κατάσταση παραμένει διαρκώς τεταμένη. Είναι πράγματι δύσκολος ο ρόλος της πλειοψηφίας. Καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να το «κουκουλώσει» το θέμα των κυβερνητικών ευθυνών, αλλά είναι τόσο εξόφθαλμη, που μοιραία προκαλούνται συγκρούσεις, όχι απλώς αντιπαραθέσεις. Χθες κατέθεσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, με τον οποίο συγκρούστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Βασίλης Κόκκαλης, αλλά και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κυρία Μιλένα Αποστολάκη με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο. Κι έχει ακόμη δρόμο….

Ανακατατάξεις

Φαίνεται όμως πως όλες αυτές οι εξελίξεις δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστη την «Δεξιά της Δεξιάς». Δημοσκοπικά τουλάχιστον φαίνεται πως η «Ελληνική Λύση» του κ. Κυριάκου Βελόπουλου έχει «πάρει κεφάλι» και σε αρκετές δημοσκοπήσεις τα ποσοστά της κινούνται πάνω από το 7%. Κερδίζει όμως και η «Νίκη» του κ. Δημήτρη Νατσιού, πιθανόν περισσότερο απ΄ ότι της δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Αντιθέτως σε δημοσκοπική κατάρρευση βρίσκεται το κόμμα των «Σπαρτιατών», που είχε στηρίξει από τις φυλακές του Δομοκού ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο κ. Χ. Κατσιβαρδάς

Ως εκ τούτου οι 11 βουλευτές του κόμματος βρίσκονται σε ένα υπαρξιακό δίλημμα: τι να κάνουν; Μου είπαν πως ένας εξ αυτών προλόγισε τον κ. Νατσιό στην τελευταία συγκέντρωση για τον γάμο των ομοφύλων που οργανώθηκε στο Σύνταγμα! Ενδιαφέρον! Ο άνθρωπος όμως του κ. Κασιδιάρη είναι ο κ. Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ο οποίος μου είπαν πως «λοξοκοιτάει» προς την «Ελληνική Λύση». Δηλαδή ο «αδύναμος κρίκος» καταρρέει και ενισχύονται οι άλλοι δύο. Εντάξει, αλλά η αφωνία, εδώ και αρκετές εβδομάδες, του κ. Κασιδιάρη μου προκαλεί έκπληξη….

Και την «γαλλικήν»

Την περασμένη Δευτέρα στη Κουμουνδούρου υπήρξε ένα … «παρατράγουδο»! Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης διαπίστωσε ότι οι κατάλογοι των μελών που επιμελείται το οργανωτικό γραφείο είχαν σοβαρά προβλήματα – «δυσλειτουργικούς» μου τους χαρακτήρισαν. Κι αυτό λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο του κόμματος. Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε! Ο πρόεδρος έγινε έξαλλος κι απ΄ ότι φάνηκε ομιλεί και την … «γαλλικήν» απταίστως!

Εκμετάλλευση

Ετσι στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αυτό είναι και το κεντρικό θέμα. Το οποίο δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί. Και σε ορισμένους κομματικούς κύκλους έχει αναπτυχθεί και μία ολόκληρη συζήτηση για την «μεγαθυμία» του προέδρου στην διατήρηση της υπάρχουσας σύνθεσης των οργάνων. Κι επίσης μου λένε πως ο ίδιος κάνει σκέψεις ακόμη και για «δολιοφθορά» σε βάρος του….

Σαρωτικές αλλαγές;

Πάντως αν η δυσλειτουργικότητα των καταλόγων δεν είναι αντιμετωπίσιμη άμεσα μην αποκλείεται ακόμη και την ολιγοήμερη αναβολή του συνεδρίου. Ωστόσο στη σκέψη του κ. Κασσελάκη φαίνεται να ωριμάζει το ενδεχόμενο σαρωτικών αλλαγών στη δομή του κόμματος. Όπως είναι γνωστό το επικείμενο συνέδριο δεν πρόκειται να εκλέξει Κεντρική Επιτροπή – αυτό θα συμβεί, καλώς εχόντων, των πραγμάτων στο συνέδριο του φθινοπώρου!

Και στη Βουλή;

Όμως φαίνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάνει δεύτερες σκέψεις. Και μην θεωρείτε απίθανο να αλλάξουν όλα στο επόμενο διάστημα! Και να σας θέσω κι ένα ερώτημα: πως θα σας φαινόταν το ενδεχόμενο ο κ. Κασσελάκης να αποκτήσει έδρανο στη Βουλή; Ξέρετε, εκείνο που είναι δίπλα στον πρώην πρόεδρο, τον κ. Αλέξη Τσίπρα; Πότε; Δεν το γνωρίζω – αυτό που ξέρω είναι πως αυτό θα συμβεί μάλλον πριν από τις εκλογές του 2027!

«Τρολάρισμα»

Εν τω μεταξύ ο κ. Κασσελάκης μπορεί να γίνει ακόμη και το μεγαλύτερο … «τρολ» της πολιτικής σκηνής. Εκεί που έκανε λόγο για «ηχορύπανση» όταν τον ρώτησαν για την εκδήλωση των «τριών», τα γυρίζει «όλα τούμπα». Και εμφανίζεται στην είσοδο του θεάτρου «Αλφα»! Ευγενέστατος, συνομιλεί με τον κόσμο, χαιρετάει τους τρεις ομιλητές, κάθεται στην θέση του κι όταν ο συντονιστής του δίνει τον λόγο, τον αρνείται λέγοντας ότι έχει στο πάνελ τον «εκπρόσωπο» του τον κ. Διονύση Τεμπονέρα!

Κι άλλη φορά

«Δεν υπάρχει ο τύπος» κι είναι δεύτερη φορά που το κάνει. Την πρώτη φορά την πλήρωσε ο – και συγγραφέας – συνταγματολόγος κ. Ξενοφών Κοντιάδης, όταν ζήτησε από τον εκδοτικό οίκο να είναι ο ίδιος στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου που αναφέρεται στο «φαινόμενο Κασσελάκη»!

Τι έμεινε;

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην οποία συμμετείχαν η κυρία Εφη Αχτσιόγλου, ο κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο κ. Τεμπονέρας, η αμηχανία του πάνελ ήταν εμφανής. Κι αφού άκουσε τους ομιλητές αποχώρησε. Εσεις τι λέτε ότι έμεινε από αυτή την εκδήλωση το θέμα της ή η εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ;

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024