Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με kinder έκπληξη πάει ο Μητσοτάκης στους αγρότες, μην ακούσει στο τέλος «πιάσε το αυγό και κούρευτο» φοβάται

Με kinder έκπληξη πάει ο Μητσοτάκης στους αγρότες, μην ακούσει στο τέλος «πιάσε το αυγό και κούρευτο» φοβάται

Η κυβέρνηση δίνει σημασία στο περιτύλιγμα, οι αγρότες στην ουσία και ίσως χαθεί κάθε επικοινωνία. Στις 12 παραδίδεται το «ξύσμα» από τον πάτο του βαρελιού και μετά στο Μαξίμου θα αντηχεί το «Δώδεκα και ούτε ένα τηλεφώνημα»

Κλίμα

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου. Κρίσιμη συνάντηση. Η «παραγωγικότητα» της θα φανεί στην … κίνηση των μπλόκων. Στη διάρκεια όλων των προηγούμενων ημερών φιλοτεχνήθηκε μία κυβερνητική στάση «χαμηλών τόνων», «συναίνεσης», «διαλλακτικότητας», φροντίζοντας ωστόσο να σταλούν και τα σχετικά μηνύματα – αρχής γενομένης από τον κ. Μητσοτάκη – πως δεν υπάρχουν όμως «δημοσιονομικά περιθώρια» για σπουδαίες παροχές. Για να ξέρουν και οι αγρότες τι θα … «συναντήσουν»!

«Ωραία κορδέλα»

Χθες όμως έπιασαν δουλειά οι δύο καθ΄ ύλην αρμόδιοι. Ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Θανάσης Κοντογεώργης. Κι άρχισαν τα γνωστά! Και «τι καλοί που είναι οι αγρότες», και «πόσο δίκιο έχουν», και «τους έχουμε στηρίξει» κι «αυτοί μας έχουν στηρίξει». Κι επειδή «τους αγαπάμε θα τους κάνουμε και ένα δώρο». Το «αμπαλάρισαν» επικοινωνιακά, τους έβαλαν και «ωραία κορδέλα». Και πλέον σε λίγες ώρες θα το … προσφέρει το πρωθυπουργός στην αντιπροσωπεία των αγροτών!

«Σετάκι»

Θα αφορά την ενέργεια, μέχρι εκεί έφτασε η αποκάλυψη του κ. Βορίδη. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του πρωθυπουργού. Να μην του χαλάσει και την έκπληξη – διότι ως γνωστόν τις θετικές εκπλήξεις τις κάνει πάντα ο κ. Μητσοτάκης. Κι ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι «εργαζόμαστε ώστε η συνάντηση να είναι παραγωγική». Θα πάει «σετάκι» με την selfie που θα βγάλουν….

Ξύσματα

Για να μην ανέβουν όμως και πολύ οι προσδοκίες ο κ. Βορίδης έστειλε το μήνυμα. Είπε συγκεκριμένα ότι η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κόστους 83 εκατ. ευρώ, ήταν εκτός προϋπολογισμού! Το μαρτύρησε….

Για να δείξει και τις … θυσίες που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα! Ξύνει τον πάτο του βαρελιού. Από τα … «ξύσματα» θα είναι και η σημερινή έκπληξη, απλώς θα είναι όμορφη η κορδέλα!

Θα χαρούν;

Εν αναμονή λοιπόν της συνάντησης και πως θα υποδεχθούν τα αποτελέσματα της οι αγρότες – διότι μετά θα γίνει συγκέντρωση των εκπροσώπων των μπλόκων για να αξιολογήσουν ότι τους έδωσε ο κ. Μητσοτάκης. Αν κρίνω από τις χθεσινές κινήσεις σε Φάρσαλα και Σπάρτη, έχω την αίσθηση ότι δεν θα … πετάξουν κι απ΄ την χαρά τους! Θα δούμε….

Η Θεσσαλία;

Στο μεγάλο τραπέζι των συσκέψεων θα είναι παρόντες οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας και Περιβάλλοντος κκ Λευτέρης Αυγενάκης και Θόδωρος Σκυλακάκης, οι υφυπουργοί Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κκ Θάνος Πετραλιάς, Χρήστος Τριαντόπουλος και από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου θα είναι οι υπουργοί Επικρατείας κκ Σταύρος Παπασταύρου, Άκης Σκέρτσος και Μάκης Βορίδης, οι υφυπουργοί παρά τώ Πρωθυπουργώ κκ. Γιάννης Μπρατάκος και Παύλος Μαρινάκης και ο κ. Ανδρέας Λυκουρεντζος, διοικητής του ΕΛΓΑ. Κι από την άλλη πλευρά του τραπεζιού θα είναι 15 εκπρόσωποι των αγροτών, με ευάριθμη παρουσία της Θεσσαλίας – για ευνόητους λόγους!

Ο Μητροπολίτης

Χθες όμως ο Μητροπολίτης Λάρισας – ξέρετε αυτός που είπε ότι προβληματίζεται μήπως και ψηφίσει ΚΚΕ στις εκλογές, λόγω της θέσης του κόμματος στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αυτός – επισκέφτηκε το μπλόκο του Πλατυκάμπου και δήλωσε πως «είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες έχουν μόνο δίκιο»! Και τώρα που το θυμήθηκα: με τις αποζημιώσεις των κατεστραμμένων αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας τι θα γίνει;

Ουγγαρία;

Ο καθένας με τον καημό του! Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου ακόμη δεν μπορούν να … «χωνέψουν» την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τα προβλήματα του κράτους δικαίου που παρατηρούνται στη χώρα μας. Όπως και το γεγονός ότι το αναδεικνύει το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και τον κίνδυνο εξ αυτού του λόγου να «παγώσουν» κοινοτικά κονδύλια. Κάτι δηλαδή αντίστοιχο με ότι συνέβη στην Ουγγαρία….

Αλλιώς…

Ετσι ο υπουργός Επικρατείας κ. Ακης Σκέρτσος «ξεσπάθωσε» χθες κατά της Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί ταυτόχρονα ψηφίσματα τέτοιου τύπου, σας αυτό που είδαμε την περασμένη εβδομάδα, το οποίο προήλθε από ένα πολιτικό όργανο» δηλαδή το Ευρωκοινοβούλιο. Μέχρι και τον κ. Παναγιώτη Καμμένο θυμήθηκε! Το ενδεχόμενο να λάβει υπόψη του τις αναφορές του ψηφίσματος, φαίνεται πως δεν τους περνάει από το μυαλό!

Οι γνωστοί

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε την … τιμητική του, αλλά για λάθος λόγους! Ο γνωστός δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, τον οποίο στήριξε η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος εξελέγη ως «αντάρτης» του κυβερνώντος κόμματος – κι αν δεν κάνω λάθος, που δεν κάνω, στον δεύτερο γύρο ψηφίστηκε και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ! – επέδειξαν με τον πιο απεχθή τρόπο τις ομοφοβικές τους αντιλήψεις. Και θύμα βεβαίως και των δύο ήταν ο κ. Κασσελάκης!

Ονοματάκια;

Η Νέα Δημοκρατία και ενόψει της ψηφοφορίας της Πέμπτης του σχετικού νομοσχεδίου, σε ανακοίνωση της καταδικάζει τις επιθέσεις. Θαυμάσια! Εχω όμως μία απορία: για ποιο λόγο δεν αναφέρει τα ονοματάκια τους, αλλά απλώς αναφέρεται σε «αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης»; Φοβόταν ότι θα τους κακοκαρδίσει; Γέννημα – θρέμμα της δικής της παράταξης είναι και οι δύο … αιρετοί!

Σασπένς…

Σήμερα το απόγευμα όμως είναι και η εκδήλωση των «τριών», της κυρίας Έφης Αχτσιόγλου, του κ. Διονύση Τεμπονέρα και του κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη, στο θέατρο «Αλφα» που διοργανώνεται από την «Εφημερίδα των Συντακτών». Όμως με τόσο θόρυβο που έγινε και τόσες αντιδράσεις που προκάλεσε χάθηκε και το πολιτικό «σασπένς» της εκδήλωσης. Πρώτος ο κ. Χριστοδουλάκης στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον κ. Μητσοτάκη, απάντησε πως αυτός δεν είναι άλλος παρά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Αν ήθελε ας έλεγε και κάτι διαφορετικό….

Χτυπημένοι

Ακολούθησε ο κ. Τεμπονέρας λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το σπίτι μας. Μακριά από εμάς και από μένα προσωπικά, κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και αποπροσανατολισμού». Μάλιστα.! Είχε προηγηθεί η αναφορά του κ. Κασσελάκη από το Βόλο «μην ακούτε την ηχορύπανση»! Και η κυρία Αχτσιόγλου της ασκήθηκε δημοσίως κριτική – στα όρια της αποδοκιμασίας – και κανείς από τους συντρόφους της όχι της «Νέας Αριστεράς» αλλά ούτε οι παλιοί των «6+6» δεν βγήκε να πει μια λέξη υποστήριξης!

Πόσοι;

Στην Κουμουνδούρου «τρέχουν» τις προσυνεδριακές διαδικασίες με εντατικούς ρυθμούς. Υπάρχει όμως ένας «αγκάθι» κι ένα στοίχημα. Το «αγκάθι» είναι πόσοι από τους συνέδρους που θα εκλεγούν, θα έχουν την – οικονομική – δυνατότητα να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του συνεδρίου και έχει παράλληλα απορριφθεί και η πρόταση για διαδικτυακή συμμετοχή.

Στοίχημα

Και το στοίχημα είναι πόσα μέλη θα προσέλθουν τελικά να ψηφίσουν το σαββατοκύριακο για την ανάδειξη νέων συντονιστικών επιτροπών, νέων νομαρχιακών επιτροπών και εκλογής συνέδρων. Ο πήχης βρίσκεται στα 40.000 – 50.000 μέλη. Θα επιτευχθεί;

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024