Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντός της Βουλής «ματωμένος» γάμος, εκτός φοιτητικό τρικούβερτο γλέντι και επί τα αυτά αγρότες έτοιμοι για όλα

Εντός της Βουλής «ματωμένος» γάμος, εκτός φοιτητικό τρικούβερτο γλέντι και επί τα αυτά αγρότες έτοιμοι για όλα

Τα τρακτέρ μαρσάρουν στην Εθνική, οι φοιτητές τρέχουν στους δρόμους, η κυβέρνηση πατάει γκάζι στον κοινωνικό αυτοματισμό και η ελληνίδα μάνα κρατιέται μην την στείλει στον έξω από εδώ

Το χατίρι;

Σήμερα ξεκινάει η «εβδομάδα της φωτιάς» για το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης συναντάται με τους εκπροσώπους των αγροτών. «Με την προϋπόθεση ότι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ε, θα του κάνουν το χατίρι και μέχρι να τελειώσει η συνάντηση δεν θα τους κλείσουν!

«Τσάι και συμπάθεια»

Κρατώντας χαμηλούς τόνους ως τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μία επιχείρηση … «γοητείας». Δεδομένου όμως ότι έσπευσε από χθες, την Κυριακή, να το δηλώσει, πως δηλαδή ότι «δώσαμε, δώσαμε». Νομίζω όμως ότι θα τους προσφέρει … «τσάι και συμπάθεια»! Κάτι είναι κι αυτό.

Selfie

Κι από την πλευρά τους οι αγρότες θα πρέπει να αρκεστούν σε μία … selfie με τον πρωθυπουργό, να έχουν να την θυμούνται! Θα την διηγούνται και στα καφενεία…. Γιατί κάτι άλλο δεν νομίζω να αποσπάσουν.

O κ. Κ. Χατζηδάκης

Αυτό το επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, ότι δηλαδή αν έδινε κάτι παραπάνω στους αγρότες θα ήταν άδικο για άλλες κοινωνικές ομάδες….

Οργή!

Κι ενώ, λοιπόν, οι αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου καλόν είναι να κρατούν ένα μικρό – μικρό καλαθάκι, -σαν κι αυτό που είχαμε όταν είμασταν πιτσιρίκια και λέγαμε τον Λάζαρο την Μεγάλη Εβδομάδα!- από την άλλη πλευρά οργή των μπλόκων δεν φαίνεται ότι είναι δυνατόν να κατευναστεί με λίγη … συμπάθεια και τις γνωστές βαρύγδουπες διαπιστώσεις του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Αρχισαν να κλείνουν οι εθνικοί δρόμοι και είναι προφανές ότι αυτό το «άνοιξε – κλείσε» θα συνεχιστεί. Με το κλείσιμο να είναι όλο και μεγαλύτερης διάρκειας. Ετσι στο παιχνίδι μπαίνει ως «ανεξάρτητος παράγοντας» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οχι ως … συνομιλητής των αγροτών, αλλά ως επικεφαλής των ΜΑΤ!

Θαλεροί;

Μόνο που η καταστολή σ΄ αυτές τις περιπτώσεις είναι μία δύσκολη υπόθεση. Και πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης – δηλαδή ιδιαίτερα οι βουλευτές της επαρχίας – δεν χαρακτηρίζεται από την … θαλερότητα του αυτή την περίοδο.

«Μπούλινγκ»

Διότι πρώτον, πρέπει να πουν στους ψηφοφόρους τους, δηλαδή στους αγρότες, ότι πρέπει να κάνουν πίσω με άδεια χέρια – δεν είναι εύκολο πράγμα. Και δεύτερον, πολλοί βουλευτές της επαρχίας, που είναι «αντάρτες» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, βρίσκονται σε κατάσταση «μπουλινγκ» από την ηγεσία τους κι έχουν κάθε λόγο η παρουσία τους να είναι υποτονική.

Επιβίωση

Τρίτον, οι βουλευτές στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, έχουν συνταχθεί με την πλευρά του Μαξίμου, βρίσκονται στο στόχαστρο των τοπικών Μητροπολιτών, κι ως εκ τούτου πρέπει να «αμυνθούν» για να διατηρήσουν μελλοντικά την θέση τους και το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν «μασάζ» στους αγρότες της εκλογικής τους περιφέρειας.

Οι συνέπειες

Ετσι είναι βέβαιο ότι το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου θα αρχίσει να υπερτονίζει τις συνέπειες από το κλείσιμο των δρόμων, ελπίζοντας να περιορίσει την απήχηση που έχουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη κοινωνία και να προκαλέσει αντιδράσεις.

Στην κάλπη!

Παράλληλα θα περιμένουν τον εκφυλισμό των κινητοποιήσεων που θα … συμπέσει με το ξεκίνημα των αγροτικών εργασιών…. Και φυσικά σε τρεισήμισι μήνες θα τα «συζητήσουν» όλα αυτά στην … κάλπη των ευρωεκλογών!

Αξέχαστη

Η Πέμπτη όμως θα του μείνει … αξέχαστη του κ. Μητσοτάκη! Εντός της Βουλής θα πρέπει να διαχειριστεί την καταψήφιση ή την αποχή των βουλευτών στη διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι 120;

Καταβάλλονται επ΄ αυτού αγωνιώδεις προσπάθειες οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να μην είναι λιγότεροι από 120 – δεν είναι βέβαιο ότι θα το πετύχουν.

Ονομαστική!

Πόσο μάλλον που τελικώς κατόρθωσαν η «Νίκη» και οι «Σπαρτιάτες» να καταθέσουν από κοινού πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία – μετά από τις αψιμαχίες που είχαν με την «Ελληνική Λύση». Οπως αντιλαμβάνεστε εκείνη την ημέρα το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού κοινού στο κανάλι της Βουλής θα είναι οι … ιερωμένοι!

«Γρατσουνιές»

Εντός της Βουλής οι επιτελείς του κ. Μητσοτάκη θα … «καταπίνουν σπαθιά», εκτός αυτής κάμποσες χιλιάδες φοιτητές – και όχι μόνο – θα διαδηλώνουν κατά του νομοσχεδίου για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια. Μέρα πάντως είναι, θα περάσει, αλλά το ερώτημα είναι πόσο βαθιές θα είναι οι … «γρατσουνιές»! Κι αν θα αφήσουν σημάδια….

Η «Νίκη»

Ολα αυτά όπως σας προανέφερα θα φανούν τον Ιούνιο. Πάντως η «Νίκη» φαίνεται να … «κολυμπάει» στη συγκυρία των ομόφυλων ζευγαριών και να το απολαμβάνει. Ο κ. Δημήτρης Νατσιός ήταν παρών στη χθεσινή διαδήλωση στο Σύνταγμα και με όλο αυτό των μεσαιωνικών αντιλήψεων πλήθος που τον περιέβαλε – συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη!

Αντιδρούν

Ομως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν έχει φέρει σε δύσκολη θέση μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Δύο φορές συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος – την δεύτερη με παρόντες νομικούς – προκειμένου να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι αντιδρώντες. Αλλά τα αποτελέσματα ήταν μάλλον φτωχά.

Θα τους εξοντώσει…

Οι διαφωνούντες – που θα καταψηφίσουν ή θα απέχουν – υπολογίζονται σε περίπου 15 στο σύνολο των 32 μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας. Επί της ουσίας έχει διχαστεί. Ετσι σε μία τελευταία προσπάθεια ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε και σε τρίτη συνεδρίαση αύριο Τρίτη, ελπίζοντας να τους … εξοντώσει στις συνεδριάσεις και να αποσπάσει μερικούς ακόμης από τους βουλευτές στο υπέρ! Θα το πετύχει; Λίγο δύσκολο μου φαίνεται….

Και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ισως όμως μερικές διαρροές να έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – όχι περισσότερες από τρεις στην χειρότερη περίπτωση. Τα φώτα όμως – όπως είναι αναμενόμενο, δεν θα πέσουν στην κυρία Αθηνά Λινού, αλλά στον κ. Παύλο Πολάκη. Κι είναι πιθανόν να αναζωπυρωθεί η γνωστή ένταση, που στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών έχει καταλαγιάσει! Θα δούμε….

Η εκδήλωση

Την Τρίτη όμως, εκτός από την κάθοδο των αγροτών, το απόγευμα είναι και η συζήτηση των τριών, της κυρίας Εφης Αχτσιόγλου, του Διονύση Τεμπονέρα και του κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη, στο θέατρο «Αλφα». Που διοργανώνεται με ευθύνη της «Εφημερίδας των Συντακτών» – εκ των υστέρων, αλλά δεν έχει σημασία πλέον!

Κριτική

Εκδήλωση, η οποία πυροδότησε εντάσεις και σενάρια – τα οποία δεν είναι βέβαιο ότι δεν ισχύουν, σας ενημέρωσα προχθές – και στους τρεις πολιτικούς σχηματισμούς, στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, και στη «Νέα Αριστερά». Στην κυρία Αχτσιόγλου ασκήθηκε και δημόσια κριτική από την «Εποχή»!

Για το ευρωψηφοδέλτιο;

Μου έλεγαν ωστόσο ότι οι φιλοδοξίες του κ. Τεμπονέρα, εκτός από την κομματική καταγραφή ενόψει του συνεδρίου και την υποθήκη που βάζει ως «δελφίνος» του κ. Στέφανου Κασσελάκη, ίσως να αφορούν στις Ευρωεκλογές. Και θυμήθηκαν ότι παρόμοιο αίτημα είχε υποβάλει και στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, τον κ. Αλέξη Τσίπρα, όταν του ζήτησε να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου – του είχε ζητήσει μάλιστα την συμμετοχή του είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είτε στο ευρωψηφοδέλτιο. Λέτε να έχουν δίκιο οι μνήμονες της Κουμουνδούρου;

Ο κ. Στ. Κασσελάκης

Στη διάρκεια του τριημέρου ο κ. Κασσελάκης ήταν στη Θεσσαλία. Πήγαινε από νομό σε νομό. Στα μπλόκα, περιόδευσε μέσα στις πόλεις – «έχ…σε» μάλιστα και τον δήμαρχο του Βόλου, τον κ. Αχιλλέα Μπέο, εκλεκτό του Μεγάρου Μαξίμου – και κυρίως ήταν παρών στο περιφερειακό συνέδριο που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ!

Εκλογές

Αυτή την εβδομάδα τελειώνουν και οι τοπικές συνελεύσεις των οργανώσεων του κόμματος ενόψει του συνεδρίου και το σαββατοκύριακο θα εκλεγούν οι αντιπρόσωποι, οι συντονιστικές επιτροπές των Ομάδων μελών και οι νέες Νομαρχιακές Επιτροπές.

Πρόβλημα

Φαίνεται όμως ότι θα υπάρχει πρόβλημα στη συγκρότηση του συνεδρίου, δεδομένου ότι η πρόταση που υποβλήθηκε για να έχει και διαδικτυακή συμμετοχή, η ΚΟΕΣ την απέρριψε. Κι ίσως αρκετοί από τους συνέδρους της επαρχίας να μην κατορθώσουν να κατέβουν στην Αθήνα….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024