Βολοντίμιρ Γερμακόβ: Νεκρός ο 17χρονος ουκρανός παίκτης μετά από επίθεση με μαχαίρι
Σύμφωνα με την Αστυνομία αφορμή στάθηκε μια διαφωνία μεταξύ εφήβων
Η γερμανική ομάδα μπάσκετ ART Giants Ντίσελντορφ θρηνεί τον θάνατο του 17χρονου ουκρανού παίκτη Βολοντίμιρ Γερμακόβ, μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε το Σάββατο.
Η αστυνομία της γερμανικής πόλης Έσσεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας καυγάς μεταξύ δύο ομάδων νεαρών κλιμακώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερα άτομα, «κατά τους ισχυρισμούς από τραύματα με μαχαίρι», ενώ ένα από τα θύματα πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια επείγουσας χειρουργικής επέμβασης.
«Οι δύο παρέες συγκρούστηκαν αρχικά λεκτικά σε ένα δημόσιο λεωφορείο καθ’ οδόν προς το κέντρο της πόλης Oberhausen», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα άτομα, όλα τους ανήλικα
«Όταν βγήκαν από το λεωφορείο, η διαφωνία εξελίχθηκε σε σωματική συμπλοκή. Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, χρησιμοποιήθηκε και μαχαίρι. Συνολικά τέσσερις νέοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Δύο Ουκρανοί νεαροί, ηλικίας 17 και 18 ετών, από το Ντίσελντορφ υπέστησαν τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Επιπλέον τραυματίστηκαν ένας 14χρονος και μία 13χρονη.
«… χαρακτηριζόταν από αγνή χαρά και αθλητική φιλοδοξία»
Η αστυνομία ανέφερε ότι η ομάδα ανθρωποκτονιών στο αρχηγείο της στο Έσσεν ανέλαβε την έρευνα και συνέλαβε δύο άνδρες υπόπτους, ηλικίας 14 και 15 ετών, «οι οποίοι είναι και οι δύο γνωστοί στην αστυνομία με σημαντικό ποινικό μητρώο», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η ART Giants δήλωσε ότι ο θάνατος του Γερμακόβ «απλά δεν μπορεί να γίνει κατανοητός ή να εκφραστεί με λόγια».
«Θρηνούμε και αποχαιρετούμε τον νεαρό παίκτη μας Βολοντίμιρ Γερμακόβ, ο οποίος έπεσε θύμα μιας πράξης βίας το βράδυ του Σαββάτου και απεβίωσε», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της.
«Για να ξεφύγει από τον πόλεμο στην πατρίδα του, μετακόμισε στο Ντίσελντορφ τον Ιούλιο του 2023, όπου είχε βρει το νέο του σπίτι. Ο Βολοντίμιρ ήταν πολύ δημοφιλής στους προπονητές, τους συμπαίκτες και τους φίλους του. Θα τον θυμόμαστε ως έναν νεαρό άνθρωπο του οποίου η καθημερινότητα χαρακτηριζόταν από αγνή χαρά και αθλητική φιλοδοξία».
Η ART Giants δήλωσε ότι ο συμπαίκτης του Γερμακόβ, Artem Kozachenko, «ευτυχώς επέζησε της επίθεσης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση!».
Η ομάδα δήλωσε ότι ο Γερμακόβ ήταν «αναπόσπαστο κομμάτι» της οικογένειάς της.
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
- Άρης: «Στεφάν Λανουά έχουμε κουραστεί πια με τα «εργαλεία» που φέρνεις. Εσύ δεν κουράστηκες;»
- Πήρε το Super Cup η Μπάρτσα, 3-2 τη Ρεάλ με υπογραφή Ραφίνια
- Super League: Όλα τα γκολ της 16ης αγωνιστικής (vids)
- Ολυμπιακός: «Ας φροντίσουν να φέρουν ελίτ διαιτητή για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ»
- Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-0: Νίκησαν αλλά δεν ικανοποίησαν οι «πράσινοι»
- Χιμένεθ: «Το γκολ του Ντουντού έπρεπε να μετρήσει!»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)





















































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442