Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιρλανδία: Επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Δουβλίνου - Τουλάχιστον τρία παιδιά τραυματιστήκαν

Ιρλανδία: Επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Δουβλίνου – Τουλάχιστον τρία παιδιά τραυματιστήκαν

Η ιρλανδική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αστυνομικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο ενός σοβαρού περιστατικού στην πλατεία Πάρνελ της πρωτεύουσας.

Συναγερμός σήμανε στην Ιρλανδία εξαιτίας μίας επίθεσης με μαχαίρι που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τριών παιδιών, στο κέντρο του Δουβλίνου.

Η ιρλανδική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αστυνομικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο ενός σοβαρού περιστατικού στην πλατεία Πάρνελ της πρωτεύουσας και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Ο κύριος ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι έχει συλληφθεί και φέρει τραύματα, τα οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από τον ίδιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τρία μικρά παιδιά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε στις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Τα θύματα περιλαμβάνουν έναν ενήλικα άνδρα, μια ενήλικη γυναίκα και τρία μικρά παιδιά», ανέφερε η αστυνομία. «Ένα παιδί, ένα κορίτσι, έχει υποστεί σοβαρά τραύματα, ενώ τα άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται με λιγότερο σοβαρά τραύματα. Η αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τους γονείς και των τριών τραυματισμένων παιδιών. Η ενήλικη γυναίκα νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα και ο ενήλικας άνδρας με λιγότερο σοβαρά τραύματα», προσθέτει η ανακοίνωση.

Βίντεο λίγο μετά την επίθεση

Τι ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ένας άνδρας προσπάθησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε πολλούς νέους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, και ότι παρενέβησαν περαστικοί. Ένα άτομο που εμπλέκεται στο συμβάν έχει ταυτοποιηθεί και ένα μεγάλο μαχαίρι κατασχέθηκε στη σκηνή του συμβάντος.

Το κίνητρο της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε κοντά σε σχολείο δεν έχει εξακριβωθεί, αν και η αστυνομία δήλωσε ότι ακολουθεί συγκεκριμένη γραμμή έρευνας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ως τόπος εγκλήματος και οι τραυματιοφορείς κατέκλυσαν γρήγορα τον δρόμο όταν σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με τους Irish Times ορισμένες πηγές δήλωσαν ότι ο αριθμός των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί καθώς επιβεβαιώνονται περισσότερες πληροφορίες. Ο κύριος ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι έχει συλληφθεί και φέρει τραύματα, τα οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από τον ίδιο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το δημοτικό σχολείο καθώς τα παιδιά έβγαιναν από αυτό. Ένας μάρτυρας ανέφερε ότι ένας άνδρας εθεάθη να επιτίθεται σε μια ομάδα νέων με μαχαίρι. Ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι πολλά άτομα επενέβησαν και αφόπλισαν τον άνδρα. Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα μεγάλο μαχαίρι να αφαιρείται από τον ύποπτο δράστη και να πετιέται στο γρασίδι.

Σε σοκ ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας

«Σοκαρισμένος» από το συμβάν δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από το περιστατικό που έλαβε χώρα στην πλατεία Πάρνελ. Πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, μερικοί από αυτούς παιδιά. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας απευθύνονται σε αυτούς και τις οικογένειές τους», ανέφερε αρχικά.

«Έχω έρθει σε επαφή με την υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία με ενημερώνει. Τα γεγονότα σε αυτό το θέμα εξακολουθούν να αναδύονται. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν πολύ γρήγορα και βρέθηκαν στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά. Τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο και ακολουθεί μια συγκεκριμένη γραμμή έρευνας», προσέθεσε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024