Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Επιτέθηκαν με μαχαίρι σε Εβραία στη Λυών - Ζωγράφισαν σβάστικα στην πόρτα της

Γαλλία: Επιτέθηκαν με μαχαίρι σε Εβραία στη Λυών – Ζωγράφισαν σβάστικα στην πόρτα της

Η αστυνομία ερευνά αν πρόκειται για ένα αντισημιτικό έγκλημα μίσους και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης στη Λυών.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός άνδρα που μαχαίρωσε και τραυμάτισε μια Εβραία μέσα στο σπίτι της στη γαλλική πόλη Λυών το Σάββατο.

Μάλιστα η αστυνομία ερευνά αν πρόκειται για ένα αντισημιτικό έγκλημα μίσους καθώς μία σβάστικα βρέθηκε ζωγραφισμένη στην είσοδο του σπιτιού της 30χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τα γεγονότα έλαβαν χώρα το μεσημέρι.

Ο δράστης ήταν ντυμένος με σκούρα ρούχα, είχε καλύψει μερικώς το πρόσωπό του και διέφυγε μετά την επίθεση.

Πώς έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, ένας άγνωστος χτύπησε το κουδούνι της και όταν εκείνη άνοιξε την πόρτα, ο άνδρας τη μαχαίρωσε δύο φορές. Ο δράστης ήταν ντυμένος με σκούρα ρούχα, είχε καλύψει μερικώς το πρόσωπό του και διέφυγε μετά την επίθεση.

«Μια τέτοια πράξη βίας είναι αδιανόητη. Προσφέρω όλη μου την υποστήριξη στο θύμα και τους συγγενείς της», έγραψε ο Γκρεγκόρι Ντουσέ, δήμαρχος της Λυών, στο X, πρώην Twitter.

Η 30χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λυών, με τραύμα στην κοιλιά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της και σύμφωνα με τη leprogres η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν το συμβάν αντιμετωπίζεται ως αντισημιτική επίθεση μίσους.

Η ξαδέλφη του θύματος, στην οποία τηλεφώνησε το θύμα, ήταν αυτή που ειδοποίησε τις αρχές και κάλεσε τις πρώτες βοήθειες. Εκείνη επίσης ανακάλυψε τη σβάστικα, σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή.

«Το πρόσωπο άνοιξε και ο δράστης του είπε απλά ‘καλημέρα’ για να μπορέσει να του επιτεθεί δύο φορές με μαχαίρι», δήλωσε από την πλευρά του ο Στεφάν Ντραΐ, ο δικηγόρος του θύματος, στο δίκτυο BFMTV διαβεβαιώνοντας ότι «η οικογένεια είναι γνωστή ως οικογένεια εβραϊκού θρησκεύματος».

Έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας»

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα, «η πράξη μπορεί να υποκινήθηκε από αντισημιτικό κίνητρο», ενώ τα   εβραϊκά ιδρύματα εφιστούν την «προσοχή».

Διενεργείται ήδη έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», επισημαίνει η εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι η ζωή του θύματος δεν κινδυνεύει και ότι «δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη» επί του παρόντος.

«Οι πρώτες διαπιστώσεις οδήγησαν την εισαγγελία της Λιόν να ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, καθώς  η πράξη μπορεί να υποκινήθηκε από αντισημιτικό κίνητρο», σύμφωνα με την εισαγγελία.

«Αυτή η αποτρόπαια επίθεση εγείρει πολύ σοβαρές ανησυχίες στην εβραϊκή κοινότητα»,  αντέδρασε το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Ιδρυμάτων Γαλλίας (CRIF) της διοικητικής περιοχής Οβέρν-Ρον-Αλπ, το οποίο δήλωσε ότι «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση».

«Ωστόσο, λόγω των ερευνών που είναι σε εξέλιξη, ο πρόεδρος του CRIF ARA, Ρισάρ Ζελματί, απευθύνει έκκληση για σύνεση και προσοχή», υπογραμμίζει.

«Εναπόκειται στη δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει τα αδικήματα και τον αντισημιτικό τους χαρακτήρα», συμπλήρωσε.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024