Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θερμό χειροκρότημα για την «Καβαλλερία ρουστικάνα» και τους «Παλιάτσους» στην ΕΛΣ

Θερμό χειροκρότημα για την «Καβαλλερία ρουστικάνα» και τους «Παλιάτσους» στην ΕΛΣ

Επόμενες παραστάσεις στις 28 Ιανουαρίου & 1, 4, 8, 11 Φεβρουαρίου 2024, ωστόσο τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί για το σύνολο των παραστάσεων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 η πρεμιέρα του δίπτυχου όπερας «Καβαλλερία ρουστικάνα» του Πιέτρο Μασκάνι και «Παλιάτσοι»του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, στην κατάμεστη Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Ο φωτεινός εορταστικός κόσμος που δημιούργησε επί σκηνής ο Νίκος Καραθάνος και οι συνεργάτες του, καθώς και το υψηλού επιπέδου μουσικό μέρος της παραγωγής υπό τον Αντονέλλο Αλλεμάντι, ενθουσίασαν το κοινό, που χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές.

H παράσταση ενθουσίασε το κοινό

Η ιστορία του δημοφιλέστερου δίπτυχου σε ολόκληρη την ιστορία της όπερας

Παίρνοντας αποστάσεις από τα πάθη και τα υψηλόφρονα ιδανικά των λυρικών έργων του ρομαντισμού, οι δύο αυτές όπερες εξιστορούν τα πάθη ταπεινών, λαϊκών ανθρώπων του ιταλικού Νότου. Η γεμάτη πάθος μουσική τους ενδυναμώνει το δράμα και δημιουργεί έντονες συγκινήσεις, οι οποίες τους χάρισαν την αθανασία.

Ο Νίκος Καραθάνος παρουσίασε μια νέα ανάγνωση στις δύο κορυφαίες όπερες μέσα από τη δική του αναγνωρίσιμη –ποιητική και ταυτόχρονα ρεαλιστική– ματιά.

Όπερα, Καβαλλερία ρουστικάνα – Παλιάτσοι. Πιέτρο Μασκάνι & Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο. Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τον εντυπωσιακό σκηνικό κόσμο –γεμάτο από το ανοιξιάτικο πασχαλινό φως–, καθώς και τα πολύχρωμα κοστούμια που αντικατοπτρίζουν την τρέλα της ζωής και την ποιητική διάσταση του ονείρου, δημιούργησε ο διεθνώς αναγνωρισμένος Βρετανός σκηνογράφος και ενδυματολόγος Λέσλι Τράβερς.

Τη μουσική δραματουργία υπέγραψε ο Άγγελος Τριανταφύλλου, τη χορογραφία η Αμάλια Μπένετ και τους φωτισμούς ο Μπεν Πίκερσγκιλ.

Οι συντελεστές χειροκοκροτήθηκαν από το κατάμεστο θέατρο

Οι εξαιρετικές ερμηνείες των συντελεστών που ενθουσίασαν το κοινό

Στην Καβαλλερία ρουστικάνα έκαναν το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο τους με ιδιαίτερη επιτυχία ο διακεκριμένος τενόρος Αρσέν Σογκομονιάν στον ρόλο του Τουρίντου (ο οποίος ερμήνευσε και τον Κάνιο στους Παλιάτσους) και η διεθνώς καταξιωμένη μεσόφωνος Εκατερίνα Γκουμπάνοβα στον ρόλο της Σαντούτσας.

Όπερα, Καβαλλερία ρουστικάνα – Παλιάτσοι

Ο κορυφαίος Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς ερμήνευσε μοναδικά τον Άλφιο στην Καβαλλερία και τον Τόνιο στους Παλιάτσους. Στους Παλιάτσους τον ρόλο της Νέντας ερμήνευσε με επιτυχία η σπουδαία πρωταγωνίστρια της ΕΛΣ Τσέλια Κοστέα και του Σίλβιο ο διεθνώς αναγνωρισμένος βαρύτονος της ΕΛΣ Διονύσης Σούρμπης. Μαζί τους διακεκριμένοι και νεότεροι Έλληνες μονωδοί όπως οι Τζούλια Σουγλάκου, Διαμάντη Κριτσωτάκη, Γιάννης Καλύβας κ.ά.

Η Ορχήστρα της ΕΛΣ, υπό τον Αντονέλλο Αλλεμάντι, ανέδειξε τις λεπτές αποχρώσεις της μουσικής των δύο έργων, ενώ η Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου, σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις.

 

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024