Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναίκες άνω των 50 αποκαλύπτουν τις πιο τοξικές τάσεις ομορφιάς του παρελθόντος

Γυναίκες άνω των 50 αποκαλύπτουν τις πιο τοξικές τάσεις ομορφιάς του παρελθόντος

«Η τάση ομορφιάς που με έκανε να τρίζω τα δόντια μου ήταν η χρήση υδροξειδίου του μαγνησίου στο πρόσωπο για την καταπολέμηση της λιπαρότητας», λέει η 53χρονη makeup artist, Dorciah Sloane.

Λένε ότι οι τάσεις είναι περιοδικές, όμως όσον αφορά την ομορφιά και το μακιγιάζ, ορισμένες από αυτές χρειάζεται πραγματικά να «παγώσουν». Μαλλιά σε στυλ Flock of Seagulls και skinny φρύδια; Μπορούν να αποχωρήσουν, αν και η Gen Z φαίνεται αποφασισμένη να αναβιώσει το τελευταίο, για λόγους που μπορεί να μην αντιλαμβάνεται κάποιος πλήρως.

«Άν μπορούσα να πω κάτι στη νεότερη εαυτή μου, αυτό θα ήταν: «Άφησε τα ήσυχα!»

Και σίγουρα πρέπει να πούμε αντίο στα σολάριουμ, δεδομένων των όσων γνωρίζουμε για τον καρκίνο του δέρματος.

Στο πνεύμα της απαλλαγής από τις δικαιολογημένα κακές τάσεις, γυναίκες άνω των 50 ετών μοιράζονται τις τάσεις στην μόδα και την ομορφιά που χαίρονται που δεν υπάρχουν πια (ή τουλάχιστον φαίνεται να είναι προς εξαφάνιση.) Δείτε τι είχαν να πουν παρακάτω.

Χρησιμοποιώντας κουτιά από χυμό πορτοκαλιού ως ρολά μαλλιών

«Την εποχή πριν από τα πιστολάκια και τις στρογγυλές βούρτσες, κατασκευάζαμε μόνοι μας τα προϊόντα περιποίησης! Αλείφαμε τα μαλλιά μας με Dippity-Do και τα τυλίγαμε σε επαναχρησιμοποιημένα κατεψυγμένα κουτιά χυμού πορτοκαλιού.

Έχετε κοιμηθεί ποτέ πάνω σε μεταλλικά ρολά; Υπάρχουν δύο πιθανές επιλογές: με το πρόσωπο προς τα κάτω ή με το κεφάλι σας να κρέμεται από την άκρη του κρεβατιού. Εγώ έβγαζα τα ρολά τις πρώτες πρωινές ώρες, έστρωνα τα μαλλιά μου και ξάπλωνα ανάσκελα προσπαθώντας να μην κουνιέμαι, και μετά προσπαθούσα να κοιμηθώ». – Jennifer Ebelhar, 69χρονη style coach και @theStyleEquation στο TikTok

Υπερβολικά λεπτά φρύδια

«Σε παρακαλώ, μην τα αποτριχώσεις με κερί ή μην τα βγάλεις μόνη σου, όπως έκανα εγώ. Όπως και αμέτρητες άλλες, απλά δεν ξαναβγήκαν ποτέ! Στη δεκαετία του ’90, τα υπερβολικά λεπτά και καμπυλωτά φρύδια θεωρούνταν της μόδας και πολλές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου και εμού, κατέφυγαν στο υπερβολικό τσίμπημα ή την αποτρίχωση με κερί για να πετύχουν αυτό το look.

Έχω καταφύγει στην αγορά τόσων πολλών μολυβιών φρυδιών, τζελ, πούδρας, για να μην αναφέρω το τεράστιο χρηματικό ποσό που έχω ξοδέψει για microblading, micro-feathering και κάθε νέο προϊόν φρυδιών που βλέπω στο Instagram. Έχω μάθει πώς να τα γεμίζω και να τα φουντώνω όσο περισσότερο μπορώ και φαίνονται εντάξει, αλλά αν μπορούσα να πω κάτι στη νεότερη εαυτή μου, αυτό θα ήταν: «Άφησε τα ήσυχα!». – Violet Trikilis, μοντέλο και style influencer

Χρησιμοποιώντας υδροξείδιο του μαγνησίου σε λιπαρό δέρμα

«Η τάση ομορφιάς που με έκανε να τρίζω τα δόντια μου ήταν η χρήση MOM (υδροξείδιο του μαγνησίου) στο πρόσωπο για την καταπολέμηση της λιπαρότητας. Στα αρχικά στάδια που φορούσα μακιγιάζ πάλευα να μάθω πώς να περιορίζω τη λιπαρότητα.

Δοκίμασα τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου αυτού του λεγόμενου hack. Αλλά αφού έμαθα τον πιθανό κίνδυνο για το δέρμα και είδα πραγματικές πελάτισσες μου στο μακιγιάζ να υποφέρουν από τις παρενέργειες, άδειασα αυτό το μπουκάλι στην τουαλέτα. Τώρα είμαι υπέρμαχος του να μην ακολουθούμε κάθε τάση χωρίς τη δέουσα επιμέλεια. Πρόσφατα είδα νεότερες γυναίκες να χρησιμοποιούν λοσιόν καλαμίνης για τον ίδιο λόγο. Ελπίζω να εξαφανιστεί και αυτό» – Dorciah Sloane, μια 53χρονη makeup artist και style influencer

Γκλίτερ, γκλίτερ και γκλίτερ

«Η δεκαετία του ’80 ήταν η περίοδος για τα πιο σκανδαλώδη χρώματα στις σκιές ματιών και απλά δεν μπορούσε κανείς να χορτάσει το glitter! Τα πιο φωτεινά μπλε, κίτρινα, πορτοκαλί, φούξια κοσμούσαν τα βλέφαρα μας και μερικές φορές όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου ισορροπούσαν ασταθώς στα βλέφαρα μας.

Εκείνη την εποχή, εργαζόμουν ως σύμβουλος μακιγιάζ και περνούσα ώρες για να εφαρμόσω το μακιγιάζ μου που ήταν τόσο φωτεινό που μπορούσες να το δεις από το φεγγάρι! Στη δεκαετία του ’80, η σκιά ματιών και το κραγιόν έμεναν για μέρες, ήταν τόσο ανθεκτικά που ήταν δύσκολο να αφαιρεθούν – πιθανότατα λόγω των καρκινογόνων συστατικών που υπήρχαν στα προϊόντα.

Αυτές τις μέρες, είμαι ικανοποιημένη με ένα πιο φυσικό βλέμμα με σκιά ματιών που τονίζει και δεν καταλαμβάνει το πρόσωπό σας! Προτιμώ το μακιγιάζ με βάση τα ορυκτά και την περιποίηση – το μακιγιάζ που φροντίζει το δέρμα σας». – Jayne Dalton, μια 61χρονη style influencer

Μακιγιάζ που μοιάζει με κέικ

«Έχω επίσης καιρό να δω σούπερ ματ πούδρα για να σταθεροποιήσω το μακιγιάζ. Η στερεή πούδρα setting cake ήταν κάποτε στη μόδα. Τώρα αναζητώ μια ισορροπία, πρέπει να διατηρείς μια μικρή λάμψη και γυαλάδα όταν μεγαλώνεις, την ίδια στιγμή που δεν θέλεις να μοιάζεις με τον τενεκεδένιο άνθρωπο… οπότε όλα αυτά τα πολύ φωτεινά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ και σε στρατηγικά σημεία και όχι παντού καθώς μεγαλώνουμε με χάρη». – Carla Rockmore, σχεδιάστρια και στυλίστρια

Πηγή: Huffpost | Κεντρικό giff: Duuuck | Tenor

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024