Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταψηφίζει την επιστολική ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ - «Ανεπαρκής και ασυνεπής η κυβέρνηση» λέει ο Φάμελλος

Καταψηφίζει την επιστολική ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ανεπαρκής και ασυνεπής η κυβέρνηση» λέει ο Φάμελλος

Ο πρωθυπουργός «επέλεξε να προσβάλει, όχι μόνο τη Βουλή και τη νομοθετική διαδικασία, αλλά και τις προβλέψεις του Συντάγματος» για συναίνεση, τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

Την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως εξήγησε, η πλειοψηφία απέρριψε και τις τρεις τροπολογίες που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Ανεξάρτητης Εκλογικής Αρχής, την κατάρτιση ηλεκτρονικού εκλογικού καταλόγου και τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου αποκλειστικά για τους εκτός επικρατείας και συγκεκριμένες ομάδες εκλογέων εντός επικρατείας, όπως άτομα με αναπηρία, ασθενείς και ηλικιωμένοι.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε και την τροπολογία που περιλαμβάνει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να δοθεί δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους Έλληνες του εξωτερικού.

«Οι επιλογές Μητσοτάκη απαξιώνουν την πολιτική και οδηγούν στην απολίτικη και αντιπολιτική στάση»

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε ότι «κατάφερε να δυναμιτίσει τη συζήτηση αυτού του σημαντικού νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο», ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «αυτό δεν έγινε μόνο με την αιφνιδιαστική τροπολογία για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, που κυριολεκτικά πέταξε στο τραπέζι χθες, αλλά και με όλη τη διαδικασία που ακολούθησε πριν και μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου».

«Ο Μητσοτάκης προσβάλει τη Βουλή και το σύνταγμα»

Κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «επέλεξε να προσβάλει, όχι μόνο τη Βουλή και τη νομοθετική διαδικασία, αλλά και τις προβλέψεις του συντάγματος, που δεν προβλέπουν απλά, αλλά επιβάλλουν συναίνεση σε αυτά τα θέματα».

Καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «το έκανε αυτό, γιατί το μόνο του ενδιαφέρον είναι η δημιουργία εντυπώσεων. Η διαχείριση της εξουσίας και το κομματικό όφελος, και όχι η ποιότητα της δημοκρατίας και της πολιτικής».

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι «οι επιλογές του απαξιώνουν την πολιτική και οδηγούν στην απολίτικη και αντιπολιτική στάση. Και μετά, προσπαθεί να μας πείσει ότι η επιδίωξή του με την επιστολική ψήφο είναι να μειώσει την αποχή, ενώ οι δικές του επιλογές απομακρύνουν όλο και περισσότερο τον πολίτη από την πολιτική. Ακόμα και η διαδικασία νομοθέτησης που ακολουθεί είναι προσβλητική και κατά παράβαση του κανονισμού», υπογράμμισε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε, παρεμπιπτόντως, και στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας πως «είναι πρόσφατη η έμμεση προτροπή του (σ.σ. του Κ. Μητσοτάκη) προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης να απέχουν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το δικαίωμα στο γάμο, εφόσον διαφωνούν».

«Σήμερα, η κυρία Κεραμέως μάς ζητά υποκριτικά να στηρίξουμε την ενίσχυση της συμμετοχής στις εκλογές, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός προτρέπει στην αποχή ακόμα και τους βουλευτές του και τους υπουργούς! Εκεί καταλήγουν οι ανίερες συμμαχίες με την ακροδεξιά, με μόνο στόχο τη διατήρηση της εξουσίας και της πρωθυπουργικής καρέκλας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως εφόσον η πλειοψηφία δεν υιοθέτησε τις τρεις τροπολογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, τις οποίες αποκάλεσε «απαράβατες προϋποθέσεις», τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Η αντιπολίτευση αποδείχτηκε συνεπής και η κυβέρνηση ανεπαρκής και ασυνεπής», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024