Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ν. Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Έκανα ότι μπορούσα σε επίπεδο Δικαιοσύνης

Ν. Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Έκανα ότι μπορούσα σε επίπεδο Δικαιοσύνης

«Ναι» επί της αρχής από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για την «ισότητα στον γάμο» και οργισμένη αντίδραση για το «εκβιαζόμενος» με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Δεν είμαστε αλα καρτ δικαιωματιστές. Είμαστε υπέρ της θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών». Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, θέλησε να διαγράψει κάθε σκιά για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του ενόψει του νομοσχεδίου που θα φέρει η κυβέρνηση για την «ισότητα στον γάμο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, δήλωσε επί της αρχής θετικός στην ρύθμιση και κράτησε μόνο μια επιφύλαξη καθώς δεν έχει δει ακόμα το νόμο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή. «Εμάς μας ενδιαφέρουν τα δικαιώματα των παιδιών, αλλά η αντίληψη ότι θα κάνουμε παραγγελία με όνομα και φύλο; αν είναι δυνατόν! Αυτό μας έλειπε…» τόνισε εκφράζοντας την αντίθεση του στο ζήτημα της απόκτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια με παρένθετη μητέρα.

Τι θα έκανε αν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός

Σε ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου για την δήλωση που έκανε προ ημερών: «Δεν θα δέσουμε εμείς τα κορδόνια του κ. Μητσοτάκη», διευκρίνισε ότι «το είπα απαντώντας αν θα θέσουμε εμείς θέμα κομματικής πειθαρχίας. Πιθανώς και κάποιοι δικοί μας βουλευτές να μην την ψηφίσουν την ρύθμιση. Αυτό που κάνω ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το έχει κάνει η αντιπολίτευση εκατοντάδες φορές».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέκρινε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη που προέτρεψε τους βουλευτές του να μην πάνε καθόλου στην Βουλή, αν είναι να το καταψηφίσουν, λέγοντας πως «αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».

Συμπλήρωσε ότι «εγώ θα συγκροτούσα την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος μου, θα άνοιγα διάλογο, θα έπειθα το κόμμα μου και θα έφερνα την διάταξη στην Βουλή και όχι να περιμένω να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης».

Στόχος η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη ότι δεν θα συνεργαστεί με έναν εκβιαζόμενο πρόεδρο κόμματος, όπως χαρακτήρισε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Δεν είναι θέμα συνεργασίας. Είναι θέμα πολιτικού ήθους, αρχών και σεβασμού των πολιτών και όλου του ελληνικού λαού. Η δημοσκοπική απελπισία οδήγησε τον κ. Κασσελάκη σε αυτήν την απαράδεκτη διατύπωση. Είπε ότι είμαι εκβιαζόμενος για την υπόθεση των υποκλοπών. Είμαι ο μόνος πολιτικός σε αυτή την χώρα που έκανα ότι μπορούσα σε επίπεδο Δικαιοσύνης, εθνικής και ευρωπαϊκής. Αν εγώ που τα έκανα όλα αυτά που είμαι εκβιαζόμενος, οι άλλοι 79 που δεν έχουν κάνει τίποτα στην δικαιοσύνη, τι είναι όλοι αυτοί, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί της ΝΔ;».

«Ας αποφανθεί ο ελληνικός λαός ποιόν έχει απέναντι του ο Μητσοτάκης»

Και συνέχισε λέγοντας: «Μόλις εμφανίστηκα στο πολιτικό σκηνικό, η αντιμετώπιση μου από το παρακράτος της ΝΔ ήταν να με παγιδέψουν με τις υποκλοπές. Και έρχεται ένας ακραιφνής οπαδός του κ. Μητσοτάκη, που ετοιμαζόταν να γίνει υπουργός του, να κάνει αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Ας αποφανθεί ο ελληνικός λαός ποιόν έχει απέναντι του ο Μητσοτάκης».

Με το βλέμμα στις εκλογές του Ιουνίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, είπε: «Εγώ δίνω αγώνα να είμαστε δεύτεροι στις ευρωεκλογές για να ενώσουμε την προοδευτική παράταξη και να νικήσουμε την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό το σενάριο εγώ υπηρετώ και όχι τους μικροανταγωνισμούς. Δεν μας απασχολεί το βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ, Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα της κοινωνίας και η στάση της ΝΔ που δεν τα αντιμετωπίζει».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024