Ξεκινάει απόψε (10/1, 21:30) η «διαβολοβδομάδα» για τον Ολυμπιακό, η οποία τον βρίσκει στην Ισπανία. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» την Μπαρτσελόνα για την 20η αγωνιστική της Euroleague και ψάχνει μία σπουδαία νίκη η οποία θα τον κρατήσει σε τροχιά τετράδας.

Ακολουθεί την ερχόμενη Παρασκευή (12/1, 21:30) το ταξίδι στη Βιτόρια για την αναμέτρηση με την, πάντα επικίνδυνη, Μπασκόνια.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι Καταλανοί είχαν φύγει με το «διπλό» από το ΣΕΦ, επικρατώντας με σκορ 77-68. Στο 11-8 είναι το ρεκόρ των Πειραιωτών, ενώ από την άλλη η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου είναι στο 13-6.

Το καλό μομέντουμ

Ο Ολυμπιακός πάει στη Βαρκελώνη με καλό μομέντουμ. Αυτή την στιγμή μετρά 7 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων οι 4 για τη Euroleague. Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε το 2/2 στο ΣΕΦ, νικώντας Αρμάνι Μιλάνο (79-74) και Μονακό (75-73). Πριν από μερικές ημέρες, οι Πειραιώτες νίκησαν 92-80 την ΑΕΚ, στα Άνω Λιόσια, για τη Stoiximan Basket League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να υπολογίζει σε δύο παίκτες. Ο ένας είναι ο Άλεξ Αμπρίνες, ο οποίος αναμένεται να μείνει εκτός για αρκετό χρονικό διάστημα και ο άλλος ο Τζέιμς Νάτζι, εξαιτίας ίωσης. Ο Ολυμπιακός είναι πλήρης και εκτός αποστολής έμειναν οι Μιχάλης Λούντζης, Γιώργος Τανούλης και Τζορτζ Πάπας.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία).