Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Tεθωρακισμένο ενεργοποίησε εκρηκτικά με τα οποία θα ανατίναζαν τούνελ - Έξι νεκροί στρατιώτες

Γάζα: Tεθωρακισμένο ενεργοποίησε εκρηκτικά με τα οποία θα ανατίναζαν τούνελ – Έξι νεκροί στρατιώτες

Ένα τεθωρακισμένο εντόπισε ένοπλο της Χαμάς και άνοιξε πυρ, ενεργοποιώντας τα εκρηκτικά που προετοιμάζονταν για καταστροφή τούνελ με αποτέλεσμα 6 στρατιώτες του Ισραήλ νεκρούς.

Μια ημέρα μετά την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε έξι στρατιώτες του Ισραήλ, αποδεικνύεται ότι ένα τανκ πυροβόλησε ενώ η περιοχή προετοιμαζόταν για την καταστροφή μιας σήραγγας. «Ήταν σαν σεισμός», κατέθεσε ένας από τους στρατιώτες που βρισκόταν στην περιοχή.

Το σοβαρό περιστατικό διερευνάται ακόμη, όμως τα πρώτα ευρήματα παρουσιάστηκαν στις οικογένειες των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη. Το περιστατικό συνέβη εν μέσω γενικευμένης κλιμάκωσης του πολέμου σε περιφερειακό επίπεδο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ένα άρμα μάχης που βρισκόταν κοντά στο σημείο εντόπισε εχθρό και άλλαξε θέση προκειμένου να ανοίξει πυρ κοντά σε στρατιώτες, αλλά ενεργοποίησε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών

Οι IDF ξεκίνησαν σήμερα (Τρίτη) μια πρώτη έρευνα για την έκρηξη στην περιοχή αλ-Μπουρέιτζ, στην οποία σκοτώθηκαν χθες έξι μαχητές. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, η έκρηξη σημειώθηκε στο τέλος της προετοιμασίας για την καταστροφή της διαδρομής της σήραγγας, αφού οι περισσότερες δυνάμεις την είχαν εγκαταλείψει και παρέμειναν ομάδες μηχανικού και ασφαλείας. Περίπου 30 μαχητές που βρίσκονταν στην περιοχή είχαν προλάβει να απομακρυνθούν πριν από την έκρηξη και δεν τραυματίστηκαν.

Σκοπός της επιχείρησης ήταν να καταστρέψουν το εργοστάσιο εκρηκτικών και παρασκευής ρουκετών.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Από την έρευνα προέκυψε ότι ένα άρμα μάχης που βρισκόταν κοντά στο σημείο εντόπισε εχθρό και άλλαξε θέση προκειμένου να μην ανοίξει πυρ κοντά σε ισραηλινούς στρατιώτες. Το τεθωρακισμένο πυροδότησε την οβίδα και τα τοποθετημένα εκρηκτικά εξερράγησαν αμέσως μετά την εκτόξευση του βλήματος.

Η απρογραμμάτιστη έκρηξη σημειώθηκε περίπου μισή ώρα πριν από τον προγραμματισμένο χρόνο καταστροφής της σήραγγας.

«Το αισθανθήκαμε σαν σεισμό 8 ρίχτερ»

Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα, τα συνδεδεμένα εκρηκτικά για την δολιοφθορά του τούνελ ενεργοποιήθηκαν ως αποτέλεσμα της βολής του βλήματος του άρματος μάχης, το οποίο χτύπησε σύμφωνα με πληροφορίες σε στύλο ηλεκτρισμού, ο οποίος προσγειώθηκε στο καλώδιο πυροδότησης, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί όλο το σύστημα και να ακολουθήσει η έκρηξη. Περισσότεροι από τρεις τόνοι εκρηκτικών αναφλέχθηκαν από τον σπινθήρα και τυλίχθηκαν στις φλόγες. «Αισθανθήκαμε σαν σεισμό 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ», κατέθεσε ένας στρατιώτης που βρισκόταν στην περιοχή. Οι πληροφορίες από το κανάλι 12 κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Ο Ισραηλινός στρατός συνεχίζει να διεξάγει έρευνα, σε μια προσπάθεια να την ολοκληρώσουν τις επόμενες ημέρες. Πρόσθετες έρευνες γίνονται από επαγγελματίες για την κατανόηση των συνθηκών του περιστατικού και σε αυτό το στάδιο τα συμπεράσματα ορίζονται ως προκαταρκτικά μόνο ευρήματα. Η έρευνα παρουσιάστηκε στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών σύμφωνα με το κανάλι 12 που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον στρατό. Στόχος ήταν η καταστροφή του εργοστασίου ρουκετών στην περιοχή αλ-Μπουρέιτζ.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024