Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Spice Girls: To πρώτο girl band που έγινε γραμματόσημο στην Αγγλία

Spice Girls: To πρώτο girl band που έγινε γραμματόσημο στην Αγγλία

Για την 30ή επέτειο του συγκροτήματος.

Οι Spice Girls έγιναν το πρώτο γυναικείο συγκρότημα που απεικονίζεται σε ένα ειδικό σετ γραμματοσήμων που εκδόθηκε από τα βασιλικά ταχυδρομεία της Βρετανίας. Είναι μια τιμή που είχε προηγουμένως δοθεί στη βασίλισσα Ελισάβετ και στα βρετανικά συγκροτήματα όπως οι The Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd και Iron Maiden.

Ωστόσο, τώρα είναι η πρώτη φορά που ένα girl band θα εμφανίζεται στα βρετανικά γραμματόσημα. Τα γραμματόσημα θα κυκλοφορήσουν στις 11 Ιανουαρίου για τον εορτασμό της 30ής επετείου ενός εκ των πιο επιτυχημένων ποπ συγκροτημάτων στον κόσμο.

Μιλώντας για την τιμή, το συγκρότημα είπε: «Όταν σχηματίσαμε τις Spice Girls, δεν μπορούσαμε να ονειρευόμαστε ότι 30 χρόνια αργότερα θα ήμασταν το πρώτο γυναικείο γκρουπ που θα της αφιερωθεί μια ολόκληρη συλλογή γραμματοσήμων, αυτό είναι το Girl Power!».

Τι θα περιλαμβάνουν

Στα γραμματόσημα εμφανίζονται και τα πέντε μέλη του συγκροτήματος: η 47χρονη Έμα Μπάντον, η 49χρονη Βικτόρια Μπέκαμ, η 51χρονη Τζέρι Χάλιγουελ-Χόρνερ, η 49χρονη Μέλανι Τσίσολμ (Mel C) και η 48χρονη Μέλανι Μπράουν (Mel B).

Το σετ των 10 γραμματοσήμων θα περιλαμβάνει εικόνες από τις πιο διάσημες ερμηνείες τους, από την επίδειξη των Brit Awards το 1997 μέχρι την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Οι Spice Girls είναι μόνο το έκτο μουσικό συγκρότημα που εμφανίζεται σε ειδική έκδοση γραμματοσήμων.

Κάθε μέλος της μπάντας έχει ένα ολόκληρo γραμματόσημο αφιερωμένο σε μια λαμπερή εικόνα τους, ενώ τα υπόλοιπα πέντε είναι ομαδικές λήψεις από διεθνείς παραστάσεις όπως στην Κωνσταντινούπολη το 1997 και στο Σαν Χοσέ το 2007, εκτιμώντας την παγκόσμια απήχησή τους.

Το σετ περιλαμβάνει επίσης άλλα πέντε γραμματόσημα, που παρουσιάζονται σε μινιατούρα, με μεμονωμένες εικόνες από τη φωτογράφιση του Spice World, που δείχνουν κάθε μέλος του συγκροτήματος με το ψευδώνυμό του: Baby Spice, Posh Spice, Sporty Spice, Ginger Spice και Scary Spice.

Ο David Gold, διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων και πολιτικής της Royal Mail, δήλωσε: «Οι Spice Girls ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη από τότε που σχηματίστηκαν ως ομάδα το 1994. Είμαστε περήφανοι που γιορτάζουμε το πιο επιτυχημένο γυναικείο μουσικό γκρουπ που έχουμε δει ποτέ, όχι μόνο για τη μουσική τους αλλά και για τη διαρκή επιρροή τους σε τόσο πολλές πτυχές της ζωής μας».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024