Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φατίχ Τερίμ: Ο τουρκοκύπριος πατέρας του, η συνάντησή του με τον Τατάρ και οι ευχές για την «ΤΔΒΚ»

Φατίχ Τερίμ: Ο τουρκοκύπριος πατέρας του, η συνάντησή του με τον Τατάρ και οι ευχές για την «ΤΔΒΚ»

Πέρα από την αθλητική διάσταση της πρόσληψης του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό, υπάρχουν ορισμένες άγνωστες πτυχές που αφορούν στην καταγωγή του και τις σχέσεις του με τα κατεχόμενα.

Η βόμβα της απόλυσης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό και η πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ μπορεί να είναι το κύριο θέμα συζήτησης στον αθλητικό χώρο τα τελευταία 24ωρα, αλλά εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σχέση του τούρκου προπονητή με το ψευδοκράτος στην Κύπρο (στη φωτογραφία, επάνω, ο Φατίχ Τερίμ, δεύτερος από δεξιά, συναντά τον Ερσίν  Τατάρ, κέντρο, στα κατεχόμενα).

Και τούτο διότι μπορεί ο Φατίχ Τερίμ να γεννήθηκε – στις 4 Σεπτεμβρίου 1953 – στο Τζεϊχάν των Αδάνων, τόπο καταγωγής της μητέρας του, αλλά ο πατέρας του κατάγεται από τα κατεχόμενα.

Ο Φατίχ Τερίμ γεννήθηκε στα Αδανα αλλά ο πατέρας του κατάγεται από τα κατεχόμενα

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Φατίχ Τερίμ (αριστερά) με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ στα κατεχόμενα, τον περασμένο Μάιο

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, μάλιστα, τα είχε επισκεφθεί τον περασμένο Μάιο, οπότε συναντήθηκε και με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο περιθώριο της συμμετοχής του σε σεμινάριο ανάπτυξης προπονητών, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

«Το αθλητικό εμπάργκο»

«Ο Τατάρ παρέστη στην τελετή έναρξης του Σεμιναρίου Ανάπτυξης Προπονητών Süleyman Göktaş, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ενωση Τούρκων Προπονητών Ποδοσφαίρου Βόρειας Κύπρου (KKTFAD) και την Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (KTFF), μαζί με τον προπονητή Φατίχ Τερίμ», αναφερόταν, τότε, σε γραπτή δήλωση της λεγόμενης προεδρίας του ψευδοκράτους.

Ο Φατίχ Τερίμ, αριστερά, σε χειραψία με τον τότε «υπουργό τουρισμού» των κατεχομένων, Φαΐζ Σουτζούογλου, κατά τη συμμετοχή του ψευδοκράτους σε τουριστική έκθεση στην Κωνσταντινούπολη το 2016

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα, «το αθλητικό εμπάργκο και η απομόνωση που επιβλήθηκε στην ΤΔΒΚ (“Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”)».

Επίσης, το 2016 ο Φατίχ Τερίμ επισκέφτηκε ως ειδικός καλεσμένος το τουριστικό περίπτερο του ψευδοκράτους, στο πλαίσιο της έκθεσης Τουρισμού EMITT (East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition) της Κωνσταντινούπολης, όπου συναντήθηκε με τον λεγόμενο «υπουργό τουρισμού», Φαΐζ Σουτζούογλου, μετέπειτα «πρωθυπουργό» των κατεχομένων.

«Αγαπά πολύ τη Βόρεια Κύπρο»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποκάλυψε ότι ο πατέρας του «ήταν Κύπριος και ως εκ τούτου ένιωθε Τουρκοκύπριος», προσθέτοντας ότι «αγαπά πολύ τη Βόρεια Κύπρο και θέλει ο τουρισμός της ΤΔΒΚ να ενθαρρυνθεί και για τον αθλητικό τουρισμό».

Φαΐζ Σουτζούογλου, αριστερά, και Φατίχ Τερίμ, δίπλα του, στο περίπτερο του ψευδοκράτους κατά την έκθεση Τουρισμού EMITT στην Κωνσταντινούπολη το 2016

Τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα, ωστόσο, ανέφεραν ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από την επίσκεψη του Φατίχ Τερίμ στο περίπτερο του ψευδοκράτους ήταν να διασφαλίσει πως η επένδυση του στενού του φίλου, επιχειρηματία, Σερντάρ Ανταλί, σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα θα απαλλάσσονταν από γραφειοκρατικά εμπόδια.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορούσε περιοχή δεκάδων εκταρίων στον σκλαβωμένο Αγιο Επίκτητο της Κερύνειας, η οποία ενοικιάστηκε από το «υπουργείο τουρισμού» στην Baştaşlar (Rose & Akasan Enterprises LTD), στις 30 Νοεμβρίου 2012.

Sports in

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές με Λαμία ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χσσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα παιχνίδια με Λαμία και Άστον Βίλα που ακολουθούν και προανήγγειλε αλλαγές στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024