Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «τίτλος ή καλά ξεμπερδέματα» στοίχημα του Παναθηναϊκού

Το «τίτλος ή καλά ξεμπερδέματα» στοίχημα του Παναθηναϊκού

Η ζαριά Φατίχ Τερίμ είναι… πρόσεχε τι εύχεσαι. Και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποδείξει ότι γνώριζε τι έκανε επιλέγοντας να στείλει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην… ανεργία για χάρη του εκρηκτικού 70χρονου

Η συνήθεια, δύναμη που κάνει επίδειξη (και) στο ποδόσφαιρο, στρέφει σχεδόν πάντα το κεφάλι στον προπονητή που έφυγε. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτός είναι… Γιοβάνοβιτς: Κάποιος που πήρε στα χέρια του «κάτι σαν ομάδα» και 2,5 χρόνια μετά του πήραν από τα χέρια του «ομάδα».

Το παιχνίδι όμως δεν είναι η προηγούμενη κίνηση, Είναι η επόμενη. Και όσοι ακόμη αναζητούν σε φόντο «πράσινο» τους λόγους που οδήγησαν τον Γιάννη Αλαφούζο στην απόφαση να απομακρύνει τον Σέρβο από τον Παναθηναϊκό, σύντομα θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Το πραγματικό υπόβαθρο συζήτησης, δεν αφορά σε τι προσδοκά το club από μια άκομψη απόλυση, αλλά από μια παράξενη πρόσληψη κάποιου που μέχρι προχθές έδινε την εντύπωση πως είχε εγκαταλείψει τους πάγκους. Κανονικός βετεράνος.

Ο Φατίχ Τερίμ, είναι 70 ετών. Σταρ. Με βιογραφικό που θυμίζει χρόνια δοξασμένα. Η τελευταία φορά που δούλεψε έξω την Τουρκία ήταν στο ξεκίνημα του αιώνα. Η τελευταία φορά που δούλεψε στα λημέρια του ήταν προ διετίας. Απολύθηκε από την αγαπημένη του Γαλατά, Γενάρη του 2022. γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς: Τερμάτισε 13η εκείνη τη σεζόν η «Τσιμ Μπομ» από τον όλεθρο που προκάλεσε ο «αυτοκράτορας». Και ήταν τότε που δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι ο κύκλος του στο ποδόσφαιρο «έκλεισε».

Προφανώς όλα τα παραπάνω μπορούν να αποτελέσουν για τον ίδιο, ένα ολοκληρωμένο κίνητρο περνώντας το Αιγαίο. Να δείξει και να αποδείξει ότι μια χαρά μπορεί ακόμη να κάνει τη δουλειά. Δεν είναι το θέμα όμως ο Τούρκος, αλλά ο Παναθηναϊκός. Έχει μια σειρά στα αποδυτήρια του. Έχει ρόλους. Ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που συνήθισαν σε ένα μοτίβο και πρέπει μέσα σε μερικές ημέρες να υπηρετήσουν ένα άλλο. Πως λοιπόν όλα αυτά θα ταιριάξουν με την υποχρέωση από τις 3 Γενάρη, οι Πράσινοι να είναι κάθε τρία-τέσσερα βράδια στο γήπεδο δεν το ξέρει ούτε ο Θεός, ούτε ο… Αλάχ.

«Θα τον στηρίξει η διοίκηση με μεταγραφές» αναφέρεται στο πράσινο ρεπορτάζ. Μεταγραφές που θα τις κάνει «ποιος» και για «ποια ομάδα» όμως, δεν λέει κανείς. Για εκείνη που άφησε ο Γιοβάνοβιτς ή για εκείνη που ο αντικαταστάτης του θα θελήσει να σχηματίσει; Αν το «επιμύθιο» ήταν, ο Τερίμ δεν θα πειράξει τίποτα, ή «θα γίνουν όσα έχουν ήδη προκριθεί στον σχεδιασμό» θα έβγαζε νόημα και οι Πράσινοι θα αναζητούσαν ουσιαστικά στην «αγορά» τον αντικαταστάτη του τραυματία Μάγκνουσον. Τώρα μοιάζουν έτοιμοι για «παζάρι» από εκείνα που είναι άγνωστο «ποιοι» και «πόσοι» πρέπει να βγουν από την αγωνιστική εξίσωση για να χωρέσουν οι… αντικαταστάτες τους.

Η ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη πάντως περιμένει τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο Τερίμ δεν είναι… Γιοβάνοβιτς με λόγια μετρημένα και προφίλ υπάλληλου γραφείου. Ο Τερίμ είναι… ηφαίστειο που λατρεύει να έχει κοινό για να τον ακούει. Που δεν ταιριάζει ακριβώς με εκείνη την ατάκα «όταν χάνουμε θα φταίω εγώ, όταν νικάμε θα το κάνετε εσείς» που φέρεται να αράδιασε στην πρώτη ομιλία του, στους ποδοσφαιριστές. Κάποιος που ξέρει καλά να τραβά πάνω του όλα τα φώτα, στα καλά και τα άσχημα… Και που όταν αποφασίσει να μιλήσει δεν λογαριάζει αν κάποιος είναι σέντερ φορ ή.. πρόεδρος!

Μπορεί αυτή η στροφή 180ο μοιρών να φέρει όσα λείπουν από τον Παναθηναϊκό στον δρόμο για την πρώτη του κατάκτηση πρωταθλήματος από το 2010; Ίσως, αν οι απαντήσεις προκύπτουν κυρίως από το «ψυχολογικό» πεδίο. Αν η λύση στο πρόβλημα είναι κάποιος που το έχει ξανακάνει. Μάλλον όχι, αν οι ελλείψεις είναι κατ εξοχήν αγωνιστικές. Στη μεγάλη εικόνα όμως η ζωή συνεχίζεται και μετά τον Μάη. Το θέμα δεν είναι λοιπόν αν ο Τερίμ θα οδηγήσει τους Πράσινους στη Γη της επαγγελίας, αλλά τι θα υπάρχει στο «Κορωπί» τον Ιούνη. Γιατί αν δεν είναι ένα κύπελλο αστραφτερό θα είναι μάλλον μια επιγραφή που θα λέει «καλά ξεμπερδέματα»…

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024