Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Παραδοχή των IDF ότι πυροβόλησαν τους Ισραηλινούς ομήρους παρά το γεγονός ότι κρατούσαν λευκή σημαία

Ισραήλ: Παραδοχή των IDF ότι πυροβόλησαν τους Ισραηλινούς ομήρους παρά το γεγονός ότι κρατούσαν λευκή σημαία

Η έκθεση των IDF για τον θάνατο τω Ισραηλινών ομήρων από φίλια πυρά «καίει» τον ισραηλινό στρατό τόσο για τον τρόπο που έδρασε στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και γενικότερα στον πόλεμο στη Γάζα

Οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι που σκοτώθηκαν κατά λάθος στη Γάζα από ισραηλινές δυνάμεις κρατούσαν λευκή σημαία, σύμφωνα με μια αρχική έρευνα για το συμβάν, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο ένας από αυτούς μάλιστα προσπάθησε να ξεφύγει και ζητούσε βοήθεια στα εβραϊκά αλλά ούτε αυτό φαίνεται πως ήταν αρκετό για να καταφέρει να σωθεί.

Όπως περιέγραψε ο αξιωματικός ένας στρατιώτης είδε τους ομήρους να ξεπροβάλλουν μερικές δεκάδες μέτρα από τις ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή Σετζάιγια.

Η είδηση του θανάτου των τριών ομήρων από φίλια πυρά έχει προκαλέσει οργή στο Ισραήλ με τους συγγενείς των ομήρων να κατηγορούν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της

«Είναι όλοι τους χωρίς πουκάμισα και έχουν ένα ραβδί με λευκό ύφασμα επάνω. Ο στρατιώτης αισθάνεται πως απειλείται και ανοίγει πυρ. Ανακοινώνει πως είναι τρομοκράτες, (οι δυνάμεις) ανοίγουν πυρ, δύο σκοτώνονται αμέσως», δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος.

Την ίδια στιγμή, ο στρατιώτης ανέφερε στον διοικητή του ότι είχε συναντήσει μαχητές. Ο διοικητής έφτασε τότε στο σημείο, ενώ μια άλλη ομάδα των IDF που βρισκόταν κοντά ακολούθησε τον τρίτο όμηρο, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει σε μια κρυψώνα μέσα στο κτίριο.

Ο Ισραηλινός όμηρος προσπαθούσε να σωθεί ζητώντας βοήθεια στα εβραϊκά

Η έκθεση αναφέρει ότι καθώς οι στρατιώτες πλησίαζαν το κτίριο, άρχισαν να ακούν φωνές στα εβραϊκά που ζητούσαν βοήθεια. Ο Ισραηλινός όμηρος που κρυβόταν μέσα στο κτίριο βγήκε έξω και έτρεξε πάλι μέσα στο κτίριο. Σύμφωνα με τους στρατιώτες, πίστεψαν ότι επρόκειτο για μέλος της Χαμάς που προσπαθούσε να τους «τραβήξει» σε παγίδα. Προχώρησαν στην είσοδο του κτιρίου, όπου σκότωσαν τον όμηρο.

Όταν οι στρατιώτες ανέσυραν τα τρία πτώματα, παρατήρησαν αναγνωριστικά σημάδια που δημιουργούσαν υποψίες ότι ήταν πράγματι Ισραηλινοί όμηροι.

Η είδηση του θανάτου των τριών ομήρων από φίλια πυρά έχει προκαλέσει οργή στο Ισραήλ με τους συγγενείς των ομήρων να κατηγορούν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και να την καλούν να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την απλευθέρωση των αιχμαλώτων.

Την Παρασκευή το βράδυ ξέσπασε αυθόρμητη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ που ζητούσε την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο τρόπος που έδρασαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες ανοίγοντας πυρ σε άοπλους που κρατούσαν λευκή σημαία ταιριάζει με τις πολλές περιγραφές που έχουν κάνει Παλαιστίνιοι και ανθρωπιστικές οργανώσεις για τις αδιάκριτες επιθέσεις των IDF σε αμάχους.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024