Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εϊλάτ: Οι Χούθι επιτέθηκαν με drones στην ισραηλινή πόλη

Εϊλάτ: Οι Χούθι επιτέθηκαν με drones στην ισραηλινή πόλη

Ο εκπρόσωπος των ανταρτών αναφέρθηκε στην Εϊλάτ σαν να βρίσκεται στη «νότια κατεχόμενη Παλαιστίνη»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τις επιθέσεις τους οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Αυτή τη φορά «χτύπησαν» την ισραηλινή πόλη – θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Εϊλάτ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών, η οργάνωση επιτέθηκε σήμερα στην πόλη με πλήθος μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), ενώ μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς.

Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ, και ο εκπρόσωπος Γιαχία Σαρέα αναφέρθηκε στην Εϊλάτ σαν να βρίσκεται στη «νότια κατεχόμενη Παλαιστίνη».

Καταρίφθηκε drone που είχε στόχο εμπορικά πλοία

Εν τω μεταξύ, στο στόχαστρο των Χούθι μπήκαν -για άλλη μία μέρα- και εμπορικά πλοία. Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, δήλωσε νωρίτερα ότι το πλοίο του πολεμικού ναυτικού HMS Diamond κατέρριψε ένα ύποπτο drone που είχε στόχο εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, ελέγχουν το μεγαλύτερο τμήμα της Υεμένης

«Το HMS Diamond κατέρριψε ένα ύποπτο επιθετικό drone το οποίο στόχευε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα», έγραψε ο Σαπς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

«Ένας πύραυλος Sea Viper εκτοξεύθηκε και κατέστρεψε με επιτυχία τον στόχο», συμπλήρωσε.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα για το Παλαιστινιακό»

Χθες ο Άλι αλ Καχούμ, μέλος του πολιτικού γραφείου των Χούθι, υποστήριξε ότι η Υεμένη είναι καθ’ όλα έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε εχθρική κίνηση των ΗΠΑ, του Ισραήλ ή άλλης χώρας της Δύσης.

«Οι Χούθι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα για το Παλαιστινιακό, ανεξαρτήτως των αμερικανικών, ισραηλινών ή άλλων δυτικών απειλών», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, ελέγχουν το μεγαλύτερο τμήμα της Υεμένης. Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ και πλοίων, που οι Χούθι θεωρούν ότι συνδέονται με ισραηλινά συμφέροντα, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024